Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
Kievari

"Liian helppo" hengitys lenkillä?

Recommended Posts

Tänään kävin juoksemassa jälleen vauhdikkaamman lenkin ja ihmeekseni huomasin, että VK-vauhdilla hengitys kulki aivan kuin olisi ollut kävelyllä raikkaassa syysilmassa. Sykkeet käyttäytyivät normaalisti, mutta hengitys oli siis aivan liian helppoa vauhtiin nähden. Aiemmin samalla vauhdilla juoksu on ollut jo melkoista ahdistamista.

Aloin miettimään, että mitäköhän tuollainen indikoi. Onko syytä huoleen vai pitäisikö taputella itseään selkään ja onnitella kunnonnoususta?

Taustaksi kerrottakoon sen verran, että lenkkeilyä on takana kolmisen vuotta, aiemmin oikeastaan pelkkää pk-lenkkiä. Tänä syksynä olen vasta ottanut ohjelmaan nuo VK-lenkit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Indikoi hyvää hapenottoa minun mielestäni. Minulla on sama homma ollut aina. Hyvän hampenoton takia hengästymiseni on aina maltillista muihin nähden. Sykkeet ja tunne jaloissa kertoo kyllä, onko treeni tehokasta. Hengästyminen onkin sitten yksilöllinen juttu.

Itsekään en kovin hengästy, mutta jalat väsyvät. Kaipa mulla sitten on edes keskivertoa parempi hapenotto, vaikka en mitään lukuja tiedäkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään kävin juoksemassa jälleen vauhdikkaamman lenkin ja ihmeekseni huomasin, että VK-vauhdilla hengitys kulki aivan kuin olisi ollut kävelyllä raikkaassa syysilmassa.

Kateeksi käy!!!

Minulla henki pihisee aina ja kovallakaan treenillä ei meinaa saada jalkoja jumiin juoksemalla. Meidän suvussa kaikki ovat "henkilaitoja". Siksi minulle sopii maraton, kun pitkällä matkalla ei tarvitse harrastelijan hengästyksiin saakka juosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyse voi olla myös siitä, että olit tällä kyseisellä lenkillä hyvin palautunut. Mulla käy niin, että kun viikkokilsat nousee, niin helposti se palautuminen unohtuu, ja hengästyy vk:ssa, vaikka periaatteessa jaksaakin hyvin. Sitten taas kun syystä tai toisesta tulee parin päivän lepo, niin ihme on tapahtunut -tuntuu että voisi juosta loputtomiin, ja hengitys kulkee vaivattomasti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla onnistuneen juoksun edellytys on oikea hengitys.. eli joudun oikein keskittymään, että en hengittäisi pelkästään pallean yläosalla. Haukon happea kuin kala kuivalla maalla ja välillä kun saan hengityksen "pulpahtamaan" pallean alaosaan eli kokonaisen hengityksen (siltä se tuntuu) niin sitten juoksuun tulee uusi rytmi ja juoksu helpottuu ja keventyy huomattavasti. Joogan ja pilateksen avulla olen löytänyt "hengityksen" merkityksen ja sillä saan juoksuni sujumaan ihan toisella tavalla. Tämä yhdistettynä uudelleen opeteltuun juoksuasentoon ja rytmiin on nopeuttanut ja keventänyt juoksuani huomattavasti. Sen huomaa erityisesti nopeilla 5-6 km:n lenkeillä. Rento, napakka askellus, kompakti kasassa pysyvä juoksuasento ja syvä rauhallinen hengitys niin juoksu tuntuu todella makealta! Pari vuotta olen juossut aktiivisemmin, mutta nyt vasta tuntuu, että alan päästä jyvälle. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä  • Osta vähintään 69,99 € niin saat 20 % alennusta koko ostokerrasta!


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy