Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Su 6.11


Pete L
 Share

Recommended Posts

10 km.

Mittarissa saattoi alamäessä olla 5.30 min/km. Ensimmäiset viisi minuuttia tuntui lievää kireyttä pohkeen ulkoreunalla aivan polvitaipeen kohdalla, mutta se ei vaivannut eikä hetken päästä enää tuntunut. Painelemalla ei löytynyt minkäänlaista arkaa pistettä tai lihassolmua. (BTW hierojan mukaan jalkani eivät viikottaisten käyntien välillä ole "ainakaan pahemmiksi menneet".)

Viikko siis pulkassa. Kuten tarkka lukija on saattanut huomata, viikko ei taaskaan toteutunut aivan sellaisena kuin tuumailin. Olenkin ensin lähinnä ajatellut ääneen ja sitten käytännössä hakenut sopivimmalta tuntuneen toteutustavan. Nyt voisi kuvitella että viikko on saanut lopullisen muotonsa:

MA 20 KM joko 10 km noin puolimaratonvauhtia (- 10-15 s/km) tai 15 km maratonvauhtia

TI 10 KM hidasta palauttavaa (+ 60-75 s/km)

KE 20 KM vetoja ylipitkin palautuksin joko 3 x 3 km (- 15-20 s/km), 4 x 2 km (- 20-25 s/km) tai 6 x 1 km (- 25-30 s/km)

TO 15 KM hidasta palauttavaa

PE 20 KM peruslenkki (+ 45-60 s/km)

LA 35 KM pitkis (0-20: + 60-75 s/km, 20-30: + 30 s/km, 30-35: MV)

SU 10 KM hidasta palauttavaa

Viikkokilometrejä kertyy siis tasan 130 km. (Ei minulla mitään pakkomiellettä eikä fiksaatiota viidella jaollisiin lukuihin pitäisi olla, mutta onpahan helpompaa laskea yhteen...)

Tämä on tällainen yhden miehen eläinkoe, en yllytä ketään tekemään perässä - mutta jos joku mahdollisesti saa jonkinlaista inspiraatiota itselleen niin sekin olisi ihan okei!

Link to comment
Share on other sites

Kehitin uuden reitin. Pk:ta, mittaa tuli vain n. 12km. Ajattelin alunperin juosta paljon pidemmän lenkin, mutta tuo ei ollut sen pidempi. Se oli sinänsä hyvä, koska loppupuolikkaan akillesjänne oli todella vaivaava ja lisäksi olin nyt täysin alipukeutunut. Lämpötila ei ratkaise kaikkea, vaan olikin niin kova tuuli mereltä ja kun juoksin merenrantaa lähes koko matkan niin se puhalsi joko edestä tai takaa koko ajan paidan lävitse. Olisi pitänyt olla juoksutakki tai -liivi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy