Jump to content
Juoksufoorumi.fi

La 29.10


Pete L
 Share

Recommended Posts

Ensimmäinen juoksulenkki vähän reippaammin. Nakuttelin 13km 4.40 --> 4.00. Lopussa piti irrotella ehtiäkseen pojan hakemaan yu-koulusta. Pikkasen alle 4.30 ka meni keskisykkeella 146, viimeiset 2km 160-170. Nouseehan tuo helposti, kun ei mitään ole tehnyt. Päälle vielä n. 1,5km verraakin ehdin tekemään. Vauhti oli toki kadoksissa, mutta muuten tuntuivat jalat jo ihan hyviltä.

Link to comment
Share on other sites

35 km.

Lauantain normilenkki ainakin (ja toivottavasti vähintään) seuraavat kahdeksan viikkoa. Hieno aurinkoinen syyspäivä, joka sai vanhankin tekemään selvän juniorivirheen eli ylipukeutumaan: Lidlin hihaton aluspaita + ohuin tuulitakki tuntui vielä roskia viedessä nappiyhdistelmältä, mutta ei vaan sitä ollut.

Vauhtiskaalaa pyrittiin taas laajentamaan ylä- ja loppupäästä: 0-20 km 5.20-5.30, 20-30 km 5.10-5.00 ja 30-35 km 5.00-4.50 min/km (laskennallisen maravauhdin ollessa 4.30 min/km). Jalkojen iskunkestävyys oli taas parantunut kukon askelin ja kun vauhtia ei vielä tuosta kovemmaksi yrittänytkään nostaa, saattoi olla lenkkiin tyytyväisempi kuin mihin se ehkä objektiivisesti ottaen antoi aihetta. Kahden tuuletuksen lenkki eli \o/\o/

Jatkossa olisi tarkoitus nostaa viimeisten 3 km vauhtia ja samalla aloittaa vauhdinnostot 3 km aikaisemmin.

Karhun Fastit saivat hyväksymisleiman. Eivät loistavat mutta ihan hyvät. Ei aihetta hakea toista kenkää näille lenkeille. Voin suositella perustasajalkajuoksijoille ilman ylipronaatio-ongelmia; minimalistit ja päkiäjuoksijat tuskin ovat edes kiinnostuneita. Ovh on pikkaisen turhan kova näissäkin tossuissa, mutta kannattaa napata sopivalla hinnalla. BTW Lapland taitaa olla sama kenkä erikoisväreissä. (Disclaimer: ostin tossut omalla rahalla.)

Link to comment
Share on other sites

Luulisi, että tollaisilla määrillä sun laskennallinen maravauhti olisi paljon kovempi.

Juoksin 18km luomuna. Sykevyötä en ottanut ja ajanoton unohdin laittaa käyntiin. Alku oli vähän vaikeata, kun olin juuri vetänyt kanaa ja riisiä alle sekä kaksi korvapuustia, espresson ja runsaasti irtokarkkeja. Melko pian pääsin kuitenkin siihen normi viiden minuutin jolkotteluvauhtiin. Ehkä kymppi menee nyt hyvin, sen jälkeen alkaa aina toi akillesjänne tökkiä ja varsinkin ylämäkeen on vaikeaa kivun takia askeltaa. Kai sitä on jumpattava sitten enemmän.

Link to comment
Share on other sites

Piti tehdä vaikka mitä, muttei ehtiny. Tekemiset jäi kourujen putsaukseen ja niistä syntyneiden kasojen poistoon. Tän lisäks onnistuin ainoastaan katsomaan aika-ajot ja venyttelemään puolisen tuntia.

Aika-ajoja ei tietenkään voi jättää välistä, vaikka se tylsä Vetteli siellä vielä ajeleekin. Sen kun sais jollain pois radalta, niin noita seurais taas ihan mielellään. En oikein oo siitä ikinä kauheesti tykänny.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy