Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Wien maraton 2012


Recommended Posts

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Hah ja pyh: huomasin juuri, että maraton expo menee kiinni lauantaina jo kello 18:00 ja sunnuntaina ei enää jaeta juoksunumeroita. Finskin kone laskeutuu vasta lauantaina kello 18:35. Tuli pieni ongelma/hidaste kuinka saada juoksunumero haettua :conf:

Onnistuisikohan keneltäkään noukkia juoksunumeroni samalla kuin omansa?

Hotellini on maalipaikasta pari kilometriä länteen: Kavalier, Linzer Strasse 165, Vienna, 1140 AT. Mahtaako kukaan olla samassa hotellissa? Voin hakea juoksunumeroni myös toisesta hotellista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Maraton takana. Sää oli kylmempi kuin odotin: päälläni oli lyhyet shortsit ja tekninen juoksupaita - suurimmalla osalla näytti olevan enemmän päällä. Lähtöä odotellesa tuli aika kylmä.

Järjestelyt toimivat ihan hyvin. Lähdöstä pääsi heti juoksemaan. Ehkä se johtuu siitä, että lähdin 3.00-3.30 lähtöryhmästä. Kaveri kertoi viime vuodesta että taemmissa ryhmissä oli aika ahdasta. Muutama Suomen lippu näkyi matkan varrella.

Maratonin voi täällä juosta myös viestinä. Siitä on se kummallinen seuraus, että pitkin matkaa tulee vastaan hyvin hitaita tai hyvin nopeita juoksijoita.

Maalialueelle en jäänyt palloilemaan. Oli sen verran kylmä että teki mieli mahdollisimman nopeasti hotelliin. Juoksijoille tarjotun oluen toki hörppäsin.

Oman virallisen ajan saaminen kesti aika kauan, koska webbipalvelimen kapasiteettia suunniteltaessa ei ilmeisesti oltu otettu huomioon, että heti juoksun jälkeen aika monet saattaisivat olla kiinnostuneita katsomaan aikaansa. Vaikeahan sellaiseen olisi osata varautua...

Link to comment
Share on other sites

Meni 3.23 eli aika lailla suunnitelmien mukaan.

Loppujen lopuksi vaatetus ja kengitys oli ihan oikea (paitsi että jos olisin ollut fiksu olisin ottanut lähtöön ja maaliin lämmintä vaatetta, mutta kun luotin sääennusteeseenn, joka lupasi 17°C). Pohdiskelin Asics Sky Speedien ja Adidas Adizero Aegiksien välillä, mutta tulin siihen tulokseen että adizeroilla juostaan maratonia vasta kun ollaan vähän lähempänä 3 tuntia.

Link to comment
Share on other sites

4 vuorokauden Wienin reissu ja maraton takana. Ennätyksestä lähti reilut 15 minuuttia, kiitokset Janne Holmenin 3:30 h maratonohjelmalle, hieman jäi uupumaan tavoitteesta.

Sää oli aika optimi juoksemiseen. Lämpötila taisi olla jossain +10-+13 tienoilla. Jonkin verran tuuli, muutamassa kohdassa huomasi vastatuulen. Pitkähihainen tekninen juoksupaita olisi ehkä ollut toimiva, nyt päällä tekninen t-paita. Lopussa tuntui käsivarsissa ja sormissa hieman viileältä, ei tosin haitannut. Jalat tuottivat hyvin lämpöä ja lyhytlahkeiset juoksuhousut riittivät mainiosti.

Sports Expo tai Vienna Sports World toimiva, tosin suunnattu hyvin vahvasti saksankielisille vieraille/juoksijoille. Hieman ihmetytti expossa chipin erillinen vuokraaminen (3 e vuokra + 7 e pantti) ja jonottaminen, miksei voinut olla samassa pussissa muun materiaalin kanssa. Mieleen ja makuina suuhun jäivät varsinkin jokin hedelmä/marjatukkuri, joka tarjosi tuoreita vadelmia, mansikoita, mustikoita, karhunvadelmia, kiivejä, banaaneja, appelsiineja jne, aivan loistava. Samoin jokin uuni-liesi -standi, josta sai pienen annoksen erinomaisia kasviksia, possun sisäfilettä ja uuniperuna lohkon.

Itse kisasta. Lähtö oli ruuhkainen, olisi pitänyt vaihtaa vielä yhtä lähtöryhmää ylemmäksi. Nyt vaihdoin vain 3:30-4:00 lähtöryhmään, vaihtomahdollisuutta tarjottiin Sports Expon tiskillä numeroa noudettaessa. Heti lähtöviivan ylityksen jälkeen juoksu oli aika sujuvaa, hitaampia juoksijoita oli jonkin verran edessä, mutta ei haitaksi asti.

Yhtäaikaa lähteeneet puolikkaan ja maratonviestin juoksijat toivat oman lisänsä juoksuun. Tuli huomattavasti lisää tilaa reitille, kun puolikkaan juoksijat juoksivat maaliin 21 km kohdalla. Samoin lopussa meni mailereiden nopeudella ohi muutamia maratonviesin juoksijoita, tosin tuli myös selkä edellä vastaan todella hitaita viimeisen osuuden juoksijoita.

Tarjoilut toimivat huoltopisteillä ok. Tosin tuli nautittua vain vettä ja urheilujuomaa, ja näitäkin hyvin vähäisiä määriä, kiitokset viileän kelin.

Maalialue sekavahko tai sitten ei vain osuneet opasteet silmiin. Vaaterekkoja piti kysyä muutamalta vastaantulijalta ennen kuin löysin perille.

Omat fasiliteetit ja muu ohjelma olivat kohdallaan. Hotellina Fleming's Deluxe Hotel Wien City heti Rathausin kupeessa ja lähellä maalialuetta, voin suositella. Hyvä aamiasbuffe, ja kokki teki vielä erikseen omeletit, paistetut munat, pekonit jne. Hotellissa pieni spa, jossa mm. 3 saunaa. Vapaasti käytettävissä ja saunat tekivät hyvää maratonin jälkeen.

Tuli käytyä Schönbrunnin linnassa, Cafe Sacherissa, Cafe Mozartissa, Auerspergin palatsissa kuuntelmassa Wiener Residenzorchesterin Strauss ja Mozart -konserttia jne.

Nyt ladataan akkuja ennen seuraavaa koitosta.

Link to comment
Share on other sites

Samoin. Vähän nolottaa se, että maratonin reitti meni Schönbrunnin linnan ohi, mutta en tullut juostessa huomanneeksi koko linnaa. :ashamed0001:

Ei sitä juostessa nähnytkään.

Yritin kyllä katsella tarkkaan kun olin selvittänyt että sen pitäisi 16km kohdalla olla. Onneksi kuitenkin huomasin metroaseman ja siksi tiesin että kannattaa tulla uudestaan metrolla tarkistamaan paikka.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy