Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tronheim-Oslo 500 km


X-Caliber
 Share

Recommended Posts

Ensi kevään/kesän aikana järjestetään Norjassa 500 km mittainen nonstop-kilpailu Trondheimista Osloon. Tarkemmat yksityiskohdat ja ajankohta ovat vielä auki, mutta tuolla voi laittaa nimensä kiinnostuneiden listalle: http://www.spiridon.no/interesseliste/

Toivottavasti kisassa tullaan näkemään suomalaisedustustakin.

EDIT: näköjään jäi kirjoitusvirhe otsikkoon eikä sitä pysty enää jälkikäteen editoimaan...

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Yiannis Kourosin nimissä oleva 48 h ME 473,797 km tekee keskivauhdiksi 6.05/km, jota voinee pitää juoksemisena? Dean Karnazes kehuskeli muutama vuosi sitten tehneensä "nonstop-juoksun ME:n" 350 mailia (n. 563 km) reilussa 80 tunnissa eli keskivauhdilla vähän yli 8,5 min/km.

Henk.koht. en kauheasti jaksa innostua siitä mikä on "non-stop juoksua" ja mikä ei. Kourosin 48 h ME on jäätävän kova eikä arvostusta vähentäisi yhtään vaikka paljastuisi että hän on kävellyt kahden vuorokauden aikana muutaman minuutin.

"Normaali-ihmiselle" vuorokausi (200+ km) juoksua yhteen menoon alkaa olla aika lähellä sietokyvyn rajaa. Itsehän en ole ikinä pystynyt etenemään edes 100 km yhtäjaksoisesti juosten, vaan aina on matkalle osunut vähintään muutama vedenheittotauko tai lyhyt pysähtyminen / kävelypätkä huoltopisteellä.

Link to comment
Share on other sites

Ei kai tuo nimitys tosiaankaan ole keskeistä, puhutaanko etappijuoksusta vai foot race'stä. Jos tuolla Norjan kisassa on katkaisurajana noin 100 km päivässä etenemistahti, niin kyllä siinä saa ihan juoksuksikin pistää, jos aikoo ehtiä myös huoltaa itsensä ja levätä seuraavaa etappia varten...

Kovia ovat kaikki, jotka tuosta selviytyvät - riippumatta siitä onko välillä toinen jalka vai molemmat ilmassa! :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Eli minkä matkan voi maksimmissaan kisata "non-stop" juosten.

arvelisin, että 80 kilsaa jaksaisin, kunnes olisi pantava kävelyksi tai kaaduttava. tämä ei nyt natsaa ollenkaan x-calin lausuman (alle sata) kanssa, eli edessä on selittelyn paikka.

jotenkin mua on kiinnostanut tuo non-stop-juoksu. jopa enemmän kuin satanen, jolle en ole uskaltanut lähteä rynkyttämään. guuglailin joskus hetken, mutten löytänyt non-stop runningista juuri mitään, en siis säännön poikasiakaan. ehkä jollakin ultraorganisaatiolla sellaiset ovat? pitäisi kysyä.

joka tapauksessa non-stopissa olisi reilu meininki, jos kävelet, se kisa on sitten ohi. mutta, entä ne ureatauot? jospa säännöt sallisivat tunnin aikana 2 minuutin huoltopysähdyksen, mutta tuloksen lisääminen kävelemällä olisi kielletty: eli vessasta tai huoltopöydältä takaisin siihen kohtaan, missä lopetit juoksun - ja heti ravi päälle. tämä kohta voisi olla järjestäjien määräämä.

kisa kai pitäisi järjestää urheilukentällä. ja muutama valvojakin vaadittaisiin. ehkäpä saataisiin pari äänekästä riitaa siitä kävelikö joku kaksi askelta, kun raapi kutiavaa pohjettaan vauhdissa takasuoralla? entä missä vaiheessa laahustava juoksu muuttuu raahustavaksi tehokävelyksi. tuomaripeliksi menisi?

tai jos juostaisiinkin aikaa eikä matkaa. eli arska voittaisi, kun juoksi 110 kilsaa 18 tunnissa, ja hessu jäisi toiseksi, vaikka eteni 160 kilsaa 17 tunnissa. ehkä ei näin.

joka tapauksessa, melkein pakko olisi olla viivalla kokeilemassa, jos joku non-stoppi-kisan (ja säännöt) pykäisi pystyyn (suomessa).

Muokattu
säätämistä
Link to comment
Share on other sites

Norjantaitoisille luettavaa: http://www.kondis.no/trondheim-oslo-foot-race-2012.4977588-127695.html

Reitin pituus lienee 550 km luokkaa, ainakin jos seurataan (kuten olen ymmärtänyt) Torleif Rekkebon 1980-luvulla käyttämää reittiä. Rekkebo juoksi välin nopeimmillaan aikaan 3 vrk 8 h 15 min (8.45/km). Tuon ajan lyömisessä on Jon Harald Bergelläkin tekemistä.

Link to comment
Share on other sites

On kyllä mielenkiintoinen kisa, oli "nonstoppia" tai ei.

Sitten kysytäänkin jo, että koska joku taho järjestää tällaisen vastaavanlaisen etappijuoksentelun Suomessa? Toki tuo Itärajan retkeilyreitti on kai tarkoitus hölkkäillä muutamana etappina, mutta entä tällainen usemman päivän kestävä juttu?

Ja todetaan vielä se, että omat muksut ovat tällä hetkellä tokaluokkalaisia. Ei vielä tarvitse lunastaa tuota Akulle antamaani lupausta 6pv-juoksusta, eli "mukaan kun lapset ovat isoja". Tuollainen 500km vaikka viiteen päivään kun alkaisi olemaan melkein aika sama asia kuin 6pv, tosin tässä mennään kaiketi omalla huollolla.

Link to comment
Share on other sites

Trondheim-Oslo -juoksun ajankohtaa on siirretty kuukaudella eteenpäin, ymmärtääkseni liikenteellisistä syistä. Kilpailu starttaa tiistaina, 26.6.2012. Uusi ajankohta on aika ongelmallinen esim. 24 h MM-kisan kannalta, joten taidan passata tämän kilpailun. Toivottavasti mukaan kuitenkin saadaan myös suomalaisedustusta, kiinnostuneiden listalla ainakin on useampikin suomalaisinimi.

The race Committee has decided that the race will start Tuesday 26th of June 2012. The race will have the announced tough but doable cut-off of 100 km/day and end by Sunday 1st of July!
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy