Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Recommended Posts

Laitan linkin tänne, josko jotakuta kiinnostaa. Tälle vuodelle ei enää ehdi, mutta pistäkää korvan taakse ensi vuodelle:

http://www.lagomaggioremarathon.it/index.php?lang=en

En kuulu järjestäjiin, mutta asun Aronassa, joten paikasta ja reitistä voi kysellä lisätietoa. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun Lago Maggiorella järjestetään kokonainen maraton, puolikas sen sijaan järjestetään aina maaliskuussa ja on suosittu ja todella toimivat järjestelyt. Ilmoittautuneita maratonille näyttää olevan reilu 800 plus päälle puolikkaiden juoksijat. Reitti kulkee järven rantaa Aronasta Verbaniaan, joten on tasainen, nopea ja taatusti henkeäsalpaavat maisemat (toivottavasti ei kirjaimellisesti kuitenkaan ;)). Niin joo, ja täällä on edelleen 20-25 astetta lämmintä, joten olosuhteetkaan ei hassummat :)

Link to comment
Share on other sites

Tuolla näytetään vaativan lääkärintodistus osallistumista varten. Pikavilkaisulla olin ymmärtävinäni, että on yleisurheiluliiton vaatimus.

Saapa nähdä, hiipiikö tuollainen varmistelu jossain vaiheessa kotimaisiinkin tapahtumiin. Tyhjänpäiväistä ihmisten juoksuttamista ja lekurien rikastuttamista - minun mielestäni.

Link to comment
Share on other sites

Italiassa ja Ranskassa vaaditaan molemmissa lääkärintodistus tai voimassaoleva lisenssi, jonka edellytys puolestaan on vuosittainen lääkärintarkastus. Syynä ei kuitenkaan ole järjestäjien varmistelunhalu tai vastaava eikä yleisurheiluliiton vaatimus vaan laki. (Ranskassa muistaakseni nimeltään "Laki urheilijoiden terveyden suojaamiseksi".)

Jos et halua rikastuttaa lekureita, voit tietysti printata valmiin kaavakkeen johon keksit jonkun nimen ja numeron ja lyöt jonkin komean leiman koristukseksi...

Link to comment
Share on other sites

Se pitäisi olla sellainen järjestelmä, jossa lääkärintodistus olisi voimassa vaikka 3 vuotta ja se olisi jossain luotettavalla nettisivustolla, josta kilpailunjärjestäjät voisivat tarkistaa, että henkilöllä sellainen on. Vähän kuin ajokortti. Ei sitä tarvitse mennä lääkäriin joka kerta silloinkaan, kun haluaa autoa ajaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Hieman kiinnostaa, sopisi hyvin omaan aikatauluun, tuo lääkärintodistusvaatimus tuntuu aikamoiselta liioittelulta, jenkeissä sen vielä jotenkin ymmärtäisi mutta ainakaan NYCM:ssä ei semmoista vaadittu. Lähinnä tässä tuo logistiikkapuoli mietityttää kun lähtö ja maali ovat eri paikoissa. Hotelli ehkä kannataa ottaa Verbaniasta ettei tarvi raahautua kisan jälkeen minnekään:)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Hieman hymyilyä aiheutti kun muiden asioiden yhteydessä lääkärissä käydessäni tyrkkäsin ton lääkärintodistuslomakkeen kaverille...suostui kuitenkin auttamaan miestä mäessä ja pikaisen hoitohistorian tsekkauksen jälkeen vakuuttui siitä, että kai kaverin voi laskea juoksemaan...eli tommonenkin nyt olisi, kai sinne pitää lähteä jolkuttamaan

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Hiukan rapsaa tapahtumasta...

Taisin olla kautta aikain ensimmäinen suomalainen joka jolkutti tän läpi, ainakin paikallisessa lehdessä erikseen muistettiin Finlandiakin mainita:) Kisasta ei ole kuin positiivista kerrottavaa, pieni tapahtuma, maratonille lähti rapiat 700, kaikkiaan juoksijoita oli toista tuhatta kun puolikas ja 33k otetaan mukaan. Keli oli lähes optimaalinen, viileä aamu, aurinko paistoi ja tuulgta ei nimeksikään. Järjestelyt oli hoidettu hyvin, samaten reitillä tarjoilu pelasi moitteetta. Reitti oli kaunein mitä olen juossut, rantaa pitkin koko matka läpi pienten kylien. Hotellimme oli 24k tolpan kohdalla.

Homman kruunasi oma enkka joten voin kyllä suositella tätä kenelle vaan:), pahitteeksi ei ole jos sattuu pitämään italialaisesta sapuskasta, se tulee kylkiäisenä..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy