Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Aktia Maantiejuoksu CUP 2011-2012


Recommended Posts

http://www.ku-58.fi/kilpailut/aikuisten_kilpailut/aktia_maantiejuoksu_cup/

Nyt on se aika vuodesta kun pitää pähkäillä tuonne osallistumista. Itsellä olisi sellainen pieni kutina että mahdollisesti tulee ilmottauduttua mukaan. Tavoitteena tietenkin CUP:in voitto :rockwoot:

Hieman realistisempi tavoite olisi eka kisoissa päästä 10km 45min tuntumaan ja viimeisessä alittaa 40min. Talvella keliolosuhteet ovat tietenkin merkittävämmässä asemassa kuin kesäkelillä aikojen suhteen...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hieman realistisempi tavoite olisi eka kisoissa päästä 10km 45min tuntumaan ja viimeisessä alittaa 40min. Talvella keliolosuhteet ovat tietenkin merkittävämmässä asemassa kuin kesäkelillä aikojen suhteen...

Tossa on aika kova tavoite. Mulla oli viime vuonna tavoite treenata 8 viikossa 43 minsasta 40 minsaan. Sitä ennen en ollut ikinä treenannut kympille, enkä juossut edes sitä matkaa kuin kerran silloin syyskuussa. No kävi niin että 4 viikon treenillä ajaksi tuli 42.41. Silloin aloitin liian kovaa, enkä tiennyt, että takaisin tulomatkalla on ylämäkeä eli se vauhdinjako oli huono, mutta paljon alle 42 ei olisi silloin kyllä mennyt kirveelläkään. Sitten treenasin 4 viikkoa lisää 40 minuutin ohjelmalla ja olin varma, että juoksen ainakin alle 41min. Sitten tuli kuitenkin hirveä lumimyrsky, joten treeni valui hiekkaan, koska en kisatossuilla pysynyt kunnolla edes pystyssä. Tossu suti hirveässä lumimyrskyssä tyhjää ja tuli hölkättyä joku 46min aika. Se oli joulukuun puolivälissä. Sen jälkeen en treenannut enää kympille, mutta juoksin kerran viikossa vauhdikkaasti vetoja, mutta huomasin joskus tammikuussa, etten jaksa vieläkään kuin joku 3x3km 4.00min/km vauhtia. Muutamia sekuntia jos laittoi enemmän per km niin jaksoi heti paremmin. Se on aika kova vauhti kuitenkin toi nelonen, joten jos treenaa määrää kuten pitkiksiä esim. maratonille niin se ei osu ihan yks yhteen. Pitäisi jatkuvasti juosta vaikkapa kerran viikossa kovaa, että menisi alle 40. Nyt tietysti telakka vei ne mahdollisuudet, koska olen sitä mieltä, että keväällä lenkillä yksin aika kevyesti juostu 41.55 olisi kesän treenillä muuttunut alle 40 minuutin aikaan ja tuo 5kk mitään tekemättömyys ei tehnyt hyvää, mutta silti 45min->40min yhden talven aikana on aika hemmetin kova tavoite sinulla. Se on puol minuuttia per km. Sehän on jo yli kahdenkymmenen minuutin parannus maratonilla ja harva sellaiseen pystyy marraskuusta maaliskuuhun noissa vauhdeissa.

Link to comment
Share on other sites

Eipä tonne osallistumista tarvii kauheesti pähkäillä. Viime talvena kävin juoksee 3 kisaa saman aamun fiiliksen mukaan. Pidän Aktiaa enemmänkin hyvänä harjoituksna ja en erityiseti tähtää sinne millään kympin ohjelmilla. Enkat tehdään kuitenkin kesällä jos niitä haikailee. Hmmm...oma enkka onkin muuten Aktiasta, mutta se johtuu siitä, että en ole kymppiä muualla juossut :)

Link to comment
Share on other sites

Kuten Baldini totesi, on ihan tuurista kiinni millaiset kelit sattuvat olemaan. Vaikka viimeinen osakilpailu on joskus saatu juosta puhtaalla ja kuivalla maantiellä, siihen ei voi luottaa, joten ei kannata tuijottaa aikoja tai tähdätä ennätysparannuksiin turhan ahtaasti.

Minusta juoksusarja on parhaimmillaan siinä että se tuo mukavia katkoja talven puurtamiseen ja kannustaa omalta osaltaan ylläpitämään myös vauhdikkaampaa juoksutreeniä läpi talven, harjoittelipa sitten kevään maratonia tai jotain muuta tai myöhempää tavoitetta varten.

PS etenkin sisätiloissa harjoitteleville voisi ehdottaa vaihtelun vuoksi ruotsalaisia supertonneja http://beta.marathon.se/traning/battre-snabbhet-med-supertusingar (joita ajattelin itsekin yrittää vetää ennen lumien sulamista).

Link to comment
Share on other sites

Kuten Baldini totesi, on ihan tuurista kiinni millaiset kelit sattuvat olemaan.

Toisaalta jos ei omista esim. nasta- tai maastojuoksukenkiä tai muutenkaan omaa niin pitkää askelta kuten kaksimetriset metriheikit, jotka liukastelevat vähemmän/harvemmin niin onhan se ikävä, kun ei voi laittaa mihinkään kilpailukalenteriin sitä kisaa etukäteen. Siihen kun lisää sen, että voi olla kovakin pakkanen, eikä siellä saa edes mitalia niin onhan se köyhää.

Miksei sisällä järjestetä talvella kisoja?

ps. jos ei mitalia, niin haluan Aktian juoksupipon, Aktian säästöpossun ja lisäksi numerolapun seinälleni, jossa lukee Aktia cup 2011 ja jossa on Aktian logo.

Link to comment
Share on other sites

En tiiä mitalista mutta palkintojahan siellä saa kunhan pistää töppöstä toisen eteen!

//Kunkin sarjan 3 parasta palkitaan

Arvontapalkintoja kaikkien kesken

arpalippu/osallistuminen

5 km ja 10 km matkoilla uuden reittiennätyksen tehnyt palkitaan//

Tapahtumat on merkitty kalenteriin. Jos nyt ainakin yhteen yrittäisi. Samalla saisi kympistä ensimmäisen noteerauksen.

Link to comment
Share on other sites

Numeron saa sitten 5. osakilpailun jälkeen pitää ja jos ostaa sarjapassin ennakkoon - mikä on jopa hyvinkin edullinen - niin numeroon tulee myös nimi. Me säilytämme ja kuivaamme numerot aina seuraavaa kertaa varten ja sitten ne ovat narulta taas haettavissa seuraavaan osakilpailuun. Ei tarvitse jonotella ilmoittautumisen kanssa ja jokaisessa kisassa henkilöllä on sama numero.

Koska meillä on sähköinen ajanotto, sama tagi numerossa toimii kaikissa osakilpailuissa ja siksi pyydämme palauttamaan numerot 1.-4. osakilpailun jälkeen. Jos jossakin ilmenee häiriöitä, voimme korvata sen uudella.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy