Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kun työntekijä hukkaa avaimet?


cokekola
 Share

Recommended Posts

Onkohan vahingonkorvaus- tai työlainsäädännössä tai muussa lainsäädännössä mitään ohjenuoraa, miten pitäisi menetellä, kun työntekijä on hukannut työpaikan avaimet.

Erikseen ei ole sovittu työsopimuksessa asiasta, eikä ole tehty erillistä avainten luovutussopimusta, muuten kuin avainluetteloon tehdyllä kuittauksella, että työntekijä on avaimet saanut haltuunsa.

Harkittavaksi tulee nyt ainakin toimistohuoneiston lukkojen uudelleen sarjoitus ja uudet avaimet kaikille työntekijöille. Kiinteistöyhtiö saattaa omasta puolestaan periä toimistorakennuksen alaoven uudelleen sarjoituksen kustannukset työnantajalta. Kustannuksia kertyy työnantajalle vähintään useita satoja euroja, mahdollisesti tuhansiakin euroja. Onkohan tällaisessa tapauksessa työntekijällä korvausvelvollisuutta tai muuta vastuuta? Riippuukohan mahdollinen vastuu huolellisuusvelvoitteen noudattamisesta tai muista vastaavista seikoista?

Link to comment
Share on other sites

Onkohan tällaisessa tapauksessa työntekijällä korvausvelvollisuutta tai muuta vastuuta? Riippuukohan mahdollinen vastuu huolellisuusvelvoitteen noudattamisesta tai muista vastaavista seikoista?

Tuottamusta tulee olla, että työntekijä joutuu vastuuseen. Eli huolellisuusvelvoitteen laiminlyönti tässä tapauksessa. Tämän toteennäyttäminen on kyllä erittäin hankalaa tuohon intressiin nähden.

Itse olen töissäni joutunut pohdiskelemaan hieman samanlaisia juttuja, kun eräällä työntekijällä eivät läppärit ja kännykät tahdo kestää läheskään samaa aikaa kuin muilla työntekijöillä. Mutta minkäs teet, ellei firmassa ole kirjallista ohjetta kuinka huolellisesti noiden vehkeiden kanssa tulisi toimia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy