Jump to content
Juoksufoorumi.fi

40. Laurin kierros Lohjalla 9.10. klo 12


Recommended Posts

Täällä vois käydä vetäisemässä kympin kauniissa harjumaastossa. Paikallislehdessä valittelivat, että viime vuonna oli ollut vain 40 osanottajaa eli tässä ois hyvä tilaisuus puhaltaa henkeä kuihtumassa :022: olevaan juoksutapahtumaan tulemalla juoksemaan vaikka jostain pk-seudulta.

Lähtöpaikka on harjun päällä urheilukentällä (Runokatu, Lohja) ja ilmoittautuminen hoituu paikanpäällä klo 10-11.45. Kaikki saavat osallistumismitalin, parhaimmat pokaaleja ja hölkkäsarjalaiset arvontapalkintoja.

Juoksun jälkeen kannattaa ehdottomasti varata aikaa tutustua mainioon Neidonkeitaan uimahalliin, joka on aivan urheilukentän vieressä. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Jaahas, näkyy olevan Vantaan maraton samana päivänä eli se siitä pk-seutulaisten osallistumisesta sankoin joukoin Laurin kierrokselle. Ex tempore juoksijalle Laurin kierros on kyllä sikäli parempi, että siellä 10 km maksaa vain 10 euroa (8 eur JK), kun Vantaalla jälki-ilmoittautuva joutuu pulittamaan 10,5 km:sta huikeat 55 euroa. Erotuksella käy uinnin lisäksi vielä syömässäkin. :party0021:

Link to comment
Share on other sites

Kuten on arveltu, on Vantaan maraton on varmasti pääsyy siihen, että osallsitujia ei ilmaannu. Kannattaisi varmasti myös harkita vähän pidemmän matkan ottamista kilpailuohjelmaan, esim. 20 km tai puolimaraton. Suuri osa harrastajajuoksijoista taitaa tähdätä nykään pidemmille kuin kympinn matkoille, joten pidempi matka voisi houkutella enemmän osallistujia. Matkan pidentäminen tietysti edellyttää puolestaan vähän järeämpiä järjestelyjä, mikä ei välttämättä sovi järjestäjille.

Siis kaksi toimenpidettä:

- pidempi matka valikoimiin

- tapahtuman siirtäminen esim. seuraavaan viikonloppuun (Vantaalle sairastuneet tai muuten estyneet tulevat paikkaamaan menettyä mahdollisuutta)

Link to comment
Share on other sites

Tuli juostua 40. Laurin kierroksen 10 km ja tämänpäiväisen lehden mukaan siellä oli tänä vuonna 60 juoksijaa mikä on viimeiseen 10 vuoteen suurin osanottajamäärä. Tiedä sitten oliko joku foorumia lueskellut intoutunut mukaan, mutta kelikin oli kyllä mainio eli auringonpaistetta ja ilmakin lämpeni kisan aikana mukavasti toiselle kymmenelle.

Cokekolalla ihan hyviä huomioita, mutta luulen että juuri tuo järjestelykoneiston ohkaisuus lienee syy siihen, että pitempää matkaa ei ole haluttu lähteä järjestämään. Itselleni tuo 10 km oli juuri sopiva tässä vaiheessa, mutta ymmärrän kyllä, että välttämättä noin lyhyen matkan takia ei viitsi kovin kaukaa lähteä kisaamaan.

Link to comment
Share on other sites

En ottaisi pitkiä matkoja mukaan. Se on kuitenkin ihan eriasia järjestää pidemmän matkan tapahtuma. Sen sijaan voisi olla jopa lyhyempiä kisoja. Näin syksyllä, jolloin monella alkaa olla kausi ohi, se ei olisi paha rasti käydä vähän revittelemässä, vaikkei enää juuri treenaisikaan. 5 mailin kisa on sellainen pituus, jota mielelläni juoksisin. Se olisi hyvää treeniä kympille. Siinä vaiheessa kun n. 8km alkaa kulkemaan niin on enää pieni askel saada se kymppi kulkemaan eli voisi lähteä riskillä jotain tiettyä tavoitevauhtia, kun matka ei olisi ihan niin pitkä kuin kymppi.

Kyllähän Midnight run on osoittanut, että kympille saa aivan samalla tavalla suuria joukkoja mukaan kuin puolikkaillekin, jos tapahtumaa markkinoidaan.

Link to comment
Share on other sites

Tulihan siellä juostua. Nimenomaan siksi, että tähän ketjuun törmäsin. Parin edellisen vuoden Vantaan puolikas vaihtui kahdelle päivälle jaettuun versioon, ensin lauantaina runsas 11 omin päin ja sitten vähän ex tempore sunnuntaina kisaamaan. Enkä hävinnyt edes ihan kaikille nelisenkymmentä vuotta vanhemmille...

Taitaisi tapahtuman suurempi kehittäminen tosiaan vaatia tuoreempia voimia järjestämiseen, ja vähintäänkin enemmän ihmisiä. Ei pidempi reitti varmasti mahdoton ole, mutta maastokisassa sen järjestäminen lienee selvästi isompi operaatio kuin kadulla. Ja luulen, että kympille (ilmoitettu pituushan oli "noin 10 km") on helpompi houkutella porukkaa kuin epämääräisen mittaiselle pidemmälle matkalle, eikä puolimaratonista puhuminen ilman mittausta kuitenkaan menisi mukisematta läpi.

Link to comment
Share on other sites

tällaiset tapahtumat pitäisi järjestää kesällä.

Kun kerran maailma on sillä tavalla muuttunut että ollaan enemmän noitten pitempien matkojen perään niin miksi hemmetissä näitä hölkkätapahtumia sitten järjestetään keväällä ja syksyllä. Silloin juostaan maratoneja, kun kelit ovat viileät ja uskaltaa hyökätä ennätyksien kimppuun. Näihin hölkkätapahtumiin osallistutaan siksi, että on kiva osallistua. Haetaan kisakuntoa.

Kekkosen aikaan kaikkien päätähtäin oli ratamatkoilla, hiihtoladuilla. Ei enää.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy