Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pyhäinhäväistystäkö: Maratoonari räpsi juostessaan digikuvia Tukholmassa!


Lauri
 Share

Recommended Posts

On tää mieletöntä! Juoksin lauantaina elämäni 12. marathonin ja loppuaika oli tähänastisista huonoin. Kehuja on kuitenkin tullut sunnuntaista lähtien enemmän kuin milloinkaan! Olenko todella ainoa maailmassa joka on räpsinyt digikuvia reitiltä?

Huomatessani kuvien suosion tekstitin ne lähinnä niitä varten jotka eivät tiedä mistä tässä lajissa pohjimmiltaan on kysymys, kuten:

"Marathonilla ja uskonnollisilla rituaaleilla on yhteisiä piirteitä: Seurakunta odottaa ylhäältä tulevaa "Ready, Steady, Go!" jonka jälkeen alkaa Via Dolorosa, ehtoollisasemineen. Ja viimeisen kvartaalin aikana jolloin kärsimys on suurimmillaan, sielunvihollinen viittaa terassien suuntaan kehottaen jättämään tämän typeryyden sikseen!"

Maratoonarit löytävät tekstistä tietysti oitis asiavirheen: Countdownhan siellä kuullaan... ;-)

http://www.tiikasalo.fi/thumbnails.php?album=10

http://www.tiikasalo.fi/thumbnails.php?album=10&page=2

http://www.tiikasalo.fi/thumbnails.php?album=10&page=3

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Juu Lauri, olet aikamme mobiliteettisankari! Maratonista liikkuvaa kuvaa ja nopeasti nettiin. Aikamme sankari reportteri! Hienoja kuvia ja kiva saada fiilistä kun ei paikan päälle päässyt.

Kiitos kumminkin Jogger.:love0029:

Marathonin kuvaaminen kehittyi päähänpistosta.

Pidän vähintään pokkaria aina mukana, koska aina jos jätän sen kotiin, pankkeja ryöstetään, rekat tekevät kuperkeikkoja, karhu kävelee vastaan ja Tarja H kysyy tietä Hesburgerille.

Pitkät yksinäiset marathon-harjoituslenkit käyvät meditaatiosta, mutta jos kamera on messissä, tutka pyörii etsien kuvattavaa. Usein sitä ei tule vastaan, mikä on hyvä, koska harjoitus kärsisi ja kuvaamisesta tulisi pääasia.

Mutta varsinkin silloin kun aurinko on lähellä horisonttia, tututkin näkymät alkavat näyttää juhlallisilta.

Tässä pari keväällä ottamaani valokuvaa, jotka tallentuivat kahden viikonlopun pitkillä lenkeillä:

http://www.tiikasalo.fi/06/spring/images/juna.jpg

http://www.tiikasalo.fi/06/spring/images/leap.jpg

Koska kotoa löytyy sekä raskaampaa että kevyempää kamerakalustoa, heitin jossain seurassa pilanpäiten, kun puhuttiin juoksemisesta tai valokuvaamisesta, että "pitäis kokeilla kiinnittää automaattisesti kuvaava kamera hikinauhaan marathonille"...

Rupesin sitä sitten vakavammin miettimään ja tajusin, ettei kevyt pokkarikamera mehupulloa enempää paina - ja niiden kanssa juoksemisesta on vankka kokemus, joten...

... lopun näittekin.

- Lauri

Link to comment
Share on other sites

Annettakoon anteeksi heikoin maratonaika noiden kuvien jälkeen. Tuosta saattaa vielä melkoinen harrastus kehkeytyä. Nallekuva oli muuten ehdottomasti paras :)

Siltä varalta että joku saisi tästä kipinän hankkia digikamera lenkeille ja vaikka maratonillekin, en kuitenkaan suosittele samaa kameramallia joka minulla on käytössä (Panasonic LX1), vaan mieluummin Olympuksen iskun- ja vedenpitäviä (!) malleja joissa myös on kuvanvakaaja (toteutettu Panasonicin sijaan algoritmilla eikä liikkuvalla optiikalla).

Lisätietoa Googlella: "olympus water proof stabilization"

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy