Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Maratón Internacional de Castellón


Recommended Posts

Toivottavasti tossu kulkee, sillä Espanjassa riittää tasoa! Ja toivottavasti harjoittelu pimenevässä, kylmenevässä ja talveentuvassa Suomessa sujuu eikä motivaatio horju!

Olin vuosi sitten kovasti menossa, mutta juoksuun liittymätön terveysongelma sitten esti reissun, joka oli tarkoitus tehdä kaupunkilomana Barcelonaan lentäen ja itse kisakaupungissa, joka on reilun kahden tunnin junamatkan päässä, piti viipyä vain sunnuntain molemmin puolin.

Järjestelyjen sujuvuuteen voi suhtautua luottavaisesti ja muovipussistakin löytynee parempaa tavaraa kuin esim HCM:llä. Tarvittavaa sanastoa voi olla mukava opetella; mieleen on jäänyt ainakin "salida", "bebida", "dorsal" ja "vestuario"...

Link to comment
Share on other sites

Tarvittavaa sanastoa voi olla mukava opetella; mieleen on jäänyt ainakin "salida", "bebida", "dorsal" ja "vestuario"...

Oletat juoksufoorumin asiakkaiden olevan automaattisesti typeryksiä. Eiköhän espanjankieli ole hallussa, kun sivutkin ovat espanjaksi ja henkilö on sinne hakeutumassa juoksemaan. Hyvä haku tuo kisa ajankohtansa puolesta, koska silloin ei paljon muita kisoja ole. En usko, että se treenauksen kannalta on mikään ongelma, sillä kyllähän moni treenaa talvellakin ja usein enkat juostaan heti lumien lähdettyä Keski-Euroopan maratoneilla. Eiköhän Salossakin ole juoksumattoja ja jos ei ole niin reilussa tunnissa pääsee Arenan radalle.

Vähän kummallinen tuo reittikartta, kun erikseen eka ja toka puolikas eri kuvissa ja se yksi lenkki on jotenkin irrallisesti "päälleliimattuna" kartan kulmassa. Hankala hahmottaa ainakin pieneltä näytöltä. Huomioitavaa on myös se, että aika pitkälle ei ole kuin vettä tarjolla. Itse olen tottunut juomaan alkumatkasta urheilujuomaa ja maistamaan geeliä vasta aika myöhään, joten tuo systeemi tuolla voisi vaikuttaa käyttäytymiseen.

Muutamia pointteja:

- pienehkö ns. kylätapahtuma, joten voi joutua taivaltamaan matkaa yksin tai pienissä porukoissa: La participación se ha limitado a 2.500 corredores.

- reitti on nopea:

El circuito que se presenta es un recorrido muy rápido y llano, puede corroborarse con las marcas de la edición anterior, diseñado con el objetivo de que fuera atractivo para los participantes.

- kisa on halpa: -Resto Inscripciones

.25€ (+5) Hasta 30/09

.35€ (+5) Del 01/10 al 15/11

.50€ (+5) del 16/11 al 6/12

Los (+5) se consideran en concepto de fianza del chip, que serán devueltos en meta a la entrega del mismo.

Tuo piste ei ole englantilainen desimaalimerkki tuossa, vaan tarkoittaa samaa kuin ranskalainen viiva. Nopeasti katsottuna ei osunut silmään, mitä tuolla rahalla saa. Jänispalvelut ovat, mutta mitalista, paidasta jne. en huomannut mainintaa

Voisi olla joku kerta potentiaalinen vaihtoehto. Itseasiassa jos pohjakuntoni olisi kovempi niin voisi olla nytkin, kun jäi Berliini väliin. Tuonne olisi kuitenkin helppo matkustaa.

Link to comment
Share on other sites

Nopeasti katsottuna ei osunut silmään, mitä tuolla rahalla saa. Jänispalvelut ovat, mutta mitalista, paidasta jne. en huomannut mainintaa

Vasemmassa reunassa on Servicios al corredor, jossa kerrotaan mitalista ja diplomista. Lisäksi tulee bolsa del corredor eli pussukka, joka sisältää ainakin paidan, pyyhkeen ja lippiksen. Muu sisältö tulee tietoon myöhemmin eli luultavasti vasta maalissa. Eiköhän sinne tule sponssien kautta syötävää ja juotavaa.

Itse katselin myös tätä kilpailua viime viikolla, mutta joulukuussa tulee matkailtua muutenkin, joten tänä vuonna jää väliin. Ensi vuonna voisi käydä juoksemassa. Rata saattaa hyvinkin olla nopea, jos niin kerran erikseen on mainittu. Viime keväänä oli tarkoitus juosta Castellonissa kympin kisa, jota mainostettiin Espanjan nopeimmaksi, kun ei ollut korkeuseroja ja käännöksiä minimaalisesti. Sää on luultavasti aika ihanteellinen, sillä noihin aikoihin lämpötila pyörii siellä +15-20 päivällä eli aamulla vielä vähän viilempää.

Samalle viikonlopulle osuu myös Villareal-Real Sociedad -futismatsi, joka kannattaa käydä katsomassa, jos kohdalle sattuu. Stadion on melko pieni, mutta sympaattinen. Ottelun ajankohtaa ei vielä tarkalleen tiedetä, mutta se selviää 1-2 viikkoa ennen kyseistä viikonloppua. Se voi siis olla ihan mitä vaan välillä la-ma.

Link to comment
Share on other sites

Lähtökohtaisesti oletan vain nimimerkin "Baldini" olevan typerys. Typeryys on mielenkiintoinen inhimillinen ominaisuus, johon myös älykkäillä ihmisillä voi olla huomattavan vahvoja taipumuksia. Tällöin typeryys voidaan nähdä kyvyttömyytenä ymmärtää, että jossain yhteydessä älykäs ja toimiva ajattelutapa ei käykään toisessa yhteydessä. Tuloksena on yleensä väärinkäsityksiä ja pinttymiä, jotka hämmästyttävät ulkopuolisia, mutta joille henkilö itse on täysin sokea. But I digress...

Normaaliälyllä varustettu ihminen osaa etenkin nykyisenä googlausaikana ottaa asioista sen verran selvää, että saa jopa vieraskielisistä nettisivuista selvää. Tavallisia pulliaisia on jo vuosia pelotta ja itsenäisesti matkustaneet maihin, joiden kieltä he eivät osaa. Varsin onnistuneita reissuja on tehty opettelematta etukäteen sanaakaan ulkomaan kieltä ja luottaen siihen että englannilla ja sosiaalisella asenteella selviää tilanteesta kuin tilanteesta.

Voi hyvinkin olla, että ketjun avaajalla on espanja hallussa, ja neuvoni maratonsanastoa on aivan varmasti itsestään selvä. Halusin lähinnä korostaa mukavuuspointtia eli mielenpiristystä eli motivointia silläkin tapaa. Ja koska olen itsekeskeinen siinä missä toisetkin, halusin tietenkin tuoda julki omia kokemuksiani, jotka tällä kertaa sattuivat rajoittumaan tuohon puuhaan.

Niin kauan kuin minä olen maanpäällä elänyt ja aikaani viettänyt näillä seuduilla, on aina ollut huomattava ero loka-marras-joulukuun ja vaikkapa tammi-helmi-maaliskuun välillä. Sataprosenttinen sisäilmaihminen ei tietenkään välttämättä huomaa mitään, mutta ulkoilmariippuvaisille asialla on todellakin merkitystä. Ketjun avaaja voi toki olla innokas tai ainakin tyytyväinen sisäratojen ja juoksumattojen käyttäjä, mutta minusta sitä ei ole syytä pitää kenenkään kohdalla lähtökohtaisena oletuksena.

Maratonreitin hahmottaminen voi tosiaan vaatia pienen oivalluksen, mutta kun sen päälleliimatun lenkin asettaa mielessään kartan jatkoksi sinne oikealle puolelle, hiffaa nopeasti sen että Avenida del Maria juostaan eteenpäin kunnes tullaan pikkukuvan kääntöpaikalle ja tajuaa samalla missä ne "puuttuvat" kilometritolpat ovat.

Reitti on aivan varmasti tasainen ja uskon sen olevan myös nopean, mutta voi olla että käännökset vaativat veronsa. (Tuskin niitä silti on esim. yhtä paljon kuin HCM:llä, mutta kuitenkin sen verran että ainakin perfektionisti treenaisi kisavauhtisia kulmanympärikäännöksiä...)

Urheilujuomaa on tosiaan tarjolla vasta kolmannella juomapaikalla 10 km:n jälkeen, joten jos on kokenut hyväksi aloittaa sen nauttimisen heti alussa, täytyy varautua omalla pullolla tai "ylimääräisellä" geeliannoksella. Myös 25 ja 30 km:n sekä 30 ja 35 km:n välillä on juottopaikka, jolla saa vain vettä. Muutenhan juomapaikkoja on ainakin riittävän tiheässä.

Itse en kutsuisi yli kahdentuhannen juoksijan maratonia edes niinsanotuksi kylätapahtumaksi. Se miten yksin joutuu taivalta taittaamaan ei tosin riipu yksinomaan osanottajien määrästä vaan jopa etupäässä siitä paljonko omanvauhtisia juoksijoita on mukana - ja senhän näkee kohtuullisen hyvin edellisvuoden tuloksista. (Mieleeni on jäänyt käsitys, että "tosimaratonareiden" aikoihin pääseviä on espanjalaisissa tapahtumissa suhteellisesti enemmän ja siten heitä voi olla tiheämmässä - ja tietenkin myös harvemmassa - kuin samankokoisella suomalaisella maratonilla.)

Koska osallistumismaksu on matkan kokonaiskustannuksista sittenkin mitättömän pieni osa, en ole siihen juurikaan huomiota kiinnittänyt. Sivuilta joka tapauksessa löytyy tieto, että "La bolsa del corredor" sisältää teknisen paidan, pyyhkeen, urheilulippiksen ja "-Otros detalles por determinar más adelante" (jossa viiva ei ole miinusmerkki vaan ranskalainen viiva) eli muuta kamaa, josta päätetään myöhemmin. Mitali ja diplomi sekä ruoka ja juoma maalissa kuuluvat myös osallistumismaksuun.

Lopuksi olen ehdottomasti samaa mieltä että Castellón on monestakin syystä vähintäänkin potentiaalinen vaihtoehto. Mainitaan tässä nyt varsin sopiva (mutta tietenkin vain todennäköinen) juoksusää.

PS viikkoa myöhemmin juostaan Pisassa, joka lienee ns. viimeinen mahdollisuus vuonna 2011. Pisa on kyllä jo sen verran pohjoisempana että pitää tykätä viileässä juoksemisesta - ja voipi käydä kuten kävi viime vuonna, jolloin tapahtuma jouduttiin viime tingassa perumaan jääkelin takia.

Link to comment
Share on other sites

Kiitokset kanustuksesta! Minäkin katselin tätä jo viime vuonna ja ihastelin, miten kaupunki on ottanut maratonin järjestämisen tosissaan. Olivat tosiaankin saaneet aika kovan porukan baanalle: seitsemän kaveria juoksi alle 2:20. Ajankohta tuli valittua sen perusteella, että edellinen juoksu on Ahvenenmaalla lokakuun lopussa. Ja paikka lähinnä lämpötilan vuoksi, esim tuo Pisa oli kyllä vaihtoehtona mielessä.

Harjoittelu ei ole mun mielestä näin syksyllä ollenkaan vastenmielistä - oikeastaan päinvastoin. Toki pahimmat vaakasuorasateet poislukien! (Sisäjuoksua en harrasta kuin joskus harvoin hotellissa, mutta silloinkin pyrin ensisijaisesti ulkoilmaan.) Harjoittelu Maarianhaminaa silmälläpitäen on mennyt ihan ok, joten nuo väliviikot pitäisi klaarata suht helposti, kunhan en itseäni siellä Eckerön maantiellä kovin pahasti telo. Ajatuksena olisi parantaa hieman viimesyksyistä 3:43-aikaa, ainakin tuo 3 minsaa olis kiva saada pois. 3:30-alituksen olen "säästänyt" ensi vuodelle kumminkin.

Castellonissa oli viime vuonna suunnilleen minun tasoisia juoksijoita äkkiä katsottuna ainakin satakunta, joten tuskin siellä ihan itsekseen tarvitsee ilmaa halkoa. Ahvenanmaalla tosin niinkin voi käydä osan matkasta. Ja tuultakin on luvassa.

Matkoja en ole vielä varannut, pitää katsella kummanko kaupungin kautta yhteydet ovat paremmat. Valencia olisi uusi tuttavuus.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Oli muuten loistava tapahtuma! Se kannustuksen määrä hakkasi minusta Tukholmankin mennen tullen. Sääolosuhteet olivat loistavat ja jänikset peräänantamattomia laumansa suhteen.Eipä kehdannut heittää lönkyttelyksi,kun jänis huusi ja innosti ja sai yleisönkin villiksi. Koska numerolapuissa oli juoksijan etunimi, niin espanjalaisia hurraita ja jaksaa-jaksamisia sateli ihan nimen kera. Kylläpä sitä sitten kelpasi maalissa pötkötellä hierottavana samalla kun sulatteli uutta ennätystä. Taidanpa tästä siirtyä seuraamaan 3:30 ketjua. Tavoitteitahan pitää olla...

Link to comment
Share on other sites

[TABLE="width: 800"]

[TR]

[TD]post-6633-14304185151179_thumb.jpg[/TD]

[TD]Lähtöpaikka oli komealla uudella sillalla lähellä keskuspuistoa ja yliopistoaluetta. Lämpötila oli jotain 10-12 yhdeksän aikaan aamulla. Kun tulimme paikalle kahdeksan maissa, näytti osallistujamäärä vielä aika vähäiseltä, mutta kummasti se porukka vaan pölähti paikalle siinä vähän ennen ysiä, ja niin oli silta täynnä lähtijöitä, jotka oli jaettu neljään lähtöryhmään (alle 3h, alle 3:30, alle 4 ja muut).

Vaihtokamat jätettiin tänne, ja ne siirrettiin pakuilla n. kilometrin päässä olleelle maalialueelle. Vessoja oli alueella melko vähän, mutta eipä niihin kummoisia jonoja kuitenkaan muodostunut.

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]post-6633-14304185153348_thumb.jpg[/TD]

[TD]Lähtölaukausta juhlistettiin ilotulituksella. Reitti kulki mutkitellen keskustassa ja kävi pari kertaa muutaman kilometrin päässä kääntymässä. Varsinaisia mäkiä ei ollut, mutta toki loivaa ja hivuttavaa nousua jonkin verran.

Keskusta-alueella oli aivan mahtava tunnelma: yleisöä parhaimmissa paikoissa aivan jalkakäytävät täynnä, ja hurraus mahtava. Omaa nimeäkin kuuli huudettavan, kun nimet oli printattu numerolappuihin. Esityspaikkoja (musiikki, tanssi) oli yhteensä 20. Paras kannustus mitä olen itse juoksemissani 18:ssa kokonaisen ja puolikkaan kisoissa kokenut!

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]post-6633-14304185151663_thumb.jpg[/TD]

[TD]Olin tosiaan maalissa hiukan suunnittelemaani pikemmin: huomasin Polarissa taas vaihteeksi kalibrointihäikkää jo heti ekoilla kilometreillä (näytti kokonaismatkaksi 43,8 km). Päätin sitten juosta "piippiä vastaan", eli kello piippaamaan asettamaani vauhtiskaalan ylärajaa (4:45-4:50) ja tarkoituksena, että kello piippaa koko matkan tätä "liika kovaa" vauhtia. Näillä eväillä 1/2 tuli vastaan 1:43 ja risat ja toinen puolisko vei noin minuuttia enemmän, loppuaika 3:27:27. En olisi uskonut, että jaksan! Tämä oli 12 min parannus muutaman viikon takaisesta Oolannista.[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]post-6633-14304185176919_thumb.jpg[/TD]

[TD]Maalialueella oli tarjolla normieväiden lisäksi pitsaa ja olutta, jotka jouduin "G-miehenä" valitettavasti skippaamaan. (Kaupasta löytyi kyllä tuttua espanjalaista gluteenitonta olutta.)

En ole enne hierotuttanut jalkojani juoksun jälkeen, mutta tämä ei jää viimeiseksi. Oli sen verran mukava kokemus. Juoksun jälkeen on yleensä tosi työlästä kumartua ottamaan kenkiä ja sukkia pois, mutta hieronnan jälkeen ei ollut mitään ongelmaa.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Suosittelen paikkaa lämpimästi. Hyvät järjestelyt, mahtava kannustus, sopivasti juoksijoita, nopea rata ja miellyttävä sää tähän aikaan vuodesta.

post-6633-14304185152918_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy