Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Cyprus Ultra 135 Miles Donkey Run - Saturday 28th July 2012


corner
 Share

Recommended Posts

Tällainenkin hassunhauska tapahtuma olisi tarjolla ensi kesänä. Matkaa on 135 mailia eli 217 kilometriä, ja aikaa on käytettävissä 60 tuntia. Tämä voisi olla eurooppalainen vaihtoehto Badwaterille, lämpöä on luvassa jopa 45 astetta ja varjoa on turha etsiä koska sitä ei ole.

Kisa järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja sitä markkinoidaan erityisesti rapakon takana, tämä olisi mukavaa vaihtelua jenkkilän perinteisille sadan mailin maastoultrille. Jo tammikuun lopulla järjestetään 50 km ja 50 mailin kisat, joiden yhteydessä kisaorganisaatio testailee järjestelyjä kesällä juostavaa pitkää kisaa varten. Ja jenkit kun ovat järjestelyissä mukana, niin tämäkin on luonnollisesti "The worlds toughest footrace".

Itselläni ei ole ensi kesästä vielä kovin konkreettisia suunnitelmia, eikä Kyprokselle lähteminen ole kovin todennäköistä, mutta seurataan tilannetta. Tuonne lähteminen edellyttäisi viikon tai ehkä kahdenkin viikon lomareissua, että elimistö ehtisi tottua kuumuuteen ennen starttia, mutta rantalomapaketin varaaminen ei tietysti ole suuren suuri ongelma.

EDIT: Kisan järjestäjät ovat ladanneet Youtubeen kahdeksan kisasta kertovaa videota ja lisää on tulossa. Siinä mallia ultrakisan järjestäjille markkinoinnista, näihin ensimmäistä kertaa järjestettäviin tapahtumiin on nyt jo ilmoittautunut melkoinen joukko juoksijoita eri puolilta maailmaa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Vaikuttaa ei niin hirveän vaikealta kilpailulta ajatellen nimenomaan läpipääsyä. Esim. Cornerin keväällä markkinoimassa Dolichos-race - kilpailussa on pituutta 260 km ja enin käytettävissä oleva aika ainoastaan 41 tuntia. Tässä Kyproksen kilpailussa on siis taatusti kylläkin kuumempaa, mutta toisaalta se 45 astetta on

oikeastaan Kyproksen lämpöennätysennätys, siis ylin mahdollinen lämpötila. Tämä tapahtui ainakin 1.8.2010. Todennäköisin päivälämpötila alemmissa korkeuksissa ja riittävän kaukana rannikolta on 35...40 astetta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Vähän oli hautautunut tämä keskustelu, mutta satuin osumaan viime vuoden kilpailun tulossivulle. Tuloksia katsomalla toi ei ihan läpihuutojuttu ollut, mukaan kelpuutetuista 12 juoksijasta 10 starttasi ja heistä kolme (!) selviytyi 50 mailiin saakka, 135 mailiin ei yksikään.

Vuoden 2013 kilpailu: http://www.cyprusultra.com/cyprus-ultra-135.html

Muokattu
tarkennettu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy