Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Yyterin Piikki


Recommended Posts

Yyterin Piikki esite 2011 ja nettisivut.

Pitäisi näin ex-Porilaisena (jos siitä nyt koskaan eroon pääsee) käydä tuo läpi juoksentelemassa häntäpään tuntumassa parin viikon päästä eli 25.9. Onkos muita menijöitä?

Jos sattuu reitin paremmin tuntevia olemaan läsnä, niin kiinnostaisi myös korkeuserot. Porissa nyt hirveämmin mäkiä ole, mutta voihan tuohon silti jotain rasittavaa muutaman metrin ylös-alas-kiharaa mahtua. Ja lopussa toki Isomäki (jonka nimelle nauraa kaikki paitsi Porilaiset, kun eivät isompia mäkiä ole nähneet), mutta tuskin siitäkään nyt kuin vähän toistakymmentä metriä nousua tulee?

Link to comment
Share on other sites

Alussa noustaan hiekkadyynien päälle, kyllä siinäkin voi hapoille vetää. Muuten ei juuri korkeuseroa ole. Lyhensivät reittiä joku vuosi sitten. Siitä jäi pois se kovin nousu.

Olen juossut tuon ainakin 6 kertaa. Nyt olen menossa tuosta viikon päästä Pirkan Hölkkään, joten en tiedä päästetäänkö Yyteriin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mukavaa oli. Sää oli mitä mainioin (nousi matkan aikana 10 asteesta 15 tuntumaan). Aurinko paisteli mukavasti eli ihan kesätunnelmissa mentiin.

Viikon sateet oli muuttanut useamman osuuden ihan kunnon mutavelliksi ja liukkaita märkiä lehtiä riitti muille polkuosuuksille. Eli maastossa oli vähän haastetta välillä myös.

Minulle yllätykseksi lopun viimeiset 4 km mentiinkin poluilla ja pitihän sitä sitten kiukulla yrittää painaa ne asfalttivauhdeilla, kun kerran oli päässään päättänyt, että heti poluilta pois päästessä (n. 11-12 km nurkilla taisi olla) lisätään vauhtia ja kierroksia. Isomäen päälle päästessä oli kyllä mahtava fiilis, varsinkin kun siinä mäen juurella, missä arvioin kuvitteellisen puolimaratonin maalin olevan, näki kellossa oman ennätyksen. Ja vielä jaksoi sen vajaa 900 metriä maaliinkin!

Tavoite oli päästä kevään HCR keskivauhteihin, maastosta huolimatta, ja siinähän onnistuin! Eli fiilis jälkikäteen mainio. Kesän aikana on siis kehitytty. Myös itse juoksu tuntui paremmalta eikä missään vaiheessa mikään paikka prakannut.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Sää oli mitä parhain mutta reitti raskas kahden viikon sateen vuoksi. Alussa polku oli mutavelliä mutta parani sitten. Sitä mukaa parani itsellä vauhti. Viime vuodesta aika parani yli 4 minuuttia mutta vuosi sitten oli harjoiteltu vähemmän.

Ja kyllä se lopun nuosukin ottaa koville vaikka ei kovin korkea olekaan. Kunhan jättää mehut reitille.

Nyt kohti Pirkan hölkkää.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Hienoa että perinteistä pidetään kiinni: Yyterissä juostaan syksyllä jo 45. "Yyterin piikki". Harvinaista herkkua ovat näinkin pitkään jatkuneet juoksutapahtumat. Hieman kyllä ihmetyttää kisamatka 22,5 kilometriä. Eikö piikin pitäisi juoksuperinteiden mukaisesti olla 25 km? Vuodesta 2006 lähtien Yyterissä on järjestetty alimittainen piikki (22,5 km). Piikin aikaa voisi jossakin lähteä kellottamaan, mutta 22,5 km:n mittainen kisa pitkän ajomatkan takana ei kovinkaan paljon innosta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy