Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
Tombe76

Koripallo

Recommended Posts

Avataan oma ketju tälle hienolle (tämäkin) lajille.

Ja ketjunavaus johtuu tietysti Liettuassa käynnissä olevasta EM-kilpailusta jossa Suomi varmisti pääsyn jatkolohkoihin eli 12 parhaan joukkoon. Taakse jäivät mm. vahvat koripallomaat Kroatia ja Italia. Kyseessä on valtavan kova suoritus, koska koripallo on yksi maailman suosituimmista palloilulajeista ja taso maailmalla ja varsinkin Euroopassa on todella kova.

Tilanne on nyt se, että Suomen lohkon jatkoonpäässeet (Suomi, Kreikka, Makedonia) saavat toisesta lohkosta seurakseen Venäjän, Slovenian ja Georgian ja kolmen kierroksen jälkeen 4 parasta selviävät puolivälieriin. Tällä hetkellä Suomi on lohkon viimeisenä (tappiot Kreikalle ja Makedonialle), mutta periaatteessa kahdella voitolla voisi jopa pudotuspelipaikka irrota. Ja tuohan tarkoittaisi jälleen kolmea lisämatsia. Lisäporkkanana toimii se, että EM-kisojen sijoille 3-6 selviytyneet pääsevät Lontoon Olympialaisten karsintaturnaukseen, joka järjestetään maaliskuussa 2012. EM-kisojen kaksi parasta maasta pääsevät suoraan Lontoon kisoihin (12 maata).

Suomen matsit alkusarjassa:

Suomi - Kroatia 79-84 (Suomi johti n.10 pisteellä ottelua)

Suomi - Kreikka 61-81 (Ei saumaa ottelussa)

Suomi - Bosnia 92-64 (Verilöyly)

Suomi - Makedonia 70-72 (Kimmo Muurisen heitto eturautaan 5s ennen loppua tilanteessa 69-70)

Suomi - Montenegro 71-65

Suomen lohkon tilanne tällä hetkellä:

1. Makedonia, 2 voittoa (korisuhde 144-128)

2. Venäjä, 2 voittoa (130-122)

3. Slovenia, 1 voitto (151-140)

4. Kreikka, 1 voitto (139-133)

5. Georgia, 0 voittoa (133-152)

6. Suomi, 0 voittoa (131-153).

Tulevat ottelut:

TO klo 18.00 Suomi - Venäjä

LA klo 15.30 Suomi - Georgia

MA klo 15.30 Suomi - Slovenia

Ja loppuun linkki Liettuan kisasivuille

http://www.eurobasket2011.com/en/default.asp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomen suoritus kuuluisi rohkaisuketjuun. Vähän sama kuin HJK-Schalke Sonera Stadiumilla muutama viikko sitten, niin kukapa olisi uskonut. Oli jo hienoa päästä noin kovassa lajissa arvokisoihin, vaikka kisat tosiaan laajenivat. Suomi pelasi hienosti karsintaturnauksessa, voitti sen lohkon ja pääsi ehkä hieman helpompaan alkusarjaan. No siellä oli ainakova Kreikka, joka on vienyt välillä em-kultaakin ja Jugoslavian hajoamisen jälkeen ehdottomasti maailman top 3 korismaa Kroatia, joka nyt näyttää olevan alamaissa. Olin melko varma, että em-kisoissa ei Suomelle voittoja tule. No kuinkas kävikään, pari voittoa ja oikeastaan vain Kreikkaa vastaan Suomi oli selkeästi huonompi, ne kaksi muutakin peliä olisi ollut voitettavissa.

Käy nyt jatkolohkossa kuinka vain niin upea saavutus jo nyt. Jos olisin näistä Liettuan kisoista ajoissa tiennyt niin sinne olisi voinut jopa mennä paikan päälle yhdeksi viikonlopuksi. Harmi, että kisat ovat menneet Nelonen Prolle, oletin ilman muuta maailman toiseksi tärkeimmän pallopelin olevan vapailla kanavilla Ylellä Eduskunnan päättämänä, mutta ei. Aika sekavaa tuo on, kun on Canal +, Viasat, Nelonen Pro, Urho, MTV3 Max, Eurosport jne. noita maksukanavia. Kellään ei voi olla kaikkia, joten vaikka olisi kuinka urheilufani niin jää kisoja näkemättä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harmi, että kisat ovat menneet Nelonen Prolle, oletin ilman muuta maailman toiseksi tärkeimmän pallopelin olevan vapailla kanavilla Ylellä Eduskunnan päättämänä, mutta ei. Aika sekavaa tuo on, kun on Canal +, Viasat, Nelonen Pro, Urho, MTV3 Max, Eurosport jne. noita maksukanavia. Kellään ei voi olla kaikkia, joten vaikka olisi kuinka urheilufani niin jää kisoja näkemättä.

Kisojen oikeudethan ovat olleet jo pitkään Viasatilla ja kun rupesivat tekemään yhteystyötä Nelosen kanssa (kun tuli tämä Pro), niin sitä kautta oikeudet ovat myös siellä. Itsellä oli ehkä 3 vuotta viasat lähinnä NFL- ja Tenniksen Masters-kisojen seurannan takia, ja muistan ainakin katselleeni v.2007 EM-kisojen finaalia, kun Venäjä voitti yllättävästi Madridissa kotijoukkueen pisteellä Paul Gasolin epäonnistuessa viime sekunnin heitossaan. Tuo päivä oli muutenkin aika eriskummallinen. Muutamaa tuntia aikaisemmin Espanja oli tehnyt jymy-yllätyksen voittaessaan Lentopallon EM-kultaa Moskovassa. Ja sielläkin kotiyleisö joutui pettymään tiukan taiston (2-3 Espanjalle) jälkeen. No Venäjä otti pari tuntia myöhemmin Madridissa takaisin.

Näissä kisoissa on vähän samanlainen kutina kuin 2007 Lentopallon EM-kisoissa. Suomihan pääsi turnaukseen mukaan ja ylsi odotusten vastaisesti jatkolohkoihin asti. Ja kun sielläkin peli kulki, niin matka jatkui välieriin, jossa tuli tappio mestari-Espanjalle. Ja tuo otteluhan oli todella tiukka. Suomi johti erissä 2-1 (4.erä 24-24), mutta Espanja vei 4.erän 24-26 ja 5.erän 10-15. Pronssiottelussa tuli vielä turpaan Serbialta 1-3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli useamman vuoden Viasat, mutta lopetin sen, kun lopettivat ne Sport 1, 2 ja 3 kanavat tai siis 2 kanavaa putosi yht'äkkiä pois. Silloin laitoin sopimuksen poikki niin, että kun se 12kk diili seuraavan kerran umpeutui niin kanavat loppuivat Hangosta. Ennenhän Viasat oli hyvä, kun jalkapalloa näki kolmelta kanavalta samaan aikaan. Tiistaina ja keskiviikkona pystyi valitsemaan minkä Champions League pelin katsoi ja tämän jälkeen tuli vielä jälkilähetyksenä muita pelejä eli yhteensä saattoi olla ehkä jopa kuusikin peliä, mistä valita yhtenä iltana. Nykyään Viasatilta taitaa tulla vain lätkää, eikä sitä jaksa hullukaan katsoa. Joku Venäjän liiga tms. on täysin yks hailee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä vuosi sitten ei koripallo kiinnostanut lainkaan, vaikka hyvä kaverini onkin kova fani ja koripallovalmentaja. Vietin vuoden Espanjassa, jossa aloin seuraamaan jonkun verran koripalloa, kun sitä tuli muutaman kerran viikossa telkusta. Pääsin sitä myöten itse peliin paremmin sisään. Nyt oon sitä mieltä, että kyseessä on hieno ja mielenkiintoinen laji. Suomessa ei ole koskaan koripallo saanut arvoistansa huomiota, vaikka harrastajamäärät eivät vissiin ihan pienet kuitenkaan ole. Euroopassa ja erityisesti Balkanilla laji on todella suosittu ja meno on ihan hurjaa katsomoissa. Tässä näyte kreikkalaisen ARIS BC:n faneista. (Erityisesti kohdasta 1:50 eteenpäin ihan katsomisen arvoista.) Lisäinfona tuosta Aris Thessalonikistä, että kyseisen seuran jalkapallojengi ei ole muistaakseni hävinnyt reiluun 40 vuoteen yhtään kotipeliä Euro-sarjoissa. Ei siellä varmaakaan vastustajat uskalla voittaa.

Sitten itse kisoista, kun näitä on tullut nyt jonkun verran seurattua. Suomella kävi tosiaan hyvä tuuri (toisaalta pelaamalla ansaittu), kun pääsivät karsinnasta tuohon C-lohkoon, kun Portugali joutui kivikovaan A-lohkoon Espanjan, Turkin ja Liettuan kanssa. Nuo kaikki kolme maata kuitenkin maailman top-10 joukossa. Suomi pelaa kyllä nyt niin hyvällä tasolla, etten täysin mahdottomana pitäisi tuosta jatkolohkosta pääsyä jatkoon. Tietty lähtökohdat ovat nyt vähän huonot pisteiden osalta ja saavat kyllä ylittää itsensä entisestään. Se olisi jo saavutuksena kuitenkin niin kovaa luokkaa, että puhuttaisiin jo varmaankin vuoden suomalaisesta joukkueesta, vaikkakin lätkän mm-kulta tuli Suomeen. Huomenna pitää koittaa etsiä joku nettistream, jotta Suomen pelin näkisi.

Toinen itselle mielenkiintoinen joukkue on Espanja, kun lähes jokaisen niiden pelaajan pelejä on tullut seurattua melko paljon. Itse asiassa Espanja on 100x tutumpi joukkue itselleni kuin Suomi. Espanjalla onkin todella kova joukkue mukana mm. Gasolin veljekset, Navarro, Fernandez ja tietty erityisesti nuorison suosikki Ricky Rubio. Tuota joukkuetta on todella vaikea pysäyttää, vaikka Turkki siinä jo alkulohkossa onnistuikin. Suomen pelien ohella pyrin Espanjan pelit näkemään.

Loppuun vielä oma videopätkä, jos jotain huvittaa katsoa. Kävin katsomassa koriksen Euroliigan 1/4-finaalin pelin Valencia Basket-Real Madrid. Kyseessä oli elämäni ensimmäinen aikuisten koripallopeli paikan päällä. Vaikkei espanjalaiset mitään fanaattisimpia ole, niin tuo Valencian koripallojengin historian paras Euroliigan sijoitus oli saanut kotijoukkueen fanit suomalaiseen makuun ihan riittävän sekaisin. Ikävä kyllä kamerani oli niin huono, ettei se kyennyt kovin puhtaasti ääniä vastaanottamaan. Vaikka oma katsomonosa olikin ehkä rauhallisin, niin korvat soivat kotimatkalla ihan kiitettävästi. Tässä siis oma 5min pätkä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä Tombe on oikeassa, että koriksellakin pitää olla ketju. Hieno laji jota on tullut pelattua ja katsottua paljon. Joskus ennen lapsia ja juoksuinnostusta kävin katsomassa 1-2 matsia joka viikko.

Jo pääsy EM-kisoihin oli Suomelta kova suoritus. Hetken aikaa harkitsin minäkin lähtemistä paikanpäälle, mutta kalenterissa oli muuta ohjelmaa. Minä arvostan tämän saavutuksen tosi korkealle vaikka voittoja ei enää tulisikaan. Kisoissa on enemmän joukkueita kuin ennen, mutta eurooppalaisen koriksen taso on myös noussut ainakin vertailussa jenkkeihin.

Tässäkin nostaisin valmentaja Dettmanin esiin. Sopivaa pelitapaa on haettu jo vuosia ja nyt pienellä joukkueella pelataan juuri niin kuin pitää. Minkäs vastustajajoukkueen valmentaja se olikaan joka kehui Suomen pelitapaa?

Pelaajista ei voi oikein nostaa muita kuin Koposen. Onhan esim. Junnu Lee myös kova, mutta kyllä se taitaa Koponen olla joka peliä luo.

Tänään sainkin kaverilta sopivasti nettiosoitteen josta pitäisi näkyä kaikki pelit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomi-Venäjä käynnissä.

- 1.neljänneksen jälkeen tilanne 14-18 Venäjälle.

- Eipä tule tänään mitään ilmaiseksi: 15min pelattu 18-28. Suomella virheitä 13, Venäjällä 5.

- Tauko 20-33, Suomen pelitilanneheitot 22,6% (7/31)

Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomi-Venäjä käynnissä.

- 1.neljänneksen jälkeen tilanne 14-18 Venäjälle.

- Eipä tule tänään mitään ilmaiseksi: 15min pelattu 18-28. Suomella virheitä 13, Venäjällä 5.

- Tauko 20-33, Suomen pelitilanneheitot 22,6% (7/31)

Monta peliä on kaatunut tuohon heittoprosenttiin, mutta toisaalta se on vastustajan hyvyyttä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelaajista ei voi oikein nostaa muita kuin Koposen. Onhan esim. Junnu Lee myös kova, mutta kyllä se taitaa Koponen olla joka peliä luo.

Mä nostaisin sen tasaisuuden. Henkkahan sanoi jossain haastattelussa, että hänen korisjenginsä ei ikinä olisi "mikkokoivun" joukkue eli siis ei tehtäisi sitä tuolla tavalla vahvasti kapteenin ympärille. Suomi on pärjännyt nimenomaan aiempaa laajemmalla tasolla. Sieltä on noussut kundeja penkiltä ratkaisemaan kuten Petri Virtanen. Nuori Sasu Salin on ollut yllättäjä, samoin ehkä Tuukka Kottikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aikamoista,

Vaikka Suomi eilen jäikin Venäjän jyrän alle häviten 60-79, niin muut ottelut lohkossa meni sen verran nappiin, että Suomella on vielä omissa käsissä pudotuspelipaikka.

Lauantaina vastaan tulee toinen alkulohkojen kolmonen, Georgia jolla on kaksi avainpelaajaa loukkaantuneena, mm. ykköstähti Zaza PatÅ¡ulia. Jos tästä ottelusta tulee voitto, niin maanantaina ratkeaa Sloveniaa vastaan lohkon neljäs pudotuspelipaikka, joka puolivälierissä pääsee testaamaan ehkä Ranskan tai Espanjan. Pitkä matka sinne toki vielä on, mutta sehän riittää tässä vaiheessa, että on mahdollisuus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitkä matka sinne toki vielä on, mutta sehän riittää tässä vaiheessa, että on mahdollisuus.

Hyvää on myös se, että kaikki pelaajat asuvat nyt samassa hotellikompleksissa. Suomen joukkue on saanut tuolla ansaittua huomiota, joten ties vaikka jotain kontakteja/siirtoja jo viritellään kohti parempia liigoja/joukkueita. Suomen koris on nyt menossa hurjasti eteenpäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikeampi matsi tulee olemaan tuo vs. Slovenia. Sitten menisi kimurantiksi, jos Suomi häviäisi Georgialle (en jaksa uskoa), mutta voittaisi Slovenian. Ja tietty jossittelussa mukana se, että Georgia ja Slovenia häviävät vielä yhdet pelit sen lisäksi. Tällöin kaikki kolme tasapisteissä ja voitot menisivät ristiin. Ikävä kyllä Slovenia voitti Georgian 12 pisteellä, joten tällaisessa tapauksessa, pitäisi hävitä niukasti ja voittaa reilusti. Mutta eiköhän tämä viimeinen jatkoonmenijä ratkea tuossa Slovenia-pelissä eli vielä on ihan täysin omissa käsissä jatkopelit. Vastaan tulisi luultavasti Espanja tai Ranska, pienin varauksin Liettua. Ei mennä vielä niin pitkälle kuitenkaan, vaan pelataan nämä ensin alta pois.

Tänään mielenkiintoinen peli Espanja-Serbia, sillä viime vuoden mm-kisoissa Serbian Milos Teodosic upotti spankien paatin ulos mitalipeleistä vain 3 sek ennen loppua. Peli oli tasan, kunnes Teodosicin heitto lähti harmittavasti pari metriä kolmosen viivan takaa ja niin vaan upposi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy