Jump to content
Juoksufoorumi.fi

20 lajin ultraottelu


Pasi
 Share

Recommended Posts

Aattelin heittää tänne, kun on vähän ultratyyppinen juttu. Onko kukaan koskaan kokeillut? Jos sais pistetaulukot, niin voitais pistää kisa pystyyn jos innokkaita löytyy. (Jyväskylässä on lajin MM-kisat 2007 eli treenaamaan ehtii vielä hyvin.) :hehe

-----------------------------------------------------------------

Ote Turussa 2002 järjestetyistä kisoista:

SUPEROTTELUT ovat kaksinkertaisia moniotteluita eli miehillä 10-ottelun lajeihin lisätään vielä 10 lajia ja naisilla 7-ottelun lajeihin lisätään toiset seitsemän lajia. Näin syntyy miesten 20-ottelu ja naisten 14-ottelu.

Naisten kilpailupäivät venyivät täysiksi työpäiviksi: aamu yhdeksästä viiteen. Miehet puursivat kellon ympäri.

Viimeistä lajia 10000 metrin matkaa miehet juoksivat vielä klo 21 iltahämärissä. Vain harva joutui keskeyttämään.

MIEHET:

1.päivä: 100m, pituus, 200m aidat, kuula, 5000m – n. tunnin tauko – 800m, korkeus, 400m, moukari, 3000m esteet

2.päivä: 110m aidat, kiekko, 200m, seiväs, 3000m – n. tunnin tauko – 400m aidat, keihäs, 1500m, 3-loikka, 10000m

NAISET:

1.päivä: 100m aidat, korkeus, 1500m – n.tunnin tauko – 400m aidat, kuula, 200m

2.päivä: 100m, pituus, 400m, keihäs, 800m – n.tunnin tauko - 200m aidat, kiekko, 3000m

-----------------------------------------------------

Ja sitte järjestetään myös sama ottelu yksipäiväisenä, siinä on jo varmaan aika puhki kun kymmpitonni on juostu. :kieli

P.S. paljonko menee kymmenottelussa?

http://kymmenottelu.net/pistelaskuri.php

Link to comment
Share on other sites

Tota silmällä pitäen rimpuilin tänä kesänä läpi ekasta kymmenottelustani + esitin koko liudan hupaisia kysymyksiä tuolla vanhan foorumin puolella (kuten mistä piikkarit ja millaiset & miten reenataan sataselle, siis 100m). Ei pisteistä sen enempää - vielä.

IAUM lienee lajin kattojärjestö, ja syvällistä asiantuntemusta löytyy ihan tästä kotinurkilta, Risto Karasmaa on lajin kantavia voimia Suomessa. Helsingin Tarmon yleisurheilujaostossa on jo perinteitä lajin harrastuksesta ja otteluiden järjestämisestä niin kansallisella kuin kv-tasolla.

Varsinkin 1-päiväinen versio on ultrahumanoidien ominta kauraa.

Link to comment
Share on other sites

20-ottelu on mahtava laji :kumarrus Olin 70-luvulla (vai oliko se 80-luvun alussa) katsomassa ko. kisoja eltsussa kun tunnettu urheilulääkärimme Tapio Kallio voitti silloin Suomen mestaruuden.

Pistetään vakavasti harkintaan osallistuminen jos vaikka saataisiin järjestettyä ens vuonna "Kotirata 20-ottelut" :peukku

Link to comment
Share on other sites

Nimimerkki Maileri voitti tänä vuonna lajin suomenmestaruuden, joten ei tuossa ilmeisesti vielä pääse korostumaan ultrjuoksijatyyppiset kestävyysominaisuudet. Kestävyysjuoksua on kyllä suhteessa paljon enemmän kuin normaalissa 10-ottelussa, joten mukava olisi kokeilla jos vaikka pärjäisi paremmin kuin tavallisessa ottelussa.

Mun paras tulos 10-ottelussa on muuten 2200 pisteen hujakoilla. Pika-aitoja en kyllä pysty juoksemaan. Ne on niin korkeita, että pitäisi mennä korkeushyppytyylillä jokainen, ja sitä ei selkä kestä.

Link to comment
Share on other sites

Epäilemättä tuollainen superottelu läpivietynä on vaativa suoritus, mutta ei sillä ole mitään tekemistä ultraJUOKSUN kanssa, joten ylläpito voisi siirtää tämän keskustelun sopivampaan ryhmään, josta kenties joku otteluista kiinnostunut, mutta ultrajuoksua vieroksuva voisi sen löytää paremmin.

Aiheen sivusta>

Tuli myös mieleeni juttu 1980-luvulta, jolloin Daley Thompson oli maailman ykkönen kymmenottelussa ja Steve Ovett yksi maailman parhaista mailereista. Thompson promosi kymmenottelun ylivertaisuutta lajina britannian mediassa siihen malliin, että Ovett hermostui ja kuittasi jossain haastattelussa jotain Daley Thompsonista ja mikkihiiri-lajista, jossa ei tarvitse olla hyvä missään lajissa. Thompson puolestaan herrasmiehenä lähetti Ovettille terveisiä tyyliin "turpaan tulee kun tavataan".

En tiedä saivatko herrat joskus välinsä sovittua, mutta sen tiedän että mahdollisessa takaa-ajotilanteessa Ovettille olisi ensimmäisen neljänsadan metrin aikana tullut melkoinen kiire.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Minä olin 20-ottelun MM-kisoissa Turussa mukana vuonna 2002, jolloin pidin sapattia ultrajuoksuista ja perehdyin sitäkin innokkaammin mm. moukarinheiton ja kolmiloikan saloihin. Aivan huikea fiilis tuossa tapahtumassa oli, vaikka olinkin itse hörhöosaston edustaja joukossa, jossa oli mm. olympiakymmenottelija jenkeistä. Kisa jäi valitettavasti kesken. Jo ekan päivän päätteeksi tuntui estejuoksussa tosi pahalta reidessä. Toisena päivänä sain jotenkin ihmeen kaupalla selvitettyä 110 metrin aidat, mutta reisi oli ihan sökö. Kiekkoa vielä heitin ja 200 metrille starttasin, mutta en päässyt maaliin. 12 lajia kumminkin. Jäitä koipeen ja eikun ihastelemaan muiden rehkimistä. Upeaa se oli kun kaverit veti itsensä 19 lajin jälkeen lopuksi ihan tilttiin kympillä valonheittimien valaisemalla öisellä stadionilla.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy