Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kisajärjestäjien vakuutukset


Juoksijapoika
 Share

Recommended Posts

Valmistautuminen ulkomaan turneisiin on edennyt siihen pisteeseen, että vakuutusasiatkin alkaa kiinnostamaan.

Osaako joku kertoa, minkä sortin vakuutuksia kisajärjestäjillä on? Kattaako hoitokuluja riittävästi jos vaikka lasarettiin joutuu?

Tällaiset maininnan löysin ICAN organisaation sivuilta

"Participants will be covered by insurance of federation and liability

insurance contracted by the organization."

Ja Tristarilla vastaava

"Licensed athletes are covered with insurance for serious injuries during the race."

Molemmissa kisoissa lisenssin hommaaminen oli pakollista.

Link to comment
Share on other sites

Matkavakuutukset eivät sinänsä kata kilpaurheilua. Kysyin Tukholman alla, olenko vakuutettu vuosimatkavakuutuksellani. Ottivat selvää ja vastaus oli kyllä. "Kilpasarjalaisia " matkavakuutus ei turvaa, mutta lönköttelijät kyllä. Tuo toki kannattaa varmistaa omasta vakuutusyhtiöstä.

Saman vastauksen olen saanut omasta vakuutusyhtiöstäni.

Link to comment
Share on other sites

Fennian osalta vakuutusehdoissa lukee "Vakuutus on voimassa vain lisäsopimuksesta muidenkin urheilulajien osalta urheiluliiton tai -seuran järjestämissä kilpailuissa tai kilpailua varten erityisesti järjestetyssä harjoittelussa." Tarkoitti käytännössä tapaturma- ja matkavakuutuksen henkilöosaan muistaakseni 50% korotusta. Kokonaishinta pysyi vielä tolkullisena.

Link to comment
Share on other sites

Pääsääntöisesti vakuutuksissa lukee, että ei kata kilpaurheilua eikä kilpailuun valmistavaa harjoittelua. Näin ainakin Tapiola & Pohjola, muillakin todnäk samat pykälät mutta tulkinta vaihtelee.

Pohjolasta asiaa tiedusteltuani tavan vakuutus ei kata mitään oli sit kunto tai kilpasarjassa mukana & harjoittelu.

Nykyisin mulla on muualta otettu urheilijavakuutus lisänä.

Näistä vaikutuksista on kyllä ollut enemmänkin juttua jossakin toisessa ketjussa. Haku kehiin.

Link to comment
Share on other sites

Joo näin itsekin tulkitsin, että tavan matkavakuutukseen kisakolareita ei saa. Ja jos esim. loukkaa itsensä lenkillä pitää sanoa olleensa ulkoilemassa pyörän kanssa eikä suinkaan harjoittelemassa. =)

Mutta tosiaan nuo kokemukset kisajärjestäjien vakuutuksista kiinnostaisi. Onko kellään ikinä mennyt moisen piikkiin mitään?

Link to comment
Share on other sites

... jos esim. loukkaa itsensä lenkillä pitää sanoa olleensa ulkoilemassa pyörän kanssa eikä suinkaan harjoittelemassa. =)

Mikäli on parin-kolmen viime vuoden sisällä omistanut esim. pyöräily/ tri-lisenssin, niin saattapi käydä, ettei vakuutusyhtiö edes kysele oliko harjoittelemassa vai ulkoilemassa vaan lykkää hylkäävän vastauksen korvausvaateeseen perusteella "ei kata kilpailuun tähtäävää harjoittelua."

Kaveri kaatui "mummokelalla" klo 03:20 pe-la välisenä yönä törmättyään kanttikiveen->murtunut käsi aiheutti vakuutusvaateen, joka alkuun hylättiin em. lisenssikuski perusteella. Hakemuksen liitteenä oli heti alusta ollut todistus siitä, että alkoholin joukossa oli ollut myös verta. "Treenaamassa, treenaamassa", sanoivat. Ok, lopulta vakuutusyhtiön piäkonttorilta oli löytynyt vanha kisakuski, joka myönsi kaatumisen kuuluneen normaaliiin elämään kuuluvaksi tapaturmaksi, mutta ilman viinaa ja verikoetta korvauksen saaminen olisi voinut olla vielä vaikeampaa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy