Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Apua! Maraton kuukauden päästä, harjoittelua 4kk takana sairasteluineen


Matami
 Share

Recommended Posts

Eli nyt olis hyvät neuvot kalliit...tarkoituksena osallistua reilun kuukauden päästä ensimmäiselle maratonille ja harjoitusaika jäi todella lyhyeksi muutenkin (n.4kk)ja nyt vielä sairastin pienen kesäflunssan tai allergisen nuhan, enkä päässyt n.viikkoon ollenkaan lenkille.Nyt kun olo ok ja lenkille niin juoksu tuntuu aivan järkyttävän raskaalta, jalkoihin koskee (polviin lähinnä)ja muutaman kilsan lenkkikin tuntuu painavalta.Voiko oikeasti kunto romahtaa näin nopeasti ja mikä avuksi?!Paniikki iskee, pitäisikö tehdä rankkoja lenkkejä vai nopeita lenkkejä vai pitkiä lenkkejä vai kevyitä lenkkejä vai mikä ihme avuksi.Pisin juostu lenkki tähän mennessä 20km mihin aikaa meni 2h10min ja tuntui ok:lta.Nyt tuntuu että tuskin selviän maralta maaliin asti.

Link to comment
Share on other sites

Mulla ainakin on aina hankaluuksia päästä juoksemisessa alkuun jos olen pitänyt useita päiviä taukoa. Jalat ei vaan tunnu yhtään samalta, homma tuntuu raskaalta ja sykkeet on kymmenen pykälää normaalia korkeammalla. Se menee kuitenkin ohi yleensä muutamanan juoksupäivän jälkeen. Itse lähden yleensä liikkeelle rennoilla lenkeillä ja sitten kun juoksutuntuma palaa niin otan mukaan pitkät, nopeat ja muut normaalit lenkit.

Link to comment
Share on other sites

Polvikivut selittyvät useimmiten reisilihasten kireydellä. Kun on vähän pidempi tauko alla niin lihakset on supistuneessa tilassa, verrattuna normaaliin treeniaikaan.

Suosittelen tekemään kesken lenkin varsinkin etureittä venyttäviä liikkeitä jonka jälkeen ravistelua. Kun lihakset on lämpöiset niin muutamia rullaavia kiihdytyksiä.

Lenkin jälkeen huolellisempi venyttely. Alkaa taas kulkea! Kunto ei ole kadonnut tosiaankaan tuossa ajassa mihinkään.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos, paniikki alkaa hellittämään.Kyllähän järki sanoo ettei kunto voi tippua noin nopeasti, mutta kun en muista milloin juoksu olisi tuntunut noin kamalalta...tosin en yleensä kyllä sairastelekkaan.Hyviä neuvoja, nyt pää kylmänä niitä kokeilemaan.Ja reisilihakset todellakin ovat kireän tuntuiset, aivan kuin pitemmän lenkin jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy