Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Dolichos Race Delphi - Olympia 260k 3-5.5.2012


corner
 Share

Recommended Posts

Spekulaationi Delphi-Olympia -juoksun järjestämättömyydestä olivat ennenaikaisia. Perinteinen 180k Nemea-Olympia -juoksu järjestetään ensi keväänä enempi ranskalaisten voimin, ja Effie Bitsaxakis organiseeraa tätä uutta 260k Delphi - Olympia -juoksua. Ensi keväänä Kreikassa järjestetään siis kahden viikon välein kaksi Olympiaan päättyvä ultrakisa.

Kreikasta juuri tulleen sähköpostin mukaan tarjolla on tällainen tapahtuma:

* Reitti jakautuu kahteen osaan: Delphi - Rio-Antirrio -silta 110 km ja Rio-Antirrio - Olympia 150 km. Matkaa on siis mukavan haasteellisesti yhteensä 260 km, tämä sopii etenkin niille jotka Spartathlonin tai SakuraMichin maalissa harmittelevat matkan loppumista.

* Kisan startti on klo 18, ja arvaukseni on että päivä on torstai vaikka sitä ei viestissä erikseen kerrottukaan. Ensimmäinen yö juostaan helpossa maastossa asfalttitiellä tai sen lähistöllä, ja Rio-Antirion sillalle saavutaan aamulla. Tällä varmistetaan se että sillan ylityksen jälkeiselle vuoristo-osuudelle päästään päivänvalon aikaan.

* Sillan ylityksen jälkeen juostaan 10 km pientä asfalttitietä, ja sen jälkeen on vuorossa noin 100 km verran vuoristoa jolla on korkeuseroa yhteensä 3500 metriä, ylimmillään ollaan 1100 metrin korkeudella. Maisemat ovat kuulema henkesalpaavan hienot.

* Viimeiset 40 km lasketellaan 500-600 metrin korkeudella kohti Olympiaa.

* Aikaa on käytettävissä 41 tuntia.

* Osallistumismaksu on 300 euroa, ja siihen sisältyy majoitus keskiviikosta 2. toukokuuta sunnuntaihin 6. toukokuuta. Supporterin maksu on 250 euroa.

Kylläpä vaan kuullostaa mielenkiintoiselta, mutta tämä on reitiltään ja aikataulultaan sellainen kisa että "nippa-nappa Spartathlonin maaliin" -kunto ei riitä. Tämä menee minulla harkintaan, mutta se on kokonaan toinen juttu että millä todennäköisyydellä voisin saada kevääksi itseni riittävän hyvään kuntoon!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Effie lähetti vähän lisää tietoa. Kisan startti on perjantai-iltana 4.5.2012, ei torstaina 3.5.2012 (vuosiluku korjattu LauriH:n oikoluvun jälkeen, alunperin oli 2011) kuten arvelin ja ketjun otsikkoonkin laitoin. Huoltopisteet ja drop-bagit hoidetaan samalla systeemillä kuin Spartathlonissa ja Olympia-juoksussakin.

Juoksun reitistä Effie kertoo, että vähemmän kuin 1/4 on asfaltoitua tietä, ja loput on erilaisia hiekkateitä. Asfalttitietä on tyypillisesti kylien kohdalla, mutta kylien väliset pätkät juostaan yleensä hiekkatiellä. Kapeaa polkua (sellaista jossa ei maastoautokaan pysty liikkumaan) on ainoastaan 3 km, juoksualustan ei siis pitäisi olla haastavampi kuin Nemea-Olympia -juoksussa. Spartathloniin vertailu on Effien mielstä täysin turhaa koska tässä on kyseessä täysin toisenlainen konsepti, Spartathlonin asfalttitiellä viilettämisen sijaan Delphi-Olympia -juoksussa on tarjolla enemmän luonnonhelmassa retkeilyä ja henkeäsalpaavan hienoja maisemia. Effie lupaili että kisan nettisaitin pitäisi olla pystyssä parin viikon päästä, odotamme innolla mutta emme kuitenkaan pidätä hengitystä.

Suomen Hitaimman kanssa on kisaa hiukan spekuloitu ja kyllähän tämä kiinnostaa, mutta uskonvahvistusta tarvitaan ennen kuin osallistumispäätöstä voisi alkaa tosimielellä tekemään. Tässä suurimmat duubiot:

* Kisan aloittamisaika on klo 18 ja todennäköinen kesto ainakin 40 tuntia. Kisaa edeltävä herätys olisi siis torstain ja perjantain välisen yön nukkumisen jälkeen, ja maalissa oltaisiin todennäköisesti sunnuntaiaamuna. Joskus nuorempana vitsailtiin "perjantain ja sunnuntain välisestä yöstä", mutta kyllähän tämä aika rankalta rupeamalta kuullostaa, varsinkin jos viimeiset yö-unet Delphissä sattuisivat menemään lakanapainin puolelle.

* Spartathlonissa ollaan reilun vuorokauden juoksun jälkeen 190 km kohdalla Tegeassa. Siitä eteenpäin ei tarvitse enää miettiä navigointia eikä katsella jalansijoja, riittää kun raahustaa viimeiset 50 km Spartan valtatien reunaa ja odottaa että Spartan keskustassa saa kääntyä kaksi kertaa oikealle ja muistaa pysäyttää patsaan kohdalla. Delphi-Olympia -juoksussa ollaan ensimmäisen vuorokauden jälkeen jossain epämääräisessä paikassa Pohjois-Peloponnesoksen vuoristossa, ja edessä on arviolta 60-80 km epämääräisiä pikkuteitä. Ja ilta on alkanut juuri pimenemään.

* Kreikan säätila voi olla epävakainen toukokuussa, ja vettä voi sataa hyvinkin paljon. Toisaalta, mutaisella polulla Erymanthos-vuoren maisemissa kompuroiminen keskellä yötä kaatosateessa yli 200 kilometrin juoksun jälkeen olisi sellainen kokemus, jota kelpaisi muistella joskus vanhoilla päivillä.

* Positiiviselle puolelle pitää laskea myös se, että Delphi-Olympia olisi hyvä herkistely seuraavana viikonloppuna juostavaa Spiroksen 6 tunnin juoksua varten.

Lienee turha spekuloida asialla tämän enempää, odotetaan että Effie & Co saavat kisan nettisaitin avattua.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Effie lähetti vähän lisää tietoa. Kisan startti on perjantai-iltana 4.5.2011, ei torstaina 3.5.2011 kuten arvelin ja ketjun otsikkoonkin laitoin. Huoltopisteet ja drop-bagit hoidetaan samalla systeemillä kuin Spartathlonissa ja Olympia-juoksussakin.

Tuossa lienee typo. Siis vuosi on ilmeisesti 2012?

Hurjan kuuloinen kisa. Vaatii kyllä omistautumista asialle.

Muokattu
Lisäilyä
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Laitetaanpa tännekin päivitystä. Effieltä ei ole tullut viestejä, mutta googlettamalla löytyi Dolichios Ultra Racen nettisaitti: http://www.doliho.gr/indexEn.html. Tämä kisa siis todellakin järjestetään, ja nettisivulta löytyy mm. selostukset reitistä ja huoltopisteistä. Kaikki valikot eivät tuntuneet toimivan, mutta eiköhän ne syksyn mittaan saada pelittämään. Kovasti tekisi mieli lähteä tänne, mutta kisan aikataulu (eli kahden yön valvominen) pistää miettimään että onko tässä niin vähän järkeä että sinne lähtemisenen olisi totaalisen järjetöntä...

Link to comment
Share on other sites

Joko arvon herrat ovat päättäneet kumpaan osallistuvat? Itseä molemmat edelleen houkuttelee ja mukavempaa olisi lähteä pienellä porukalla! Tässä kisassa saisi vielä enemmän samaan rahaan.

Aika samanlaiset huoltovälit molemmissa toukokuun Kreikan kisoissa. 5-15km:n väli on melko pitkä. Vielä kun pitää roudata ao. kamat, on tämä reppureissu.

RACE EQUIPMENT FOR THE ATHLETE

A mobile telephone (a must). The athletes will be given the numbers of race officials to contact them in case of serious problem.

A stock of water minimum ½ l (a must).

A torch with replacement batteries

A pair of long running trousers or leggings

1 – 2 pairs of socks

A thin pullover (if wished)

A pair of gloves-a cap and a hat

A light water-proof jacket

The use of batons is allowed

The athlete may carry a small quantity of food (if wished)

Link to comment
Share on other sites

Joko arvon herrat ovat päättäneet kumpaan osallistuvat?

Mulla jää päätöksenteko tuonnemmaksi, ehkä tammi-helmikuussa osaan päättää siitä että onko toivoa saada itsensä Dolichos-kuntoon. Ja jos lähden toukokuussa Kreikkaan, niin kyllä valintani on Dolichos. Siellä on halvempi keskihinta kilometrille, ja se toimisi myös erinomaisena alkuverryttelynä seuraavana viikonloppuna juostavalle Spiroksen 6 tunnin juoksulle!

Link to comment
Share on other sites

Alustavasti kyllä Dolichos kiinnostaa enemmän, sillä Nemea-Olympia on jo viidesti nähty ja koettu. Mihinkään reppureissuun en kyllä suostu, varusteet jätetään huoltopisteisiin odottamaan, kuten tähänkin asti on toimittu.

Tämä on kuitenkin vasta aivan alustavaa arvelua, katsotaan nyt ensin miten Spartathlon sujuu vai sujuuko mitenkään!

Myös Spiroksen 6 tunnin juoksuun on mukavampi osallistua noin loppuveryttelynä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

http://www.doliho.gr/%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82En.html

Osallistujia on jo ilmestynyt listalle. Tästä rohkaistuneena laittelin omatkin tiedot sisään. Nyt se on menoa sitten.

Täytyy aktivoitua hieman kisojen osalta, että saa lyötyä kalenteria lukkoon! Vielä omat ja supportin lennot niin sittenhän sitä on kaikki hommattu.

Enää siis treeniä koneeseen.

SHU, nyt äkkiä ilmoittautumaan myös! Eikä haittaa vaikka muitakin tulee. Tanskalaisiakin näytti olevan 5 mukana.

Link to comment
Share on other sites

http://www.doliho.gr/%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82En.html

Osallistujia on jo ilmestynyt listalle. Tästä rohkaistuneena laittelin omatkin tiedot sisään. Nyt se on menoa sitten.

Täytyy aktivoitua hieman kisojen osalta, että saa lyötyä kalenteria lukkoon! Vielä omat ja supportin lennot niin sittenhän sitä on kaikki hommattu.

Enää siis treeniä koneeseen.

SHU, nyt äkkiä ilmoittautumaan myös! Eikä haittaa vaikka muitakin tulee. Tanskalaisiakin näytti olevan 5 mukana.

Kiitos huomautuksesta, täytyy tosiaan hoitaa ilmoittautuminen pois mahdollisimman pian!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nyt on ilmoittautuminen lähetetty sen jälkeen kun Effie ehti jo pariinkin kertaan tingata sitä

saadaakseen 30 osallistujan lukumäärän täyteen. Toivoi erikseen myös Corneria kilpailuun, mainitsi

että mukaan voi ottaa jugurttia ja riisifruttia ja säkin palkintopokaaleja varten! Jameksesta hän

totesi jo aikaisemmin, että ko. henkilö on "mitä kohteliain nuorukainen".

Link to comment
Share on other sites

Ilmoittautumisen dead-line on 20.3.2012, ja teen lopullisen päätöksen vasta silloin. Viimeisten kolmen viikon aikana olen onnistunut hukkaamaan syksyllä mukavasti parantuneen juoksukuntoni täydellisesti, ja jos meininki ei muutu niin ihan turha on lähteä minnekään juoksemaan numerolappu rinnassa. Toivottavasti extra-panostus lepäilyyn tehoaa ja väsymys alkaa helpottaa.

Dolichos -juoksun osallistujalista on mielenkiintoinen. Tanskasta on ilmoittautunut jo kuusi juoksijaa (esimerkiksi Bornholmin kisaisäntä Kim Rasmussen) ja muita tuttuja nimiä ovat mm. Jan Prohascka, Wouter Hamelinck ja Alexander Falkov. Listalla on toistaiseksi vasta yksi naisjuoksija, Kreikan Amalia Mattheou, jolla on starttilistala näkyvän syntymävuoden (1668 A.D.) perusteella laskettuna ikää peräti 343 vuotta. Varsinainen rautarouva tai -neito!

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Listalla on toistaiseksi vasta yksi naisjuoksija, Kreikan Amalia Mattheou, jolla on starttilistala näkyvän syntymävuoden (1668 A.D.) perusteella laskettuna ikää peräti 343 vuotta. Varsinainen rautarouva tai -neito!

Vaikka näitä ikäsarjoja aina välillä kritisoidaankin, niin olisiko reilua kuitenkin laittaa sarjat esim. sadan vuoden välein.

Link to comment
Share on other sites

Nyt on kisa maksettukin. Enää lentolippuja vailla.

Profiilikin on saatavilla:

http://www.doliho.gr/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%97%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BBEn.html

Mielenkiintoinen tapa esittää kilometriakseli. Saadaan ainakin mäet näytämään jyrkiltä käyrässä. Alku näyttää helpolta aina tuonne 100km:n asti mutta siitä se hauskuus sitten alkaakin. Heti tonnin nousu ja yli 200 nousumetrin nousuja riittää 8 vielä sen jälkeenkin. Miehekkäitä mäkiä siis riittää!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy