Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Olympian race 18-19 may 2012


corner
 Share

Recommended Posts

Nemea-Olympia -juoksu järjestetään taas ensi keväänä vanhaan malliin, kisan järjestäävän seuran Aethlioksen sivuilla on lisää tietoa. Ilmeisesti tämä tarkoittaa että Olympia-juoksun pääorganisaattori Effien ennakkomarkkinoima Delfi-Olympia -juoksu ei saanut tarpeeksi kannatusta. En tosin tiedä että onko Effie mukana järjestäämässä ensi toukokuun Nemea-Olympia -juoksua, tapahtumasta kertova sähköposti tuli Aethliokselta.

Omat ensi kevään suunnitelmani ovat vielä auki, mutta se tässä tuli ainakin selväksi että mahdollinen Kreikan reissu ei vaaranna (viikkoa aikaisemmin juostavaan) Spiroksen 6h juoksuun osallistumista!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kieltämättä hieman kiinnostaisi. Tämän läpijuoksuun näet saattaisi olla jopa mahdollisuuksia (Spartathloniin ei vielä), ja mikä olisikaan hienompi tapa viettää syntymäpäivää, kun saapua juoksemalla Nemeasta Olympiaan.

EDIT: Corner ei varmaan pahastu, jos linkitän tuon kahden vuoden takaisen matkaraportin miehen blogisivuilta. Aika hieno reissu varmasti olisi kyseessä, jos tuonne tulisi lähdettyä.

http://spartathlonitis.blogspot.com/2010/06/olympian-race-28-295-2010-askelmerkit.html

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Jonkinlainen arvaukseni osoittautui oikeaksi eli tulossa on kaksi eri kreikkalaista ultrajuoksukilpailua ensi toukokuussa.

Yksi syy tähän lienee, että ranskalaisten mielestä August Lespinasin muistoa tulee vaalia.

Tästä Nemea-Olympia -juoksusta, joka siis järjestetään 18.-19.5.2012, tuli kuun ensimmäinen päivä tietoa sähköpostitse, ja tänään tuli siis infoa uudesta DOLICHOS RACE DELFI-OLYMPIA-juoksusta, mistä Corner ehti jo tiedottaakin omassa ketjussa.

Onpa nyt siis varaa valita.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

No kumman ne herrat aikovat valita? Molemmat kuulostavat vähintäänkin houkuttelevilta mutta oma vaaka kääntyy kuitenkin tämän perinteisen puoleen.

Vaaka pyörähti sitten kuitenkin siihen toiseen. Mutta oikeat juoksijat juoksevat nämä molemmat. lähtölistasta löytyy mm. seuraavat henkilöt:

Jan Prochaska

Michael Vanicek

Ralf Simon

Prochaska ja Simon joutuivat heittämään Dolichosin kesken mutta Vanicekillä on mahdollisuus tehdä tupla. Saa nähdä, miten mies ehtii palautumaan.

On muuten Jukin kuva kisan etusivulla: http://www.aethlios.gr/portal/

Link to comment
Share on other sites

Vaaka pyörähti sitten kuitenkin siihen toiseen. Mutta oikeat juoksijat juoksevat nämä molemmat. lähtölistasta löytyy mm. seuraavat henkilöt:

Jan Prochaska

Michael Vanicek

Ralf Simon

Prochaska ja Simon joutuivat heittämään Dolichosin kesken mutta Vanicekillä on mahdollisuus tehdä tupla. Saa nähdä, miten mies ehtii palautumaan.

Eikös Suomen hitainkin pääsisi vielä mukaan? Todella harmillista, jos/että hänen hieno osallistumisputkensa katkeaa. Yhtään suomalaista ei siis näillä näkymin mukana.

Link to comment
Share on other sites

On muuten Jukin kuva kisan etusivulla: http://www.aethlios.gr/portal/

Sieltä etusivulta löytyy myös lause: "A CRITERION FOR SPARTATHLON RACE"

Toisaalta, Tsakiris (tjs.) diskasi Cornerin tämän vuoden Spartathlonista koska Olympia-juoksu ei riitä näytöksi:

Corner ei lähde tänä vuonna Spartathloniin. Lähetin kyllä ilmoittautumisen, mutta kävi niin että qualificazionsit eivät riittäneet. Maaliin juostu Spartathlon 2008 on historiaa eli vanhentunut, ja Nemea-Olympia vuodelta 2010 ei riitä kun se on vaan 180 km. Joskus aiemmin Nemea-Olympia muistaakseni kelpaasi kriteeriksi, mutta näin ei ole enää.

Kreikka... :icon_rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Toisaalta, Tsakiris (tjs.) diskasi Cornerin tämän vuoden Spartathlonista koska Olympia-juoksu ei riitä näytöksi

Tämä "tieto" löytyy edelleen myös Spartathlonin kotisivu osanottokriteereistä muodossa "Have finished in time the race NEMEA-OLYMPIA within 28 hours". Laitoin lopulta menemään Tsiakirikselle yhden lievän reklamaation että josko tuo 25 tunnin Nemea-Olympia sittenkin riittäisi, mutta eipä siihen Ateenassa reagoitu. Tämän pidemmälle en lähde Kreikan jumalia uhmaamaan, koska juoksukunto on vielä niin olematon että on parempi panostaa vuoteen 2013. Ja sitä ennen tietysti tarvitaan tuoreempi Spartathlon-kriteerien täyttäminen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://aethlios.gr/portal/race/results_simple180.php

Kohta on saksalaiskaksikkokin maalissa. Loppuaika venähtää 21h päälle. Hieman on ilmeisesti lopussa alkanut miehiä väsyttämään.

Krekut on painaneet melko hyvää vauhtia koko matkan. Varsinkin alku on ollut hurjaa. Väliaikoja saa nimen takaa linkistä.

Viidenneksi sijoittunut Frank D´hondtiin tuli törmätty ekalla Swiss Alpine maraton viikonloppuna yhdellä köysiradalla kun oltiin menossa ihailemaan maisemia kisan jälkeen. Silloin juoksi about tunnin hitaampaa SAM:n reiluun 9 tuntiin, joten tämä kisa on mennyt erittäin hyvin häneltä. Enemmän oli harrastanut maratonin mittaisia vuorimaratoneja.

Link to comment
Share on other sites

Erinomainen suoritus Kreikan taannoisilta Endurance 24:n vierailtamme, Stergios Anastasiadis voittaja ja Giorgos Vlachos kakkonen!

Myös kolmantena kreikkalaisena tuolloin mukana ollut Dimitrios Besyris sijoittui nyt kymmenenneksi. Stergios Anastasiadishan oli

Endurance 24:lla neljäs ja Giorgos Vlachos "vasta" 16. Dimitrios Besyris oli silloin kuudes.

Link to comment
Share on other sites

Hyvin on riittänyt juoksijoita tännekin, vaikka Effien Dolichos Race varmasti verottikin osallistujamäärää. Täyden matkan 180 km kisaan starttasi tuloslistan mukaan 72 juoksijaa, joista ainakin 57 selvisi Olympiaan asti, maaliinpääsyprosentti oli siis kohtuullisen korkea. Varsinkin jos verrataan Dolichos Raceen!

Ruotsin Otto Elmgart juoksi maaliin tasan 24 tunnissa, hänen kunnollaan olisi hyvänä päivänä taisteltu podium-paikoista kreikkalaisten kanssa. Tällä kertaa Elmgart taisi kuitenkin panostaa enempi maisemien katseluun, hän oli jo 33,5 km kohdalla Skotinissa lähes tunnin kärkimiehistä jäljessä. Suomen hitaimman mainitsema Giorgos Vlachos oli muuten Levidissä minuuttia ennen 62 km juoksun voittajaa, Kreikan pojilla oli tosiaan kova aloitus mutta hyvin riitti vauihtia loppumatkallekin! Eestin Peeter Kirpun kisa on ilmeisesti jäänyt kesken 150 km Koklaman huoltopisteen ja Olympian välillä.

Nyt on ollut vilkas ultraviikonloppu. Nemea-Olympian lisäksi Japanissa juostiin UTMF ja Italiassa ravataan Nove Collia.

Muokattu
lisäilin
Link to comment
Share on other sites

Hyvin on riittänyt juoksijoita tännekin, vaikka Effien Dolichos Race varmasti verottikin osallistujamäärää.

Itse asiassa juoksijoita taisi olla ennätysmäärä ja taso korkeampi kuin koskaan. Tosin sää oli selvästi viimekertaisia viileämpi, esim. perjantain maksimilämpötila oli Nemeassa ainoastaan 17 astetta,

toisena päivänä Olympiassa sentään 24 astetta.

Monista Kreikan ultrajuoksuista tuttu Eusebio Bochons aloitti jälleen tapansa mukaisesti hieman liian kovalla vauhdilla ja seurauksena oli keskeytys.

Link to comment
Share on other sites

Kilpailun nettisivuille on laitettu kymmeniä valokuvia aiemmista, vuosien 2008 ja 2010 kilpailuista. Kuvissa vuodelta 2010 näemme mm.

Cornerin kovaa kamppailua Jan Prochaskan kanssa Nemean ja Aidonian välillä ennen 15 km:n kohtaa:

https://picasaweb.google.com/kchanias/OLYMPIANRACE?authkey=Gv1sRgCJ33046nprjYiwE&feat=flashalbum#5703405905231284434

ja

https://picasaweb.google.com/kchanias/OLYMPIANRACE?authkey=Gv1sRgCJ33046nprjYiwE&feat=flashalbum#5703405320153652290

Link to comment
Share on other sites

Kuvissa vuodelta 2010 näemme mm. Cornerin kovaa kamppailua Jan Prochaskan kanssa Nemean ja Aidonian välillä ennen 15 km:n kohtaa

No joo... Noiden kuvien ottamisen aikoihin tiedustelin Prochaskalta että oliko D-U-V:n foorumilla ahkerasti kirjoitteleva FrauWerwolf mahdollisesti myös kisassa mukana. Kisan aikana oli nimittäin täysikuu, ja tuumin että yöllä juoksemiseen saattaisi liittyä muitakin kuin eksymisriskejä jos ihmissusia olisi liikkeellä. Prochaska ei pitänyt riskiä merkittävän suurena, mutta taisi kuitenkin säikähtää sen verran ettei uskaltanut viipyä reitillä kuin reilut 18 tuntia.

Pitäisiköhän muuten ruveta oikeasti nostelemaan jalkoja juostessa? Noissa kuvissa monen muun juoksijan meno näyttää ihan oikealta juoksemiselta, kun polvi nousee ja saattaapa olla jalkateräkin irti maan pinnasta ihan silmin havaittavasti. Minullahan ei kengänpohjat irtoa edes alkumatkasta paria senttiä kauemmaksi maanpinnasta muulloin kuin poikkeustapauksissa, eli lähinnä silloin kun heitän kuperkeikan kompastuttuani juurakkoon tai kiveen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy