Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Vatsakipu uinnin jälkeen

Arvostele ketju:


epp
 Share

Recommended Posts

Viime syksystä lähtien olen uinut triathlonmielessä. Noin joka toinen kerta uinnin jälkeen, viimeistään suihkutiloissa alkaa vatsaa vääntämään. Vatsa on turvonnut ja tuntuu kuin siellä olisi litrakaupalla ilmaa ja vettä. Uidessa mitään kipuja ei tunnu. Kivut kestää tunnin tai reilun, piereskely tai räyhtäily-yritykset ei juuri auta. Paras asento on sikiönä sykkyrällä.

Onko vaiva tuttu muille uimareille? En keksi muuta syytä kuin illman ja veden nieleminen. Mielestäni en varsinaisesti vettä juo, mutta varmaan sitä sisälle jonkinverran tulee. Vaiva on sikäli ikävä, että melko tuskaa olisi lähteä pyöräilemään niissä vatsanvääänteissä. :cry:

Link to comment
Share on other sites

On varsin tuttu. Asiasta löytyy jonkin verran kirjoittelua netissäkin ulkomaisilta sivuilta. Itelläni ainakin johtui - ja johtuu vieläkin joskus - ilman nielemisestä. En hengitä tarpeeksi voimakkaasti keuhkoja tyhjäksi ennen sisäänhengitystä, vaan pidätän. Asiaa ajattelemalla ja siihen keskittymällä helpottaa hieman. Silti etenkin kovavauhtisen uinnin jälkeen voi pientä kipuilua edelleen olla. Auttaa myös jaksamaan uidessa hieman paremmin kun hengittää kunnolla ulos. En tiedä sitten johtuuko sulla samasta asiasta. Mulla kipeytyminen tuli n. 1h tunnin jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Tuon ilman vailinaisen ilman ulospuhaltamisen kyllä tunnistan itsestäni. Se on jotenkin tuntunut helpommalta hengittää ja ilma on riittänyt paremmin kun ei tyhjennä koko keuhkoja, vaan pihistellen puhaltaa. Tähän kun vetää päälle lisää ilimaa, vatsaanhan sen on mentävä. Tästä täytyy alkaa opetella ajatuksella pois.

Link to comment
Share on other sites

epp, muista myös, että mitä enemmän puhallat ilmaa ulos, niin sitä enemmän sitä saa myös sisälle. Ja muista palleahengitys.

Hyvä hengitysharjoitus on ottaa keppi niskaan, kädet kepin päälle, jolloin rintakehä aukeaa, ja vetää happea 'kainaloihin' asti. Niin, että tuntee kun lihaksisto oikein venyy sisään vedetystä ilmasta. Sihinällä sitten ilma ulos. Samalla myös hengityslihaksisto saa venytystä.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...
  • Vieras

Ootteko ajatelleet sellaista mahdollisuutta, että uidessa kylmässä vedessä verta menee pintaverenkiertoon ja sisäelimet jäähtyvät. Kun tulee vedestä pois lämpöiseen, veri palaa takaisin. Ehkä se aiheuttaa mahan hermoissa jonkin "hämmennyksen"...? 

Mulla uintimatka ei ole kovin pitkä, eikä repivä. Uin kylmässä vedessä rauhallisesti ehkä 50-100 metriä, mutta kun asteita on välillä vain 12 - 13 astetta, niin pistähän se veret kiertämään miten sattuu. Mulle tulee keväisin ja syksyisin kovia kipukohtauksia juuri uinnin jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy