Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tampereen puolimaraton 25.9.2011


Recommended Posts

Selailin tuossa Tampereen Eliittikisojen sivuja ja löytyi puolivahingossa mielenkiintoinen uusi juoksukilpailu: http://www.puolimaraton.fi/

Reitti näyttäisi kulkevan edes takasin keskustaa ja poikkeavan sekä Pyhä- että Näsijärvelläkin. http://maps.google.fi/maps/ms?ie=UTF8&msa=0&msid=201375242267168514181.00049f0fcb95ff4c417e1&z=13

Varmasti mielenkiintoinen tapahtuma. HCM:n jälkeen olisi 5 viikkoa aikaa kuntoutua tuohon. Mitenkähän olisi? Pystyisikö tuon heittään ja miten tuo tauko kannattaisi käyttää?

Link to comment
Share on other sites

En pidä tapahtumaa mielenkiintoisena, vaan kyseessä on turkulaisten juoni tamperelaisia vastaan. Näin nimittäin ko. tapahtuman talvella Paavo Nurmen mainoslehtisessä, joka tuli himaan. Tampereella on jo toimiva tapahtuma eli Varala niin turkulaiset laittavat nyt toisen muutaman viikon päähän kilpailemaan samoista juoksijoista. Kun molemmilla menee parin vuoden päästä huonosti niin turkulaiset lopettavat vähin äänin omankin tapahtumansa ja nauravat partaansa.

Link to comment
Share on other sites

En pidä tapahtumaa mielenkiintoisena, vaan kyseessä on turkulaisten juoni tamperelaisia vastaan. Näin nimittäin ko. tapahtuman talvella Paavo Nurmen mainoslehtisessä, joka tuli himaan. Tampereella on jo toimiva tapahtuma eli Varala niin turkulaiset laittavat nyt toisen muutaman viikon päähän kilpailemaan samoista juoksijoista..

Onhan tässä uudessa tapahtumassa sellainen positiivinen puoli että ei tarvitse Pyynikin mäkiä ravata. Jos siis haluaa aikaa yrittää. Jos haluaa vain lenkkeillä puolikkaan niin sittenhän tuolla ei ole väliä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nostanpa tätä tapahtumaa ylemmäs listoilla, kun kisaan on nyt pari viikkoa aikaa. Onkohan täältä lähtijöitä?

Melko matalalla profiililla tämä tapahtuma on ollut, kun kyseessä on sentään jonkinlainen "city-juoksu". Puolimaraton yhtenä kierroksena ja reitti kulkee ihan keskeisillä paikoilla. Periaatteessahan tämä voisi olla melko isokin tapahtuma, mutta varsin vähän tästä on puhuttu. Verkkosivuillakin on melko hiljaista.

Edit: Bongasin juuri, että Jarkko Kinnunen on 1.50-jäniksenä, kävellen. Ihan mielenkiintoinen idea!

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Kumman vähän on kyllä mainostettu ja itsekin törmäsin puolivahingossa tapahtumaan. Vähän fifty-fifty linjoilla olen, että osallistunko itse kun vielä on Finlandian jälkeenkin jalat tukossa... Tampereella asuvana olisi toisaalta vain niin kätevän matkan päässä kotoa:) Saas nähdä...

Kannustamaan ainakin jos ei muuta!

Link to comment
Share on other sites

Onhan tässä uudessa tapahtumassa sellainen positiivinen puoli että ei tarvitse Pyynikin mäkiä ravata. Jos siis haluaa aikaa yrittää. Jos haluaa vain lenkkeillä puolikkaan niin sittenhän tuolla ei ole väliä.

Tuo päivitetty reitti on tämänvuoden Varalaa selvästi raskaampi, pari ihan oikeata nousua löytyy: Lapista Kekkosenties sillalle ja Härmälän uimarannalta.

Ei tietenkään perinteisen Pyynikin/Pispalan ylitystä vastaa...

Mä en tykkää noista tiukoista käännöksistä (paljon suorakulmaisia käännöksiä ja u-käännös Hatanpäänkadulla) jotka on hankalia puoli-maranopeudessa. Sen sijaan lopetus Ratinan suvannon kiertäen on hieno, siinä näkee pitkältä matkalta loppukirissä potenttiaalisia ohitettavia.

Link to comment
Share on other sites

Tuo päivitetty reitti on tämänvuoden Varalaa selvästi raskaampi, pari ihan oikeata nousua löytyy: [...]

Mä en tykkää noista tiukoista käännöksistä (paljon suorakulmaisia käännöksiä ja u-käännös Hatanpäänkadulla) jotka on hankalia puoli-maranopeudessa. [...]

Ei reitti varmasti mikään kovin nopea ole, kun tosiaan sellaisia keskikokoisia mäkiä on muutama ja käännöksiä on aika paljon. Käännökset kuitenkin kartalla näyttävät pahemmilta kuin luonnossa. Tuo Hatanpäänkadun u-käännöskin on aika helppo, kun siinä ylitetään tie ja tehdään siis oikeastaan kaksi 90-asteen käännöstä. Ei tarvitse pysähtyä ja lähteä takaisin tulosuuntaan. Reitti on ainakin vaihteleva;-)

Erikoisuutena kisan noin puolessa välissä käydään juoksemassa yksi kierros Ratinan stadionilla. Sieltä tulee väliaika ja saa nimensä suurelle stadionin valotaululle;-) Aika hyvin pystyy kisaa seuraamaan stadionin ympäristössä. Maalihan ei ole kentällä vaan siellä stadionin ylätasanteella.

Link to comment
Share on other sites

Hyvä tapa tutusta Tampereen keskusta-alueeseen tälläkin tavalla, kun nyt täällä tulee kuitenkin pidemmän aikaa asusteltua. Jos Kinnunen on vauhdittamassa 1.50, niin voisipa siihen kyytiin lähteä mukaan. Silloin voisi olla viikon päästä vielä toimintavalmiudessa Pirkan hölkkään. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy