Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Jukola lähestyy - oletko valmis?


Skylihme
 Share

Recommended Posts

Tuo huikea kesän kohokohta ja paras urheilutapahtuma ikinä missä olen ollut mukana on taas oven takana.

En ole koskaan vielä ollut suunnistamassa itse - ei ole uskallus riittänyt ja toisaalta ei ole ollut kyllä joukkuettakaan, joka mukaansa huolisi. Nyt kyllä kyseltiin jo vähän mahdollista halukkuutta.

Mites muut, onko muistettu käydä iltarasteilla ahkerasti ja joko odotetaan vesi kielellä ensi viikon viikonloppua?

Nyt kun Jukola on lähellä pääkaupunkiseutua ja miksei muillekin tai oikeastaan ihan kaikille suomalaisille liikunnallisille ihmisille suosittelen tätä keskikesän suurta juhlaa, jos ei suunnistamaan pääse tai joudu niin sitten ihan vaan katselemaan ja haistelemaan tuota erikoislaatuista tunnelmaa!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Niin suosittelen minäkin!

Viimeistelyharjoitukset megapummeineen ovat menossa, eli ihan aikataulussa ollaan.

Suunnistajapankissa näyttää olevan tarjolla kaikenlaisia osuuksia sekä Jukola- että Venla-joukkueissa, joten veikkaan, että jokainen halukas metsään pääsee. Ja naisethan voivat juosta miesten joukkueessa, jos riittävän haastavaa Venla-osuutta ei löydy :icon_rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Nyt Tukholman ja maratontreenien jälkeen on tullut maastossakin vedettyä muutamat iltarastit. Täytyy kyllä sanoa että on suunnistustaito kadonnut tuhkana tuuleen jos sellaista on joskus tässä elämässä ollukaan. Semmosia eksymisiä tulee ettei mitään järkeä. Ihan hauskaa käppyrää tosin piirtää Forerunner joten jotain positiivitakin! Ens kerralla iltarasteilla pitää lähteä siitä että aloituspaikka löytyy. Yön pitkää odotellessa...

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän täällä alkaa pieni jännityksen poikanen nostaa päätään. Rikkinäisen talviharjoituskauden jälkeen on nyt neljä kisastarttia takana ja ihan hyvinhän tuo suunnistus on sujunut, vaikka (tai ehkä pikemminkin koska) vauhti ei ole päätä huimannut. Tarjolla olisi joku osuuksista 1-3, mutta ekaa osuutta veikkaisin. Viime vuonna joukkueemme oli sijalla 309, mutta tänä vuonna materiaali on sen verran vaivainen ja ykköspyssy vaihtanut maisemaa, että pikkuisen tuosta varmaankin tullaan alaspäin. Mutta onhan tuo mahtavaa meininkiä. Tästä löytyis kartta vuodelta -92, jolloin viimeksi mentiin samassa maastossa: Hauskana kuriositeettina mainittakoon, että itse vedin tuolloin 17-vuotiaana kuudennen osuuden joukkueessa, jonka ikähaitari oli 15-27 ja keski-ikä 19. Sijoitus oli tuolloin 419, joten sitä nyt voisi tällä kertaa pitää vaikka minimitavoitteena.

Link to comment
Share on other sites

Omalta osaltani olen niin valmis kuin voin olla, ja pitkä yö eli 3. osuus odottaa. Tai eihän se meidän joukkueelle enää yötä ole, vaan parasta aamuhämärää, kun aurinko nousee ja linnut alkavat laulaa! Kunhan ei tulisi nautiskeltua aivan koko rahan edestä, jotta seuraavatkin pääsevät matkaan!

Joukkueestamme vain puuttuu vielä yksi juoksija, vaikka kuinka olemme Suunnistajapankin ja tuttujen kautta varamiestä hankkia. Eli, jos jotakuta palstalaista kiinnostaa kokeilla Jukolaa ilman sijoituspaineita, niin meidän joukkuessamme olisi paikka esim. 6. osuudelle. Varoitan kuitenkin, että tähän jää erittäin helposti koukkuun!

Link to comment
Share on other sites

Sitä olisi sitten edessä 22. peräkkäinen Jukolan-viesti. Aktiivinen suunnistuksen harrastaminen jäi jo 15 vuotta sitten ja vaihtui satunnaisen säännölliseen iltarasteiluun, mutta jokaiseen alkukesään on kuitenkin mahtunut Jukola. Viime vuonna sai sinniteltyä toisella osuudella jossain sadannen sijan kahtapuolta 2/3 osaa osuudesta, mutta kyllähän se huonon harjoittelun totuus sitten tuli lopulta pummin ja hyytymisen muodossa. Tänä vuonna on turha odotella että pystyisi lähellekään samaa, kun maasto lienee hieman juostavampaa, enkä oikein usko että avaajammekaan onnistuu yhtä hyvin muihin verrattuna. Viime vuonna oli äärimmäinen hitaiden taitomiesten maasto, tänä vuonna palataan taas normaaliin suunnistamiseen ja omalta kohdiltani se tarkoittanee 100 sijaa huonompaa osuus sijoitusta.

Tavoitteena on nyt suoritus, jossa rastien otoissa ei tule pummeja ja toivottavasti ei tule myöskään montaa väärää letkaa. Sinänsä on mukavaa, että huonohko juoksu kunto antaa suunnistamiseen aikaa. Ja yleisesti laskenut suunnistuksen taso kuntoilijoiden keskuudessa antaa illuusion, että vauhti on pysynyt samana, kun osuussijoitukset ovat kutakuinkin samat, kuin noin 10 vuotta sitten.

19 vuotta sitten olin avaamassa ja juoksin puuta päin lähtöviitoituksen pölypilvessä. Silloin avasin seuramme kakkosjuokkueen ja koko osuus oli varsin sekavaa menoa, sisältäen yhden rastin (132) leimaamatta jättämisen (rastilla oli jonoa ja kaali taisi olla hieman tolaltaan) ja reilun 200 metrin ketunlenkin jälkeen leimaamaan palaamisen. Oli pikkuisen WTF fiilis kun hiffasin, että enhän mä leimannut tota rastia. Oli hienoa tulla jyrkanteen vierestä ylös, kun porukka hyppi ylitseni alas...

Muistanko oikein että -92 oli ensimmäinen Jukola, jossa oli piikkari kielto avausosuudella?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy