Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Helsingin asuinalueet


tuufaast
 Share

Recommended Posts

Nyt olisi muutto Helsinkiin (tai Espooseen) edessä ja pitäisi päättää, mistä päin kämppää alkaisi etsiä. Ehkäpä foorumilaiset osaisivat neuvoa, mihin wannabe-triathlonistin kannattaisi muuttaa. Työpaikka sijaitsee aika pitkälti keskustassa, joten ehkä noin kymmenen kilometrin (max 15) säteeltä olisi kiva löytää mukava ja kohtuuhintainen vuokrakämppä. Työmatkat olisi tarkoitus kulkea pyörällä (tai joskus julkisilla).

Seuraavat asiat olisi tärkeitä:

 • Uimahalli (min 25m rata) lähellä
 • Helppoa lähteä pyöräilemään (myös siis kilpurilla pitemmille maantielenkeille)
 • Juoksumaastoja lähellä
 • Ei-pelottavaa seutua eli, että vähän säikympikin uskaltaa lähteä lenkille aamukuudelta tai vaihtoehtoisesti iltayhdeksältä
 • Matkaluistelun harjoitteluun sopiva kenttä lähellä, tai ainakin hyvien kulkuyhteyksien päässä(lieneekö Oulunkylä ainoa paikka, jossa retkiluistimilla pääsee luistelemaan tekojäälle?)

Seuraavat asiat olisivat tositosikivoja, mutta näistä voi vähän tinkiä

 • Hiihtoladut lähellä
 • Urheilukenttä lähellä
 • Mukavaa lenkkiseuraa pyöräilyyn/hölkkäilyyn lähellä
 • Järvi lähellä (merestä ei niin väliksi)
 • Vähän parempi ruokakauppa kuin lähisiwa siedettävän matkan päässä

Paljoa en siis vaadi :o

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 70
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tapanila

Uimahalli (Malmilla 2,5 km)

Helppoa lähteä pyöräilemään (kyllä)

Juoksumaastoja lähellä (kyllä, mm. Malmin kuntorata 5.7 km)

Ei pelottavaa seutua (naisihmisenä en ainakaan ole pelännyt vielä kertaakaan - vanhaa puutaloaluetta)

Matkaluistelurata (oli jonkinlainen viime talvena Paloheinässä - ei kylläkään kovin kummoinen)

Hiihtoladut (itselläni 350 metrin päässä Malmin kuntoradalla, jotka ajetaan upeaan kuntoon liki joka päivä!)

Urheilukenttä (Puistolan kenttä n. 1 km - kivituhka päällyste, Pukinmäki n. 4 km)

Mukavaa lenkkiseuraa (tiistaisin yhteislenkki Juoksufoorumilaisten kesken - ainakin yksi tai kaksi aina mukana :) )

Järvi lähellä (hmmm...Helsingissä ei hirveesti noita järviä liene, mutta Kuusijärvelle on tästä matkaa n. 7-8 km)

Ruokakauppa (hmmm....käviskö pikkarainen Alepa, joka on auki jopa iltayhteentoista = oikein hyvä peruskauppa ja pian aukee isompikin Alepa tähän samalle kylälle - Malmille marketteihin matkaa 2 km)

Itse asutaan aivan aseman lähellä, ikkunasta näkyy kuitenkin vain peltoa ja jos kävelee 400 metriä näkee myös hevosia, lampaita, sikoja, kanoja, vuohia ja lehmiä. Junalla kiiruhtaa keskustaan n. 18 minuutissa.

Link to comment
Share on other sites

Tarkista alueet Mäkelänrinteen uimahallilta kohtuuetäisyydellä.

Toinen vois olla Itäkeskuksen uimahalli ja sen ympäristö.

Samaa mieltä. Mäkelänrinteen ympäristö ykkösenä ja Itäkeskuksen uimahallin lähimaasto hyvänä kakkosena. Lisäksi Helsingissa esim. Talissa on lenkkipolut ja ladut ihan kotiovelta tarjolla ja Töölöön uimahallille matkaa viitisen kilometriä (ja ainoa mitä tarvitsee pelätä on golf-pallot...).

Espoon puolelta esimerkiksi Tapiola on kivaa aluetta ja ainakin tuo uimahalli ja lenkkipolut löytyy. Ja muutenkin tilaa eikä kestä kauaa keskustaan julkisilla taikka pyörällä.

Link to comment
Share on other sites

Pyöräilyn kannalta jostain hiukan kauempaa, josta pääsee suht jouhevasti hyville maanteille. Hiihtoladut löytyy varmimmin Hakunilasta, Paloheinästä ja ymmärtääkseni Leppävaarasta. Noissa kaikissa myös hyvät juoksumaastot. Uimahallitkin varmaan löytyy edellämainituista. Hakunilan lähiseudulta lisäksi lyhyt matka Kuusijärvelle, jossa triathlonisit ui paljon kesäisin ja myös kisaavat.

Link to comment
Share on other sites

Ihan hyvä mutta Hakunila on kyllä vähän turhan kaukana jos on keskustassa töissä. Nuo Pohjois-Haaga, Pirkkola seudut on ihan inhimillisellä etäisyydellä sekä sisään- että ulospyöräilyn kannalta. Varsinkin jos teet ne työmatkat pyörällä. Miksei myös esim. Viikki jossa on hyvä juosta ja sekä Malmin että Itiksen uimahalli lähellä. Sielä on nykyään myös isoja sekä pieniä kauppoja joita siellä ei vielä muutama vuosi sitten ollut ja maalaistytölle turvallista. Jos taas et tee työmatkoja pyörällä niin sama etäisyys metron (kulosaari, herttoniemi, siilitie) tai junaradan välittömässä läheisyydessä voi olla kätevämpi.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Itse asuin aikanaan Itiksessä (eli Itäkeskus) ja paikka oli paljon mainettaan parempi. Julkinen liikenne on ainakin keskustaan priimaa, mutta en tiedä miten Jokeri-linja menee Ogeliin (eli Oulunkylä) kohdalla. Pyörätie koko matkan keskustaan. Lähikauppana toimii Citymarket ja Itäkeskuksen ostoskeskus. Prismakin siellä on nykyään.

Ulkoilumaastot juoksuun ja pyöräilyyn hyvät. Pyörällä pääsee äkkiä Porvoon suuntaan pois ruuhkista ja juoksubaana löytyy Vuosaaren suuntaan lähes rajattomasti. Talvella ja aamulla voi juosta valaistua kävelytietä Herttoniemeen ja/tai Tammisaloon. Uimahalli löytyy vierestä ja kivenheiton päässä on Liikuntamylly. Hiihtoladuista en muista, kun en hiihtänyt. Järveä ei taida olla ihan vieressä.

Eli alueena Itäkeskus-Puotila-Marjaniemi-Vartiokylä.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

...kohtuuhintainen vuokrakämppä...

Tällaisia ei sitten täältä löydy...

Muuten kallistuisin mainitun Keskuspuiston läheisyyteen (Haaga, Pirkkola, Kannelmäkikin).

Uimahalli löytyy Pirkkolasta, pari muutakin hallia M-junaradan varrelta.

(Maantie)pyöräilemään pääsee Hämeenlinnan ja Vihdintien suuntiin.

Link to comment
Share on other sites

Itse asustelen tässä Vesalan pientaloalueella ja tämä on oikein mainio sijainti:

- Lenkkimaastot (polkua, ladunpohjaa, kevyenliikenteenväylää eikä juurikaan liikennevaloja edes isompien teiden varsilla)

- Mäkitreeniä (Helsingin korkein luonnollinen kohta tönöttää tuossa ihan vieressä)

- Fillarointimahdollisuudet (tuosta painelee nurkalta suoraa baanaa vaikka Porvooseen asti ja pidemmällekin)

- Ladut (Suksia ei ole, mutta kartalta laskin viime talvena, että joku 10-15 km pystyy hiihtelemään ennen kuin alkaa edes samat maisemat tulemaan uudestaan vastaan ja parilla tien ylityksellä pääsee kiinni muihin latuverkkoihin, jonka jälkeen voi siirtyä vaikka meren jäällekin)

- Sisähalli (Liikuntamylly: rata, punttisali jne.)

- Uimahalli (Kontulan uimahalli, siisti ja erittäin hyvässä maineessa, sijainnistaan huolimatta)

- Uimaranta (No sinne nyt on jo vähän matkaa, mutta mukavasti fillarilla Rastilan rantaan pääsee tuosta vähän oikaisemaan)

- Bonuksena myös Vesalan kenttä, jossa tennis-, koripallo-, jalkapallo jne. mahdollisuudet

- Talvin yo. kentällä toki luistelumahdollisuus

Miinuksena nyt lähinnä se, että täällä ei taida vuokra-asutoja juurikaan olla. Eli joko pitää muuttaa tuohon Kontulankaaren tai Kotikonnuntien puolelle johonkin kerrostaloihin (eivät maineeltaan järin kaksisia) tai sitten Vesalan kerrostalojen puolelle (sielläkin vähän liikaa näitä sosiaalitapauksia nurkissa pyörimässä).

Mutta jos tahtoo edullisesti päästä Helsingin rajojen sisäpuolella rivitalo-osakkeeseen kiinni niin tämä taitaa olla sieltä halvimmasta päästä. En voi ympäristönä kuin suositella. Ei läpikulkuliikennettä, ei baareja. Omakotitaloja ja rivitaloja. Bussit kulkee aamuyöhön asti arkisinkin.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Täydellistä asuinaluetta ei ole juoksun ja pyöräilyn kannalta. Juoksun kannalta keskuspuisto on varmasti ihan kärkipaikkoja koko maassa. Siellä saa rauhassa juosta mukavia reittejä ympäri vuoden. Juoksuseuraa saa helposti ja alusta on mukava jaloille. Fillarointiin on sitten helpompaa asua kauempana. Tri-harrastajalle Haagat-Pirkkola-Maunula-Paloheinä on varmasti hyviä paikkoja. Uimahalli lähellä, lenkkimaastot vieressä ja hyvät pyöräilybaanat ihan pinen siirtymän takana. Keskuspuistossa voi ajaa talvella myös esim cyclolla.

Off-topic: Aika moni tuntuu ehdottavan omaa asuinpaikkaa. Itse asuin pitkään keskuspuiston vieressä, vaikka en asu siinä enää on minusta ulkoliikkujalle vaikeaa löytää parempaa paikkaa. Kannelmäki ja Malminkartano toimivat myös, mutta ovat alueina hieman gettoja nykyään...

Link to comment
Share on other sites

Keskuspuiston ympäristöä minäkin suosittelisin. Pirkkolasta löytyy uimahalli ja melko onneton tiilimurskeinen urheilukenttä. Mutta jos haluaa lähemmäksi keskustaa, niin myös esim. Ruskeasuolta, Pikku-Huopalahdesta, Meilahdesta tai Laaksosta pääsee kätevästi juoksubaanoille keskuspuistoon. Tällöin lähin uimahalli on varmaan Töölössä ja Mäkelänrinnekin aika hollilla. Järvi ja luistelurata puuttuvat, mutta kaikki muut palvelut kaupat yms. riittävän lähellä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy