Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Karjalan maraton 18.6.2011, Turku (10 mailia)


Recommended Posts

Tämä tuli vastaan, laitan itse vakavaan harkintaan, sillä ei olekaan vielä yhtään 10 mailin juoksua kellotettuna (liekö noita ihan hirveästi muutenkaan nykyään?) ja juuretkin tapahtumalla melko legendaarisella pohjalla.

KARJALAN MARATON, TURKU

(10 mailia = 16090 m)

Lauantaina 18.6.2011 klo 11.00

REITTI: Kupittaan puiston ympäristössä 6 x 2650m:n mitatulla reitillä + lähtö ja maalisuora.

SARJAT: Miehet ja naiset: yleinen,35v.,40v.,45v.,50v.,55v.,60v.,65v.,70v.,75v.

Info:

http://www.karjalanliitto.fi/index.phtml?s=1438

Karjalan maraton

Tämän tapahtuman voittajia ovat mm. olleet Volmari Iso-Hollo, Ilmari Salminen, Veikko Karvonen ja Antti Viskari. Eli kovaa syrjää kaikki tyynni, olympiavoittajia, Euroopan mestareita ja maailmanennätysmiehiä.

Myöhempien aikojen voittajia ovat mm. Paavo Pystynen, Jouni Kortelainen, Esko Lipsonen, Jaakko Maimonen, Lauri Friari ja Pekka Rantakari, jolla voittoja on peräti seitsemän kappaletta. Löytyypä historian kirjoista semmoinenkin kummajainen, että vuonna 1933 Karjalan maratonille osallistui muuan Paavo Nurmi. Vaikka mieheltä löytyy peräti yhdeksän olympialaisten kultamitalia niin Karjalan maratonilla mestarikin kohtasi voittajansa, Volmari Iso-Hollon. (Teksti: Jarno Maimonen)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Juoksin eilen täällä elämäni ensimmäisen kymppimailisen. Sää oli suorastaan loistava juoksemiseen. Tavoitteenani oli tunnin alitus. Kilometritolppia reitillä ei ollut mutta kun lenkki kierrettiin kuutena kierroksena pystyi vauhdin säätämään hyvin 10min/kierros. Lähdin heti paukusta karkuun muilta ja eroa taisi tulla melko tasaisesti puoli minuuttia/kierros kakkosena juosseeseen. Kierrosaikani oli seuraavat: 1. 9:45, 2. 9:50, 3. 9:57, 4. 9:45, 5. 9:53, 6. 9:41. Loppuajaksi muodostui siis 58:51 mihin olen todella tyytyväinen. Maalissa jaettiin mitalit sarjojen kolmelle parhaalle mutta kiertopalkinnosta kamppailivat vain karjalan liiton jäsenet joten iso pytty lähti kisassa kakkoseksi sijoittuneen matkaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy