Jump to content
Juoksufoorumi.fi

La 28.5.


joukor
 Share

Recommended Posts

2 viikon flunssa/ lorvikatarri jakso toivottavasti takana. Ainakaan kauheaa taantumaa ei peekoo puolella ole päässy tulemaan, koska 5.55km@5:25 kovassa tuulessa suht kepeesti. Loppusyke 140, joten ei paha. Odotin paljon raskaampaa kokemusta. HYVÄ niin =) Nyt maltilla kilsat sinne +50-60 niin eikähän tästä vielä hyvä juoksu vuosi saada :)

Link to comment
Share on other sites

Taas pari juoksutonta päivää välissä ja tänään menoksi. Vauhtileikittelyä Aulangon maastossa, ylämäet reippaasti, alamäet rullaten ja tasaiset rennosti. Maasto vain on alkupuoleltaan sen verran ylämäkivoittoinen, että aika rankkaa oli, kun alamäkeä oli niin vähän. Kierros 6,4 km, 33:21, max 170. Alkuun lämmittely 2,4 km ja loppuun sama matka jäähdytellen, koko urakka yhteensä

11,2 km@5:27/km, 1:01, avg 154, max 170.

... metsätonneja Ahvenistolla ... kierros, jonka pituus jäi nyt vähän hämäräksi, kun Garminit eivät oikein saaneet (meidän mielestämme) oikeita lukemia, vaan kierroksen pituudeksi minun mittarillani tuli noin 920m. Uskotaan kuitenkin, että noin tonni se oli.

Kun uteliaisuus on lähes ainoa hyve, jonka omaan, niin kävin tietysti mittaamassa polkupyörällä tuon "mettätonnin". Pyörän mittari on melkoisen tarkka, heittoa on vain noin 5 m/km, joten siihen luulisi voivan luottaa. Mittasin vielä matkalla 6 km:n pätkän sekä Garminilla että pyörän mittarilla ja melkoisen samaa näyttivät, pyörän mittari laski 5-7 m ylimääräistä per km. Tällä kertaa Ahvenistolla Garminkin näytti oikeampaa lukemaa eli tonni oli 976 m, pyörä sanoi 980 +-5 m. Sovitaan siis, että tuo "mettätonni" on 975 m.

Link to comment
Share on other sites

Määräviikon (75 km PK:ta) loppuhuipennukseksi 21 km semi-pitkis/2:05.

Oikein hyvän tuntuinen juoksu. Lähtiessä reidet ja pakarat tuntuivat rasittuneilta, kun kilsoja oli pohjalla ennätysmäärä viikossa ja perjantai-iltana tuli juostua mm. 'mäkitreeninä' tuomiokirkon portaita ylös moneen kertaan. Alku siis hitaasti ja rauhallisesti, ekat 3 km avg. 6:19 (syke 128). Lihasten lämmittyä ja auettua piti vähän jarrutella, ettei alku menisi liian kovaa. Puolenvälin jälkeen pikku hiljaa vauhtia kasvattaen, viimeiset 8 km avg. 5:38 (syke 136). Tuli käytettyä tarkalleen koko McMillanin laskurin suosittelema pitkin-vauhtiskaala.

Huomenna lepoa/kävelyä maastossa, maanantaina palauttava. Ensi viikolla sitten vähemmän kilsoja ja 1-2 nopeampaa harjoitusta, ettei vauhti kokonaan katoa mielestä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy