Jump to content
Juoksufoorumi.fiVakuutus triathlonharrastukselle

Arvostele ketju:


Recommended Posts

Trikärpänen on purrut ja terveyskin näyttää tällä kertaa kestävän, joten nyt on mieleen putkahtanut kysymys, entäs jos jotain sattuu kisoissa tai harjoittelussa. Mukana kuitenkin kolme lajia + punttisali ja talvella hiihto jne...

Vakuutusasiaa siis.

Lähtökohtaisesti oletus taitaa olla se, että perus tapaturmavakuutus ei taida yhdessäkään vakuutusyhtiössä kattaa kisoja/tapahtumia, jos ne on urheiluseuran tai -liiton järjestämiä. Eli käytännössä "kaikki" maraton/triathlontapahtumat.

Harjoittelusta nyt puhumattakaan, koska usein harjoittelu, vaikka ihan "kuntosarjoihin"/massatapahtumiin/jne, katsotaan "tavoitteelliseksi toiminnaksi", jolloin normaalit tapaturmavakuutukset eivät päde.

Sitten on vielä kalusto, jota triathlonharrastajalla alkaa olemaan helposti melkoisen summan edestä. Lähtökohta tässä on se, että vakuutukset eivät korvaa mitään, jos harrastusvälinettä käytetään sen käyttötarkoitukseen. Onneksi metalleja ja muuta fyysista materiaalia saa kaupasta...

Kyselin omalta vakuutusyhtiöltäni (Pohjola), millaisia vakuutuksia on mahdollista saada tähän harrastukseen. Pyörän varastamisen osalta homma menee kotivakuutuksen irtaimistoon, jossa "kodin ulkopuolella säilytettävien" osuus on 10%, joka omassa tapauksessani tarkoittaa 2000 euron osuutta. Eli tonnin pyörää pystyy säilyttämään varastossa asuinhuoneiston ulkopuolella. (Tietysti asianmukaiset lukitukset & säilytyspaikat vaaditaan.) Erillinen arvotavaravakuutus kannattaa ottaa siis vasta yli kahden tuhannen pyörälle / muulle vastaavalle. Hyvä tietää.

Kisamatkat sitten erikseen. Sain tietää, että nykyisessä matkavakuutuksessa (kotivakuutuksen yhteydessä) on matkatavaravakuutuksen max. korvaus 850 euroa eli kisamatkoja ajatellen tämä ei riitä pyörään lähellekään. Niin, ja plus muut tavarat, jos joku haluaa ne varastaa "kisamatkalla". Ihan hyvä kyllä tämä tieto, sillä jo jatkuvasti mukana oleva läppärin arvo on reilusti yli tuon.. Taitaa joutua hankkimaan lisää vakuutusmaksuja..

Itse kuntoilua ja näitä kisatapahtumia varten sain vastaukseksi erillisen urheiluvakuutuksen, joka sitten korvaisi ilmeisesti myös harjoittelussakin sattuvat tapaturmat. Vakuutuksen hinta triathlonille vaan alkoi puistattamaan - mitättömän pienillä max. korvaussummilla (n. 2000 eur hoitokulu/vamma/kuolemakorvaus, jolla ei oikeasti lämmitä edes mieltä terveydenhoidossa...) varustettu urheiluvakuutus lähtee pitkälle toisesta sadasta eurosta per vuosi päätyen n. 1300 euroa per vuosi maksavaan vakuutukseen, jossa korvaussummat ovat jo kymppitonnin tai useampi. Näiden välillä on sitten eri tasoja, mutta edes jonkinmoisiin järkeviin ja realistisiin korvaussummiin yltävä urheiluvakuutus maksaa >300 eur / vuosi. Siis Pohjolalla ainakin. (Tarkemmat summat verkkopankkitunnusten takana, ei jaksa nyt avata.)

Melko kallista touhua, siitä, että pitää omasta kunnostaan huolta.

Googletin aiheesta ja törmäsin tällaiseen: http://trianatomy.blogspot.com/2011/04/iloisia-uutisia-vakuutusrintamalta.html

En kuitenkaan löydä Tapiolan sivuilta mitään hinnastoa tai laskuriakaan laskemaan heidän urheiluvakuutukselle hintaa. (Ei kyllä löytynyt Pohjolankaan sivuilta.)

Yritin myös saada selkoa eri lajiliittojen lisensseistä ja niiden kautta myönnettävistä vakuutuksista, mutta Triathlonliitosta ei saanut mitään selvää. Ilmeisesti tapaturmavakuutusta ei enää tarjota? Joskus on tarjottu(?). Eikä nyt viitsisi kolmeen (tai useampaan) lajiliittoon liittyä pelkkien vakuutusten takia...jotka eivät kuitenkaan "käy" trikisoissa?

Miten sinä, harrastelijatriathlonisti, olet vakuuttanut itsesi? Mitä vaihtoehtoja on? "Kannattaako"?

Link to post
Share on other sites

Googletin aiheesta ja törmäsin tällaiseen: http://trianatomy.blogspot.com/2011/04/iloisia-uutisia-vakuutusrintamalta.html

En kuitenkaan löydä Tapiolan sivuilta mitään hinnastoa tai laskuriakaan laskemaan heidän urheiluvakuutukselle hintaa. (Ei kyllä löytynyt Pohjolankaan sivuilta.)

Tapiolassa muistaakseni 2500€ hoitokuluihin per onnettomuus ja 10000€ pysyvästä haitasta maksaa tuon 50-60€/vuosi. Itse taisin ottaa sellaisen vakuutuksen jossa korvausrajat on tuplat tuosta, ja n. 100€ pintaan vuodessa se menee. Laskuria heillä ei vielä ole, ilmeisesti siitä syystä että ovat juuri noita rajoja tarkistaneet. Toisaalta hyvä, ettei triathlonia luokitella enää samaan syssyyn vahinkoalttiimpien lajien kanssa, mutta kallistahan se on joka tapauksessa.

Jari

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Kävin hiljattain keskustelua tästä aiheesta Pohjolan kanssa ja "tuomio" oli seuraava: Normaali tapaturmavakuutus on voimassa kilpailujen kuntosarjoihin osallistuttaessa. Vaikka ko kilpailut olisivat seuran tai liiton järjestämiä ja ennakkoilmoittautumista vaativia. Kilpasarjoihin osallistuminen katsotaan kilpaurheiluksi ja silloin normaali tapaturmavakuutus ei ole voimassa.

Lajien osalta asiaa säätelee se ns. vaarallisten lajien lista. Sen perusteella mm. normaali omatoiminen kuntosaliharjoittelu ("jos liikkeet tehdään painonnostotangolla, johon on lisätty painoja") menee vaarallisten lajien puolelle ja tapaturmavakuutus ei ole voimassa. Ja saman listan perusteella kilpailujen osalta mm. juoksu-, hiihto, triathlontapahtumien kuntosarjoihin osallistuminen on normaalin tapaturmavakuutuksen piirissä.

Tämä oli Pohjolan vastaus muutama päivä sitten.

Link to post
Share on other sites

Mulla on jossitteluyhtiöstä otettu tapaturmavakuutus, josta on poistettu kilpailurajoitukset triathlonista ja maantiepyöräilystä.

Vakuutussopparista:

tapaturman aiheuttavat hoitokulut korvataan 61k€ asti

Kisarajotus poistettu triathlonin ja maantiepyöräilyn osalta. Ja harrastaa saa vaikka mitä, jos ei kisaa.

hinta kaikkineen 177€, kalustotappioden korvaamisesta en osaa sanoa. tätä vois seuraavalla visiitillä konttorissa kysyä (veli vakuutusmyyjänä, joten helppo mennä kyselemään tyhmiä).

Lisäksi kotivakuutuksessa on laajaplussa, joka tuo lisäturvaa kalustolle.

Link to post
Share on other sites
 • 8 months later...

Triathlonliiton kautta näyttää nyt saavan jonkinlaista vakuutusta Pohjolalta(kin) kohtalaisen inhimilliseen hintaan. http://www.triathlon.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=663:urheilijavakuutus&catid=1:uutiset&Itemid=49

Kalustoepäonnea tuo ei korvaa, joten sen joutuu miettimään esim. kotivakuutuksen kautta, mutta kilpailut JA harjoitukset näyttää olevan vakuutuksen piirissä.

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Our picks

  • Osallistu tutkimukseen, jossa vertaillaan ennalta määritettyä ja yksilöllisesti mukautuvaa juoksuohjelmaa määrä- ja intervalliharjoitusjaksoilla!
   Tämmöistä olisi tarjolla Jyväskylän yliopiston toimesta:
    
   "Kaipaatko harjoitteluusi uutta potkua? Osallistu tutkimukseen, jossa vertaillaan ennalta määritettyä ja yksilöllisesti mukautuvaa juoksuohjelmaa määrä- ja intervalliharjoitusjaksoilla!
    
   Huhti-toukokuun  2021 aikana alkaa Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian kestävyysharjoittelututkimus, johon rekrytoidaan tutkittaviksi perusterveitä kestävyysharjoittelutaustan omaavia ja säännöllisesti juosten harjoittelevia (4-6x/vko) 20-45-vuotiaita miehiä (20 hlö) ja naisia (20 hlö). 
    
   Tutkimus koostuu kolmen viikon valmistavasta jaksosta, kuuden viikon määräjaksosta sekä kuuden viikon intervallijaksosta. Jokaista jaksoa edeltää ja seuraa testiviikko, jonka aikana tehdään tutkimukseen liittyviä suorituskykytestejä ja paastomittauksia. Tutkimukseen osallistuvat saavat tutkimusjakson ajaksi juoksuharjoitusohjelman sekä tarkkaa tietoa omasta kestävyyssuorituskyvystään ja palautumistilastaan." 
    
   Linkki: https://www.jyu.fi/sport/fi/ajankohtaista/uutiset/osallistu-tutkimukseen-jossa-vertaillaan-ennalta-maaritettya-ja-yksilollisesti-mukautuvaa-juoksuohjelmaa-maara-ja-intervalliharjoitusjaksoilla?fbclid=IwAR1wT-CyCYHndjLDWEy_u8c_6Aw5n41crFG3VA3wP4Ih3P1odLQdKaXKxNI
    

    
   Olettaisin etteivät tarkoita perusterveillä pelkästään 3h alittajia 🙂
   • 1 vastaus
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy