Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Janne Kankaansyrjä voitti Marco Pantanin muistokilpailun


X-Caliber
 Share

Recommended Posts

Janne Kankaansyrjä voitti Marco Pantanin muistokilpailun

Ultrajuoksija Janne Kankaansyrjä saavutti Italiassa arvokkaan voiton kansainvälisessä Marco Pantanin muistokilpailussa Nove Collissa.

Nove Colli on 202 kilometrin pituinen erittäin raskas vuoristotaival, joka kilpaillaan edesmenneen ammattipyöräilyn maailmanmestarin Marco Pantanin kotikylässä Cesenaticossa lähellä San Marinoa. Tapahtumaan osallistuu sekä maantiepyöräilijöitä että ultrajuoksijoita.

Nove Colli merkitsee suomeksi yhdeksää vuorta, joiden yli reitti kiemurtelee. Tänä vuonna matkan taittoi pyörän satulassa yhteensä 9413 kilpailijaa. Ultrajuoksijoita uskaltautui erittäin raskaalle taipaleelle 70.

Kankaansyrjän voittoaika ultrajuoksussa oli 21 tuntia, 1 minuutti, 12 sekuntia. Hän kilpaili Nove Collissa myös vuosi sitten, jolloin hän sijoittui kymmenenneksi ajalla 24.31.50. Viime vuonna kilpailun voitti Ranskan 100 kilometrin juoksun mestari Jean-Jacques Moros.

- Tämän vuoden voitto tuli Suomeen yhtä yllättäen kuin euroviisut, Kankaansyrjä murjaisi maaliintulon jälkeen.

- Omaan juoksuuni olen toki tyytyväinen. Olen viime aikoina juossut harjoituksissa huomattavasti normaalia vähemmän kilometrejä, mutta paremalla tempolla. Näköjään se toimii.

- Kisa oli äärimmäisen tiukka. Ratkaisu tapahtui viimeisen 15 kilometrin matkalla vikassa alamäessä. Olimme vielä 185 kilometrin kohdalla vierekkäin ranskalaisen ja italialaisen kanssa. Tulin alamäkiosuuden 14,5 kilometriä tunnissa ja eroa kavereihin syntyi noin 10 minuuttia.

- Tuuli oli suurin ongelma. 25 asteen lämpötila oli OK, mutta riivatun tuuli riepoitteli juoksijoita yöllä kukkuloiden laella. Tosi puhuri, puidenoksia satoi baanalle. Aamulla tyyntyi, Kankaansyrjä kuvaili.

Samalla reitillä ajettuun pyöräilytapahtumaan osallistui useita kymmeniä maailman kovakuntoisimpia ammattilaisia. Heistä nopein oli liettualainen Raimundas Rumsas ajalla 5.35.00. Hän voitti toiseksi sijoittunutta Vladimir Smirnovia 6.30 minuuttia. Emanuele Negrini hävisi Smirnoville sekunnin.

http://www.novecolli.it

Link to comment
Share on other sites

Näin muutama kuukausi sitten Helsingin 4Runners-liikkeessä jonkin Kankaansyrjän "kovemmalla temmolla" tehdyistä harjoituksista numeroina. Kyseessä oli Suunnolla mitattu tasavauhtinen VK-harjoitus, jossa Janne veteli täysin normaalia noin 4.00-4.10 kyytiä muistaakseni 14 kilsaa. Sykeprosenteissa ei ollut mitään ihmeellistä ja itse asiassa ne tuntuivat mullekin täysin realistisilta. Ilmeisesti miehen peruskunto on kuitenkin puhdasta teräsbetonia, kun tuollaisten kisojen vetäminen on mahdollista.

Ei voi muuta kuin kunnioittaa ja lähteä nöyrästi treenaamaan.

Link to comment
Share on other sites

Pienen etsiskelyn jälkeen löysin nuo tuloksetkin tuolta sivuilta. Tässä linkki niihin, sillä muillakin saattaa olla niiden löytämisen kanssa vaikeuksia:

http://www.novecollirunning.it/Albodoro_ENG.htm

Viime vuonna tuo Moros on pitänyt kyllä aivan hurjaa vauhtia, jos reitti on ollut sama. Siis about 3 tuntia kovempaa kuin Janne nyt. Janne on hävinnyt silloin Morosille 6,5 tuntia! Miten tuo voi pitää paikkansa?! :icon_rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

270 km tulos vuorokaudenjuoksussa kuulostaa täysin realistiselta Morosille, vaikka en tähän hätään löytänytkään tietoa miehen ennätyksestä. J-J Moros on kuitenkin eräs maailman menestyneimpiä ultrajuoksijoita, kuten jo edellä mainitut meriitit osoittavat.

Noilla matkoilla erot tuppaavat olemaan aika paljon isompia kuin maratonilla. Se ei tippaakaan vähennä Jannen voiton arvoa.

Link to comment
Share on other sites

Joo, toki on Moros maailman kovimpia ultrajuoksijoita. Mutta 267 km/vrk vauhti noin vuoristoisella radalla on armottoman kova suoritus.

En tosin tiedä kuinka paljon tuollainen vuoristorata vaikuttaa juoksuvauhtiin, luulisi että se verottaa aika pahasti? Ylämäessä ei saa mitään ilmaiseksi, ja alamäkien hyödyntäminenkin on juosten paljon vaikeampaa kuin esim. fillarin satulassa istuen.

Link to comment
Share on other sites

Hurjaa vauhtia pojat vuoristossa liikkuvat, sillä Jannen keskivauhdilla matkaa taittuisi vuorokaudessa hieman yli 230 km ja hänen viime vuonna juoksemansa katuratojen SE on 226,35 km. :kumarrus:

En tiedä miten tarkasti tai virallisesti tuon kilpailun reitinmittaus on hoidettu, jo kympinkin heitto vaikuttaa keskivauhtiin melkoisesti.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy