Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pilasinko tulevan maratonin...


st.
 Share

Recommended Posts

Olen läpi talven treenaillut Tukholman maratonille ja lauantaina juoksin puolikkaan Helsingissä.Tuleva maratoni on viides ja noin viittä tuntia hölkkäilen. Juoksu sujui lauantaina omaan kuntooni nähden ok aikaan 2.20...juoksun aikana fiilis oli sellainen,että juoksu tuntui mukavalta.Nyt kuitenkin ollut huonoa oloa/kuvotusta,joka alkoi oikeastaan heti puolikkaan jälkeen.Tänään kokeilin kevyttä pk:ta ja fiilis sellainen "laiska". Nyt sitten huolettaa se,että meninkö itselleni liian raskaalla puolikkaalla pilaamaan maratonin.Mitä mä nytten teen?Ilmassa on selvästi maraa edeltävää paniikkia yhdistettynä viime vuoden muistoihin katastrofi-marasta,joka päättyi keskeytykseen vatsan sanottua sopimuksen irti...

Link to comment
Share on other sites

Jos juoksu tuntui puolikkaalla mukavalta,ei vaivasi välttämättä johdu juoksun rasituksista? Pieni vatsapöpö kenties puskee päälle? Olisiko tarjoilussa ollut jotain?? Muistaakseni HCM2009 ekalla juomapisteellä tarjottiin vettä,mikä maistui monien mielestä oudolta ja monet kertoivatkin saaneensa vatsaoireita juoksun jälkeen. Lepää pari päivää ja odota että oireet poistuvat. Kuntosi ei putoa siitä ellei suorastaan parane pienen levon kautta? Tukholmaan on vielä aikaa ja ehdit hienosti viimeistellä kuntosi kohdilleen.Ei se tähän kaadu jos muutamassa päivässä tulet taas kuntoon.2008 juoksin tukholmassa maratonin ja kävi niin että kaksi viikkoa ennen juoksua loukkasin lievästi jalkani.En viimeisen kahden viikon aikana ennen juoksua saanut tehtyä oikeastaan mitään,mutta silti juoksu sujui mainiosti , kunnes n.30km:n kohdalla jalka sitten petti ja jouduin kävelemään loput 10km maaliin. Olin huomattavan turhautunut,sillä menohaluja olisi piisannut vielä vaikka kuinka. Tsemppiä Tukholmaan :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Ota iisisti. Itselläni on maraton jo viikkoa aiemmin ja uskalsin silti juosta melko kovaa HCR:n. Jos olet tehnyt huolella pohjatyöt, ei kovakaan puolikas kolme viikkoa ennen maratonia pilaa mitään. Todennäköisesti kyse on jostakin vatsapöpöstä, itsekin laatoitin n. kaks tuntia HCR:n jälkeen, mutta olo on nyt ok.

Parasta olisi nyt levätä, pyrkiä syömään normaalisti ja juosta todella kevyitä lenkkejä. Tunnetusti mitään erikoista ei kannata tehdä viime päivien aikana

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän juoksu kisan jälkeen voi tuntua laiskalta, vaikkei mitään olisikaan vikana. Se on ihan normaalia. Olit kuitenkin kisassa, joten olet joutunut kovemmalle kuin normilenkillä. Ja vaikka vetäisit pitkiksenkin eli alemmilla sykkeillä kuin ½ kisan niin kyllähän kroppa on silloinkin vielä alkuviikosta väsynyt ja laiska. Sattuu ja väsyttää, se on normaalia.

3vkoa ennen maratonia on normiaika vetää puolikkaan kisa. Lisäksi 3vkoa ennen maratonia huipentuu kova harjoituskausi, joten silloin kuuluukin olla paha olo jo pelkästään rasituksesta. Nythän on 3vkoa aikaa kevennellä ja saada se hyväolo esille kropasta.

Link to comment
Share on other sites

Joo, ei pidä pienestä säikähtää kun on vielä viikkoja starttiin. Itsellä tuli muuten aivan vastaavasti vatsatauti pari päivää kisan jälkeen ja nyt nousi vielä kuumekin. Ja seuraava startti pitäisi olla sunnuntaina Maskussa. Ja jos tauti tästä hellittää päivässä-parissa niin olen siellä myös viivalla. Kunto ei mihinkään muutamassa päivässä häviä.

Keskity ensi alkuun taudin parantamiseen ja sen jälkeen ehdit tehdä vielä 7-10 päivän laadukkaan, viimeistelevän treenijakson.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos tuhannesti vastauksista!

Otan iisisti,kuuntelen fiilistä,koetan syödä hyvin,nukkua sekä tehdä lepposia lenkkejä ja viimeistellä niillä talven aikana tehdyn työn.

En tiedä mistä johtuu,mutta "mutu-tuntuman" mukaan vatsataudin oireet on yleisiä juokstapahtumien jälkeen.Välillä mietin sitä,että johtuuko siitä kun niitä juomia juomapisteillä aika ronskilla kädellä annostellaan, sormet mukien sisällä ja mistään hanskoista ei tietokaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy