Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Seve Ballesteros on kuollut - Adiós a una leyenda inmortal


Baltsu
 Share

Recommended Posts

Yritin löytää ketjua aiheesta, mutta sitä ei ollut, joten avataanpa nyt sitten. Toki vuosia on tiedetty, että Severiano Ballesteros on ollut vakavasti sairas, mutta pe iltana oli silti yllätys, kun menin nukkumaan aamuyön puolella ja muistaakseni BBC World kertoi, että hänen perheensä oli tiedottanut, että Seven terveydellinen tila on huonontunut. Aamulla kun heräsin niin Hesari kertoi, että mies on kuollut 54 vuotiaana.

Seve oli kyllä suosikkigolffarini. En muista aloinko seurata lajia PTV:n aikana vai vasta sitten, kun Kolmostelevisio perustettiin. Joka tapauksessa siihen aikaan suuria nimiä olivat mm. Seve, Nick Faldo, Greg Norman sekä monet amerikkalaiset. Seve oli kyllä ykkössuosikkini, vaikka Faldonkin peliä seurasin. Espanjalainen oli todella sympaattinen ihmisenä ja aivan uskomaton nero kentällä. Hän sai hyvän lyönnin aikaiseksi melkein mistä tahansa.

Seven parhaat vuodet olivat sitä aikaa, jolloin eurooppalaisetkin alkoivat menestyä golfissa. Monihan muistaa major voittojen (British Open 1979, 1984, 1988 sekä Masters 1980, 1983) lisäksi hänen tehokkaan pelinsä Ryder Cupissa José María Olazábalin parina. 90-luku olikin sitten Seveltä selkävammojen vaivaama ja ura oli vähän alamäessä koko vuosikymmenen. Kun Ryder Cup tuli ensimmäistä kertaa vuonna 1997 Manner-Eurooppaan ja Espanjaan, hän toimi kapteenina tuossa Valderraman kisassa ja Eurooppa voitti Yhdysvallat. Mulla on muuten tuon kisan golf-sateenvarjo sekä lippis, jonka voisin nyt Seven muistoksi laittaa päähän. Ja sitten kun taas innostun golfin peluusta niin jos sataa ja varjoa tarvitaan niin muistan, kuinka mahtavia lyöntejä vaikeistakin paikoista saimme joskus nähdä.

Golf on jotenkin muuttunut. Siellä ei kilpaile enää sellaisia persoonia kuin 80-luvulla, joten lajin seuraaminen televisiostakin on jäänyt vähäisemmäksi. Täytyypä tässä verestää muistoa niistä paremmista ajoista ja katsoa pari klippiä:

http://www.youtube.com/watch?v=Ab4Ii_Yxd2Y

http://www.youtube.com/watch?v=xY5DAH-5C0Q

http://www.youtube.com/watch?v=hgglphSI5Es

Moni ei ehkä edes tajua, mikä vaikutus Sevellä oli lajiin ja erityisesti Ryder Cupiin. Kukapa olisi uskonut, että näkee Nick Faldonkin itkemässä televisiossa. Golf ei tule saamaan enää koskaan vastaavanlaista pelaajaa. Adiós y gracias Seve. D.E.P.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy