Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Etelä-Saimaa puolimaraton ja 7 km / 14.05.2011 Lappeenranta


Recommended Posts

Kotikylän kisaan on viikko aikaa, joten eiköhän siitäkin ole syytä keskustella. Reittinä on aiemmilta vuosilta tuttu Kourulan 7 km lenkki, jota puolikkaalla kierretään kolme kertaa. Tarjolla on myös yhden kierroksen pikamatka. Reitti on hyvin tasainen, korkeuseroa on muutama metri, suurin sukellus tulee, kun mennään alikulkutunnelista Helsingintien ali ja noustaan takaisin. Reittiennätykset sekä miesten että naisten sarjasta ovat viime vuodelta: A. Sokolov 1.06.19 ja L. Puotiniemi 1.19.30. Niissäpä sitä piisaa haastetta! :running:

Järjestävä taho on LUM ja tarinaa kilpailusta löytyy täältä

Osanottajien lista on täällä. Ennakkoilmoittautumisaika on jo päättynyt, mutta hiukan kuvetta lisää kaivamalla pääsee lähtöviivalle vielä tunti ennen starttia.

Viime vuotisesta tapahtumasta saatiin tarinaa aikaiseksi tämän verran

Toivottavasti saadaan hieno tapahtuma ja paljon osallistujia. Sääkin on muuttumassa kesäiseksi, toivottavasti ei kuitenkaan liian.

Link to comment
Share on other sites

Forecan 10 päivän ennuste lupaa +18C ja pilvistä Lappeenrantaan ensi lauantaiksi. Jos aurinko kuitenkin sattuu paistamaan, kannattaa muistaa vedellä reilusti suojakerrointa pintaan. Tämän opin toissavuonna Kourulan tienoota kiertäessäni. Juoksin silloin hihattomassa paidassa, ja hartiat paloivat iloisen punaisiksi.

Tänä vuonna kisa onkin entistä kansainvälisempi, kun näyttää venäläisten lisäksi olevan myös kiinalaisia juoksijoita mukana.

Link to comment
Share on other sites

Saa näköjään suojakertoimet unohtaa jos pitää ennusteet paikkaansa, molemmat lupailee sadetta ja Foreca pirun kylmää.. suorastaan "takatalvea".

Fmi;llä sentään ylikymmenen lämmintä.

Hyviä juoksuja kuitenkin kaíkille osanottajille,, jos vaikka reitin varrelle ehtis yövuorosta huolimatta.

http://foreca.fi/Finland/Lappeenranta/details/20110514

http://ilmatieteenlaitos.fi/saa/Lappeenranta

Link to comment
Share on other sites

HCR jäi väliin sairastelun takia, joten tämä olisi ollut hyvä korvaaja, kun matkaa lähtöpaikallekin on vain kilometrin verran. Mutta jouduin sitten pe-la väliseksi yöksi töihin, joten jää tämä(kin) todennäköisesti kokematta. Jätetään kuitenkin pieni "jos kuitenkin"-ikkuna avoimeksi siltä varalta, että olo on yön jälkeen tarpeeksi reipas. Tsemppiä joka tapauksessa kaikille juoksijoille.

Link to comment
Share on other sites

Lompsin lenkin äsken läpi. Baana on kaikin puolin ok kunnossa. Tuuli tosiaan puhaltelee vastaan aina kun nokka on kaupungin keskustan suuntaan. Näköjään ennusteen mukaan puhuri vielä yltyy kisapäiväksi, joten juoksulippiksestä kannattaa pitää kiinni. Mutta mitä tuosta murhetta ottamaan, tämähän kuuluu ulkoliikunnan luonteeseen. Kepeitä askeleita itse kullekin lauantaiksi! :running:

Link to comment
Share on other sites

Eikös se itätuuli kuitenkin ole periaatteessa vähän parempi kuin vaikka länsituuli, pitkällä suoralla Helsingintien vartta matkalla ensimmäiselle juomapaikalle tuuli tulee takaa ja sitten kun käännytään, asutus kumminkin ehkä (toivottavasti) vähän suojaa pahimmalta tuulelta. (?) Vaikka ainahan sitä tuntuu, että reitillä on lähinnä pelkkää vastatuulta. Lämpötila ainakin taitaa olla aika mukava, seura hyvää ja ilahduttavaa sekin, että on taas tulossa kovia menijöitä mukaan (ainakin ilmoittautunut), vaikka olisi viikonloppuna SM-maastojakin tarjolla. Leena Puotiniemi rules!

Link to comment
Share on other sites

Tuuli tosiaankin osasi käyttäytyä tänään ihan siivosti kisan aikana. Itse asiassa se tuntui varsin mukavalta, kun tulin taas kerran ylipukeutuneeksi ja meinasi tulla kuuma. Tuli kyllä väsykin viimeisellä kierroksella, ja vauhti hyytyi hirveästi. Oma ennätys kuitenkin, mikä oli minimitavoitteena. Loppusuoraa siivitti takana kuuluva tossujen läpse, jonka sain kuin sainkin pidettyä takanani loppuun asti, vaikka se vaatikin kaikkensa antamista. Maalissa maistui urkkajuoma ja banaanit, onneksi niiden saantia ei ollut rajoitettu. Pääsarjojen voittajien askellusta oli hieno katsella, kun he varvasivat minut. Käsittääkseni Puotiniemi paransi taas naisten reittiennätystä, korjatkaa jos olen väärässä.

"Ensi vuonna tavataan uudestaan", huusi pihallaan tyylikkäästi kahvia tykötarpeineen ja skumppaa kristallilasista nauttinut pariskunta, kun ravasin uupuneena viimeisen kerran heidän ohitseen kohti maalia. Muuten yleisö oli aika vaisua, ja lähellä kakkosjuottolaa mökämusiikkia kovalla volyymillä soittaneet nuoret naiset lähinnä ärsyttivät.

Mukava pienimuotoinen kisa, jossa järjestelyt toimivat. Reitti toki on hieman tylsä, ja Tosi Nopeita Juoksijoita saattavat muutamat äkkijyrkät käännökset harmittaa. Meille hupihölkkäreille niistä ei haittaa ole.

Link to comment
Share on other sites

Kauden tonen puolikas takana, edellinen oli kaksi viikkoa sitten Haminassa. Suorituksena tämä oli kovin erilainen Haminaan verrattuna, kun lähdin tarkoituksella "ylikovaa" liikkeelle ajatuksella, että katsotaan mihin saakka äijän kantti riittää. No riittihän se onkin aikaa! Kympin väliaika oli reilut 2 min kovempi kuin Haminan vastaava, mutta siinä vaiheessa alkoi kroppakin jo ilmoitella, että höllää hemmetissä tai muuten maaliin kontataan. Varsinkin kolmas kierros oli henkien taistelua hyytymistä vastaan. Kuten edelläkin todetaan, niin tuuli ei missään tapauksessa ollut niin paha kuin etukäteen uumoiltiin, mutta silti viimeistä kertaa Lavolasta palatessa kohti Kourulaa, tuuli tuntui meikäläisen hyytyvässä kropassa raskaalle. Vetoavusta / selästä ei luonnollisesti ollut tietoakaan tässä kohtaa. Kun oltiin 20 km laikalla, laskeskelin mielessäni, että kaikesta huolimatta ollaan hyvin lähellä PB vauhtia, eli alussa saadut plus-minuutit & sekunnit eivät olleet kaikki kadonneet. Viimeisellä loppusuoralla loivassa alamäessä noin 150 metriä ennen maalia tuuli nappasi lippiksen päästäni, mutta sitä ei ollut aika jäädä poimimaan siinä kohtaa (toki maaliin tulon jälkeen käytiin poimimassa talteen, on tunteikas lippis, ollut monessa mukana...). Näennäistä loppukiriä siis yritettiin ja maalissa voitiin todeta huhtikuulta 2008 olleen PB:n kaatuneen vajaan 20 sekunnin turvin. Samalla lipsahdettiin rima kannattimilla väpättäen uudelle minuuttiluvulle 1.27. alkuisella ajalla. Podiumpaikka jäi parin sekunnin päähän, eli edelläni maalin tullut kaveri kuittasi sarjani viimeisen palkintopallisijan. Mutta ihan riittävästi iloa tuotti oma PB sekä onnettaren suosiollinen hymy arvontapalkinnon suhteen.

Muista palstalaisista Arska-68 teki niin ikään jälleen uuden PB:n, noin minuutti napattiin pois kaksi viikkoa vanhasta Haminassa juostusta enkasta. Ja myös Tuksu ymmärtääkseni naputti tauluun järkyttävän komeat lukemat. Naisten yleisten sarjan voittaja (L. Puotiniemi) paranteli viime vuotista reittiennätystään 1.17 alkuiseksi, josta hänelle suuret onnittelut. Myös miesten yleisen sarjan voitto meni samaan osoitteeseen kuin viime vuonna, eli Venäjän A. Sokoloville (1.08).

Tulokset ovat kokonaisuudessaan täällä.

Link to comment
Share on other sites

Jees, taas tuli ahdistettua. Meikäläiselläkin tosiaan ennätys parani noin minuutilla, mikä oli yllättävän hyvä tulos ottaen huomioon, että startatessa olo oli kaikkea muuta kuin freesi. No, maalissa olo oli vielä vähemmän freesi... Melko pahalta tai todella pahalta tuntui koko ajan, ja kovempaa ei päässyt vaikka kuinka yritti. Pari ekaa kiekkaa tuli puristettua tietoisestikin vähän liian kovaa kun vastatuulipätkälle piti yrittää päästä kovakuntoisempien peesiin, että vähän edes pystyisi vauhtia pitämään yllä. Viimeisellä kiekalla sitten tuuli hidasti (juu, tuulihan se hidasti, eikä vauhtikestävyyden loppuminen...) väsyneen miehen vauhtia ja viimeisellä parilla kilometrillä vauhti hyytyi selkeästi. Siihen saakka taivallettiin miesten 60-v. sarjan voittajan kanssa samaa matkaa, oli hänellä kyllä niin tasaisia kilometrejä, että huomaa millaisella kokemuksella oli konkari liikenteessä.

Onnittelut erityisesti kaikille ennätyksensä tekijöille ja myös muille urakan selvittäneille! Mukava oli taas kotikaupungin radalla lompsia (vaikka siis pahalta tuntui, niin silti). Ensi vuonna toivottavasti sitten taas.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy