Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kymen Sanomat puolimaraton & 7,5 km / Hamina 30.04.2011


Recommended Posts

Haminassa kisaillaan vappuaattona eikä asiasta ole taitettu vielä peistä suuntaan eikä toiseen. Laitetaan aluksi faktat pöytään eli:

1) järjestävän tahon Vehkalahden Veikkojen kotisivujen tarinaa kisasta on täällä

2) osanottajia on toistaiseksi ilmoittautunut mukaan tämän verran Missäs esim. Haminan oma poika Peksu luuraa? :conf:

3) viime vuodelta löytyy myös vastaavan kisan keskustelu

Itse tulen paikan päälle lompsimaan puolikkaan tavoitteena aikaansaada vuoden ensimmäinen numerolapullinen suoritus. Siinäpä se. Toivotaan mukavaa juoksusäätä!

Link to comment
Share on other sites

Terve vaan Puukäsi#13! Olenhan minä mukaan ilmoittautunut, mutta eivät vaan ole saaneet nimeäni listoille. Toivottavasti listalta puuttuu vielä monta muutakin ilmoittautunutta, ettei tarvitse ihan yksin juosta. Eikä tuo jälki-ilmoittautuminenkaan ihan mahdottomia maksa, joten kaikki vaan mukaan Haminaan aloittamaan vapunvietto kunnon reippailulla. Minä ainakin aion lompotella ihan rauhallisesti, että jaksaa sitten viettää vielä railakkaan vapun siihen päälle;) Numerolappu rinnassa homma saattaa mennä kuitenkin vähän juoksun tapaiseksikin.

Niin, ja tarkennettakoon vielä, että Haminassa en ole asunut koskaan, mutta Vehkalahdella sentään ensimmäiset 19 vuotta vuotta elämästäni. Mutta kyllä minua voi silti ihan vapaasti kutsua Haminan omaksi pojaksi, jos kukaan "oikea" haminalainen ei siitä loukkaannu:)

Link to comment
Share on other sites

No nyt on nimi ilmestynyt lähtölistaan, joka ei mitenkään liian pitkä ole. Vain 80 nimeä on listalla. Toivottavasti huominen auringonpaiste houkuttelee vielä paljon jälki-ilmoittautujia paikalle.

Haminan omana poikana järjestäjät tuntuvat minua kovasti pitävän, koska seurakseni on laitettu Vehkalahden Veikot. Olenhan minä muistaakseni joskus vuonna yksi tai kaksi ollut Veikoissa, mutta kyllä minä nyt ilmoitin seurakseni Endun. Onkohan kyseessä esim. velipojan vappujäynä. Täytyypä huomenna ihmetellä asiaa kisatoimistossa.

Link to comment
Share on other sites

Kisat käyty. Oman kelloni pysäytin aikaan 28.33 (7.5 km). Puolikkaalla m60 -sarjassa taidettiin tehdä ikäluokan "kaikkien aikojen jokin" -ennätys, olisiko ollut suomen ennätys, Kuningas siis edelleen iskussa. 4-5 miestä saapui häntä ennen maaliin. Virallisia tuloksia en ole vielä nähnyt. Mites meni muilla?

Link to comment
Share on other sites

Tulin, näin ja voitin itseni. Eli oma puolikkaan PB kaunistui runsaalla kolmella minuutilla kun pääsin tasan puolessatoista tunnissa maaliin (no joo, sekunti jäi vielä pelivaraakin). Sää oli suht. mukava, hieman vaihteleva kylläkin, välillä paistoi ja välillä taas ei. Tuulesta oli jonkinasteista vastusta pitkillä suorilla kierroksien alkupuoliskoilla. Vedettiin kolmen hengen porukassa viimeisellä kiekalla vuorovetona niitä suoria ja se auttoi kyllä mukavasti. Mittelöissä Puukäsi#13:n kanssa kokemus ja kova kunto vei taas kerran voiton, ylämäessä n. 19 km:n kohdassa Puukäsi iski ja karkasi. Vaikka tiesin, että siinä se yrittää, niin ei vain pysynyt meikäläinen perässä. Tai siis pysyi perässä, mutta aivan liian perässä.

Reitti oli aika mukava ja järjestelyt tuntuivat pelaavan, miesten suihkussa tosin vesi oli niin kuumaa, että vanhat luut lämpenivät vähän turhankin paljon. Mutta mitäs tuosta. Pitää varmaan tulla uudelleenkin. Palstalaisista jokunen sana vaihdettiin ainakin Peksun ja olisko ollut AskoM:n kanssa.

Mukavat karkelot. Nyt sitten hoitamaan nestetasapainoa kuntoon vappusimalla (simalla ja simalla...) ja energiatasapainoa palauttelemaan sotilaskodista matkaan ostetuilla munkeilla. Hyvää vappua!

Edit: Niin ja ne tuloksetkin löytyvät nyt Vehkalahden Veikkojen sivuilta.

Muokattu
lisätty linkki tuloksiin
Link to comment
Share on other sites

Jalat eivät olleet tuoreet, sen voi todeta. Juoksu sujui oikeastaan erinomaisesti, mutta kovempaa ei vaan kulkenut. Tulos 1.36 ja risat. Palkintosija ei tällä irronnut ja hyvä niin.

Kuningas on kyllä melkoinen teräsäijä! Kovia ovat myös muut äijät, joiden kantapäitä sain katsella.

Onnittelut Arska-68:lle hienosta ennätyksestä! Varmaan tuntuu myös mukavalta, kun tuo sekuntipeli keikahti tuohon suuntaan.

Link to comment
Share on other sites

Haminassa on käyty ja kausi saatu virallisesti avattua. Hyvä mieli jäi kisasta, puolentoista tunnin rajan alitus ilahduttaa aina, on se kumminkin näillä meikäläisen "lahjoilla" jonkinlainen virstanpylväs. Arska-68:lle extrasuuret onnittelut niinikään maagisen rajan alituksesta. Talven aikana on tehty tasokasta työtä, ei 3,5 minuuttia PB:stä leikata sattumalta. Samoin isot onnittelut "Kurko" Kuninkaalle, huippunoteeraus, josta moni nuorempikin voi vain uneksia.

Henkilökohtaisesti kisa sinällään kulki ok, toki hiukan epävarmuutta oli omasta suoritustasosta, mutta samahan se on joka kevät. Kierroksen alkupuolella menomatkalla Husulan suuntaan vastatuuli haittasi hiukan, peesipaikka kelpasi, jos/kun sitä oli tarjolla.

Palstalaisia tosiaan oli paikalla. Arska-68:n lisäksi juteltiin pitkään Peksun kanssa, joka oli baanalla mukana. Samoin AskoM:n kanssa turistiin maalin tulon jälkeen, hän oli tällä kertaa siviilit päällä katsomossa.

Ja eikun jatketaan eteenpäin.

Link to comment
Share on other sites

Ennen kisaa sanoin että 1.24 alitus tavoitteena ja yli 1.25 pettymys. Tavoite täyttyi ja alittui kolmella sekunilla, muuten ei kyllä kisasta voi mitään sanoakkaan. Jotenkin tukkoista on juoksu, kevään eka startti selittää toivottavasti edes osan. Onneks on kisoja jäljellä tänä kesänä, niin ei tarvi jäädä tätä enempää miettimään.

Link to comment
Share on other sites

No huh huh, olipa hieno päivä. Ennätys Kakelle olimme huutamassa väliaikoja, ja pyrimme pitämään tasaista metakkaa muillekin juoksijoille 2 jalkavaivasen rytmiryhmällä.

Harvoin sitä pääsee todistamaan SE juoksua, aivan loistavat onnittelut Kakelle tätäkin kautta.

Juoksijoitahan olisi mahtunut lisääkin lähtöviivalle, mutta ne ketkä olivat paikalla juoksivatkin kevyellä jalalla, oli hienoa olla reitin varrella.

Vappuiset tervehdykset etelä-karjalan kiitureille.

Link to comment
Share on other sites

Kauko Kuninkaasta olikin jo puhetta Taaborinhölkkäketjussa:

"Toden totta! M60-sarjan voitti Kauko Kuningas (Anjalan Liitto) 1.22.15, M40-sarjan Petri Lindholm (Vehkalahden Veikot) 1.22.27 ja yleisen sarjan Jani Puhakka (Karjalan Katajaiset) 1.24.01. Liekö ainutlaatuinen sattumus maassamme (pl. kyläjuoksut)?

Tämmöinen mies: http://anli.awardspace.info/Yukuvat/Kauko_1.JPG http://anli.sportsontheweb.net/yu_urheilijat.html http://www.tilastopaja.org/db/fi/atm.php?ID=29990

Hieno osoitus, että vanhallakin kulkee! Sitä paitsi mitä mainiointa mainostusta puolimaratoonien harrastuksen puolesta!

Nostan kättä lippaan, jos osutaan lähtövaatteen alla kohdakkain (sillä maalissa ollaan todnäk hieman eri aikaan...)!"

Mutta nyt ei taida enää riittääkään käden vienti, pitää jo tehdä kuninkaallinen kumarrus! Kyseessä olisi sitä paitsi mahtava tulosparannus kelle tahansa, joka on (pikaisen googlauksen perusteella) juossut tasaisia aikoja 1.22-1.23:n välillä.

Tunteeko muuten kukaan miestä tarkemmin eli tietääkö joku millainen hänen juoksu- tai urheilutaustansa on ja miten hän harjoittelee? (Yleensähän vastaavilla tyypeillä on jonkinlainen urheiltu nuoruus kansallisen tason alapuolella ja sen jälkeen myöhemmällä iällä uudelleen virinnyt harrastus; harjoittelu on monasti ehkä yllättävän vähäistä, mutta tehoharjoitukset halutaan ja pystytään vetämään tosissaan.)

Link to comment
Share on other sites

Kauko aloitti juoksemisen noin 45 vuoden hujakoilla, ihmetteli itsekin viikko takaperin että mitä ihmettä hän on nuorena tehnyt kun ei juossut.

Innosti Haminassa maalissa meitä 50 vuotiaita nuorukaisia, että kyllä se alkaa kulkea kunhan saatte treeni vuosia lisää. Sotkussa oli puhetta viikko kilometreistä, harvinaista yli 100 km viikot, mutta sanoi että pitää miettiä minkäläisiä harjoituksia tekee.

Laitoin juoksija lehteen juuri juttuehdotusta miehestä, katsotaan toteutuuko.

Link to comment
Share on other sites

Lupaan ostaa irtonumeron, jos ja kun juttu ilmestyy!

Vaikka kuinka yrittäisi peitellä kateellisuuttaan ja pistää vauhti pelkästään lahjojen piikkiin (ja selitellä omia pettymyksiään lahjojen puutteella) täytyy olla niin, että tässä meillä on mies, joka tekee jotain oikein (ja on onnistunut olemaan tekemättä kovin paljon täysin väärin).

Useimmat meistä nuorukaisista saisivat todnäk selvästi huonommat arvosanat pitkäjänteisyydestä, säännöllisyydestä ja siitä kuuluisasta oman kehon kuuntelusta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy