Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tuliko ostettua väärä pyörä? sen takia selkä kipeä?


Zubrus
 Share

Recommended Posts

Jees elikkä varmaa jotkut jo tietääkin hankin tuossa viikko sitten uuden maastopyörän kokoa 21.5tuumaa http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://cykl.cz/katalog/2009/f/virtue3cola.jpg&imgrefurl=http://cykl.cz/category/katalog2009-am/section/katalog2009&usg=__Haje7zjhZO5E7Hx747_DuZiPYgM=&h=600&w=900&sz=112&hl=fi&start=0&zoom=1&tbnid=xjPJXWpPD3NrUM:&tbnh=136&tbnw=204&ei=_mqxTbiTJ4my8QPJzbWWDA&prev=/search%3Fq%3Dfelt%2Bvirtue%2B3%2B2009%2Bcola%26um%3D1%26hl%3Dfi%26sa%3DN%26biw%3D1920%26bih%3D989%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=133&vpy=231&dur=943&hovh=183&hovw=275&tx=203&ty=122&page=1&ndsp=61&ved=1t:429,r:10,s:0

Nyt ongelmana on , että selkä on tullut kipeäksi pyörällä ajamisesta... Ajoasento on hieman makaava ja selkään tuntuu hieman ajettaessa. Voisiko tämä johtua ajamattomuudesta vai voisiko jokin muu olla vikana. Jos yritän ajaa hieman pystymmässä niin kädet eivät ylety ohjaustangolle eikä se ole säädettävä. Neuvoja tarvitaan!

Link to comment
Share on other sites

Jaa-a. Kun en fillarin geometriaa ja mittajosi tiedä niin hieman paha alkaa neuvomaan. Alla tosin jotain juttuja mitä voit kokeilla:

a) Tarkista, että satula on varmasti oikealla paikkaa.

B) Pistä kaikki spacerit stemmin alle. Näin saat hieman pystymmän asennon.

c) Koita löytää rento ajoasento. Kädet pienessä koukussa, hartiat rentoina, vatsalihakset tukee yms.

d) Koskee ilmeisesti alaselkään? On mahdollista myös, että kroppasi/selkäsi ei ole tottunut fillarilla ajamiseen. Voi siis osittain olla tottumattomuudestakin kyse.

Itse veikkaan kohtia c ja d. Jos näistä ei kuitenkaan mikään toimi niin sitten luultavasti fillari on vääränkokoinen sinulle.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Voit myös kokeilla lyhyempää ohjainkannatinta ja suuremmalla nousulla olevaa riser-tankoa (esim. 50 mm ). Jos toi on AM (All Mountain) nimensä mukaisesti niin niissä on yleensä sen verran loivat kulmat että voi käyttää aika lyhyttäkin (5-7 cm) ohjainkannatinta niin että saat vähän kompaktimman ja pystymmän ajoasennon. Luultavasti vaan tottumattomuutta kuten jo yllä todettu, tuskin 21.5" on 187:selle kovin paljon liian iso jos kropan mitat (jalkojen ja käsien pituus) on muuten suht. normaalit. Ensiksi vaan säädöt kohdilleen, kovaa ajoa ja jos edelleen ongelmat jatkuvat niin sitten vasta virittelemään...

Link to comment
Share on other sites

Samaa mieltä kuin Herra46, eli lyhempi stemmi ja tanko ylemmäs joko spacereilla tai korkeammalla tangolla, niin saattaa auttaa. Selkäkipuun todennäköisesti vaikuttaa myös, jos et ole tottunut ajamaan pyörällä niin paljon. Mulla samaa aiheuttaa todennäköisesti kireät takareidet ja pyörästä riippumatta muutaman tunnin ajelun jälkeen joutuu suoristamaan selkää. Samoin reppu voi aiheuttaa tarvetta lepuuttaa selkää.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy