Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Swiss Alpine Marathon 30.7.2011


-James-
 Share

Recommended Posts

www.swissalpine.ch

Tänä vuonna ainakin pitkällä matkalla ja K42 maratonilla reittiä on muutettu! Uusi Sertig route kyseessä.

Äkkiseltään en löytänyt karttaa, enkä uutta korkeuskäyrääkään, josta olisi voinut katsoa mennäänkö enää Keschhütten tai Scalettapassin kautta. Joka tapauksessa reitti on pidempi, tosin vain 78,5km -> 79,1km, ja omaa enemmän korkeuseroa, +/-2260m -> +/-2370m. Kaikkinensa enemmän hauskaa on siis luvassa.

Pitkälle matkalle olen toistamiseen ilmoittautunut ja tavoitteena juosta tuolla nyt keskivauhdilla <6:00min/km, mieluusti reilusti alle :) . Katotaan miten äijän käy. Nyt on oikea aika suunnitella vauhteja kun koivet on siinä kunnossa, ettei voi edes sujuvasti juosta.

Pääasia, että kelit suosis ja aurinko paistaisi kisapäivänä kuten viime vuonnakin.

Suomalaisia on tällä hetkellä ilmoittautunut 12kpl kaikille matkoille yhteensä. Ainakin 6kpl niistä oli mukana viime vuonnakin. Jos tänä vuonna lähtisi nauttimaan ne kisan jälkeiset huurteisetkin Suomen Kiinan vahvistuksen seuraksi!

Loisto paikka ja loisto kisa, suosittelen kaikille!

Link to comment
Share on other sites

79,1 km reitin kartat ja korkeuskäyrät löytyvät täältä: http://www.swissalpine.ch/cms/competition-k78.phtml.

Eli Kesch-majalta (52,9 km) juostaan Ravaisch-järvelle (57,5 km - korkeus 2580 m) ja sieltä noustaan suomalaisittain melko rankka ylämäki Sertig Passille (58,3 km - 2739 m). Paluu Davosiin Sertigin kylän ja Clavadelin kautta kulkevaa normaalia vaelluspolkua, joka on muistaakseni helppoa ja nopeakulkuista alamäkeä koko matka.

Vuonna 95 kisa juostiin myös Sertigin kautta, mutta silloin ei käyty Keschillä asti vaan oikaistiin hieman. Hienot järvimaisemat jäivät erityisesti mieleen.

Kotiin lähetetyn esitteen mukaan 2011 kisassa on muitakin innovaatioita: startti on tuntia aiemmin klo 7 aamulla, maali suljetaan Davosissa tuntia myöhemmin klo 21, ruuhkien pienentämiseksi K42 juoksijat lähetetään kahdessa ryhmässä klo 10:30 ja 11:30, Davosista lähtiessä ei juosta Junkerbodenin vaan Lengmatten (9,5 km) kautta (leveämpi reitti poistaa yhden alkumatkaa hidastaneen pullonkaulan).

Link to comment
Share on other sites

Mä sain kanssa tuosta tapahtumasta esitteen Zürichissä. En ehtinyt siihen perehtyä, mutta kannessa taisi lukea, että siinä on joku viikonkin setti, mikä on joku oliko se 240 km.

Tuollaisesta en ole kuullutkaan. Esitteessä oli kyllä mainos Alpinathlonista, joka on 130 km maantiepyöräily/maastopyöräily/juoksukisa St.Moritzin ympäristössä viikkoa ennen Swiss Alpinea. http://www.alpinathlon.ch/cms/strecke-13.phtml

Tuo "viikon setti" kuulostaa kyllä toisaalta Trans Swiss Run kisalta, mutta sitä ei järjestetä tänä vuonna.

Link to comment
Share on other sites

Ehkä muistin väärin kilsat. Ehkä niitä ei mainittu, mutta siinä luki muistaakseni jotain High seven 24-30. Eli luulisi, että viikon kestää. Niin ja toi Swissalpine on mun mielestäni 30.7 ainakin sen esitteen mukaan, eikä 20.7 kuten avausviestissä.

PRKL, näppäily virhe! 30.7. tietysti. Tuo high seven on jotain ohjattua hypetystä vuorilla kisan alusviikolla. Reittiin tutustumista ja muuta kivaa. Ei tullut viime vuonna osallistuttua, eikä varmasti tänäkään vuonna. Yksi tunnustelulenkki 500m nousulla kisaa pari päivää ennen saa riittää.

Mulla oli ilmeisesti jotain probleemaa koneessa, kun ei tuo JAK:n käyrä ja karttainformaatio ilmaantunut ruudulle eilen. Hyvä, että ovat pitäneet tuon nousun Keschille. On se sen verran miehekäs kun on ensin painanut 30km reippaasti alkuun.

Aamulähtö on vähän huono mulle kun silloin kroppa mieluusti vielä nukkuu. Varsinkin kovempi vauhtisessa pitäisi olla heti hereillä. Tänäkin vuonna yövytään Klosterissa. Se on edellisen reissun kokemuksella kyllä idyllisempikin. Tekee tosin vähän aikaisemman herätyksen. Viimeksi sai rauhassa alkumatkan juosta mutta panoramalla tuli tosiaan sen verran hitaampia vastaa, ettei kapealla polulla päässyt ihan heti ohi. Nyt tuo korkealla menevä uusi reitti näyttäis sisältävän enemmän korkeusvaihtelua kun viimeksi menty panorama.

K42:n on kyllä tyly maraton. Pääsee nauttimaan reitin parhaat paikat! Ensin jyrkkää ylös ja sitten alas.

Link to comment
Share on other sites

Jep jep! Tana vuonna onkin rabattia ilmassa, kun samalla rahalla paasee 600 m pidemmalla ja kiipeamaan viela hiukan korkeammallekin.

Juokse vain James lujaa, mutta Promenaden kulmabaariin pitaa viela jaksaa jalkipyykille. Kaikki suomalaiset vain kehiin, virallinen tapaamisaika olkoon klo 21:00 jalkeen, mutta saa menna aikaisemminkin jo pohjille. Voit James sitten ottaa pintin omasta pokaalista, no prob ;o). Itse joudun vetamaan uhoamiset kovemmista vauhdeista takaisin, kun paatin pitaa seuraa mafiosokaverilleni napolista ja nauttia enemmankin maisemista (henkista heikkouttahan tama oikeasti on..). Tosin se helvatan nousu Keschille on kylla siina maarin pimeaa touhua, etta siita ei nauti ilman helikopteria kukaan.

Yovytaan Morosani Postissa. Viime vuonna sisarhotellista piti kompia tanne 'postiin' aamiaiselle, mika tarjoiltiin taydellisena jo alkaen klo 5 juoksun takia. Tana vuonna toivotaan, etta klo 4. Itse arvostan kavelymatkaa starttiin ja maalista, vaikka sitten vahan idyllin kustannuksella joskus..

On on,

Porhaltaja, 5 paivaa Borneon Monkey Maralle

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Hei! hienoa, että suomalaisiakin saadaan taas reippaasti mukaan. Kun katselin ilmoittautumisia oli siellä jo lähes 20 nimeä kaikilla matkoilla yhteensä. Tulee hyvät kisat. Oma tarkoitus on tosiaan ottaa hyvänä treeninä tämä. Täysillä silti. Siis to-pe ajattelin käydä hakemassa vuorilta vähän taustarasitusta, ettei lauantaina ole ihan niin irtonainen olo :D Eilinen 3x2000m ja tämänpäiväinen sessio jätemäellä tuntuu myös vähän kintereissä.

Pelipaikoilla nähdään!

Link to comment
Share on other sites

Jonas Buud voitti Swiss Apine Marathonin taas kerran, olisko tämä jo viides kerta putkeen? Jonaksen lopputulos oli 6:11:02 eli hitain voittoaika yli 10 vuoteen, ilmeisesti keli ei ole ollut paras mahdollinen.

Suomalaisia ei vielä näy tuloslettelossa, tosin Ruotsia edustava Martti Mustonen on ehtinyt maaliin 21. sijalla. Tuloksia voi seurata =&search[sex]=M&search_sort_order=ASC&top_results=3"]täällä. Kisan startti oli klo 8 Suomen aikaa joten matkalla on oltu vajaat 8 tuntia, ja maaliin asti ovat ehtineet noin 30 nopeinta eli se porukka jonka keskivauhti on ollut alle 6 min/km.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy