Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vantaan maraton su 9.10.2011


Recommended Posts

Tänään kierrettiin uutta Vantaan maratonin reittiä porukalla. Marski kertoi että joitain muutoksia on tulossa, kuten Peltolantietä juostaan pidempään, ennenkuin käännytään Tikkurilantielle. Näin ollaan vähän kauemmin tuulensuojassa. Sitten lähestyttäessä maalia Valkoisenlähteentie ylitetään Orvokkitien kävelysiltaa, jossa nousu on loivaa. Se vähän jyrkempi mäki jää näin pois uudella reitillä. Uudistukset vaikuttivat onnistuneilta, noin kun hissukseen lenkkeiltiin. Sitten vaan kovaa harjoittelua peliin.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tuohon Kepon kuvaan: Loppuosa menee noin, mutta alussa mennään Peltolantietä Vantaan Energian ohi ja sitten Tikkurilantielle. Kesäkuussa reitti tullaan mittaamaan virallisesti, niin saadaan lähtöpaikatkin oikeisiin kohtiin. Maalihan on samassa paikassa Ordotoksisen kirkon edessä.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Viime vuoden kokeilusta positiivisen palautteen saatuamme tänäkin vuonna Vantaan maratonilla on geelitarjoilu kerran kierroksella (kierros 10,5km).

Lisäksi juoksijoiden toiveissa oli palautusjuoma maalissa. Olemme sellaistakin hankkimassa, joten nyt ei tarvitse maalissa enää juoda pelkkää urheilujuomaa tai vettä. Lisäksi tietysti maalissa on muutakin suuhun pantavaa.

Link to comment
Share on other sites

Tämä on syyskauden pääkisa ja tänne ilmoittauduin heti, kun huomasin ilmoittautumisen olevan auki. Se olisi sitten neljäs kerta Vantaalla. Aiemmista ensimmäinen meni kohtuullisesti (bruttoaikaennätys mutta ei nettoaika), toinen surkeasti (lähes 20min positive split) ja kolmas jotenkin (Vantaan ennätykseni ja kolmanneksi kovin maratonini). Nyt olisi siis täysosuman vuoro. Pitänee välttää aiemmat hölmöilyt (ja kehittää uusia tilalle) ja myös miettiä kunnon ajoitus tarkemmin. Eiköhän tästä hyvä tule.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ainakin viime vuonna tuli muutamalta liikentenohjaajalta sellaista kannustusta,että olisi ihan hyvin voinut jättää sanomatta.Kun lopputulos on siinä viiden tunnin paikkeilla ja yritystä päällä täydet kymmenen niin ei todellakaan kiinnosta kuulla minkäänlaista kommenttia hitaasta vauhdista tai epäilystä pääsenkö edes maaliin.Jos ei jaksa käsiä taputtaa yhteen tai muulla tavalla tsempata niin sitten on parasta pitää suu supussa.Tai sitten meillä oli ko. tyyppijen kanssa erikäsitys huumorista,koska tuosta jäi vain pahamaku suuhun.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

!URGENT!

Haluttaisi käydä juoksemassa tuo reitti sunnuntaina pitkiksenä. Ikäänkuin varastoon näkömuistiin jos juoksee tuon Vantaan maran joskus tulevaisuudessa.

Mutta olen niin perkuleen huono suunnistaja, ettei huvittaisi lähteä jolkuttelemaan ihan tuntemattomalle reitille.

Mikä avuksi? Printtaanko tuon reitin ja ajan sen ensin autolla. Ja sunnuntaina kartan kanssa matkaan? Se on nyt 4 x 10,5 km reitti?

Lähtö- ja maalialue sijaitsee Tikkurilan urheilupuistossa, Urheilutalon edustalla (Läntinen Valkoisenlähteentie 52-54, 01300 Vantaa).

Reitti on pääosin kestopäällystetietä 10,5km:n lenkkinä. Jokainen km merkitty kyltein maratonin mukaan, joten ½-maratonilla 1. km:n km-merkinnät hieman ylimittaiset. 5km:n välein suuremmat kyltit.

Reitti maalattu sinisellä yhtenäisellä viivalla. Myös muita opasteita mm. mutkissa. Risteyksissä on henkilövalvonta.

Korkeusero reitillä kierrosta kohden on 19 m, enimmäkseen siltojen ylityksestä johtuvia.

Link to comment
Share on other sites

Uudistetulla kohdalla ei ole vielä sinistä viivaa...Larry näytti mulle reitin pari viikkoa sitten...ja tänään hölkkäsin sen omatoimisesti, ja sininen viiva löytyy muulta osin kyllä. Muutoksia reitillä on kahdessa kohtaa ymmärtääkseni...eli Liljatielle ei käännytä vasemmalle, vaan mennään suoraan aina Vantaan energian kohdalle ja hieman ohikin, jonka jälkeen käännytään vasemmalle, ja tullaan takas vanhalle reitille Tikkurilantietä myötäillen. Lopussa taas Kielotien osuuden jälkeen uusi tie ylitetään kävelysillan kautta juosten, ja näin ei tartte väistellä autoja kuten aikaisempina vuosina. Tuo on mielestäni hyvä muutos.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy