Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ensimmäinen virallinen100km Ruotsin mestaruuskisa16.4.2011


von Mähönen
 Share

Recommended Posts

Ruotsissa juostaan ensi viikonloppuna mielenkiintoinen kisa. Tibrossa kilpaillaan ensimmäisestä virallisesta 100km Ruotsin mestaruudesta Ruotsin yleisurheiluliiton hyväksyttyä 100km juoksun ohjelmaansa viime vuonna. Kisaan on ilmoittautunut mm. Anders Szalkai, maratonin moninvuotinen arvokisaedustaja ja Tukholman maratoninkin kertalleen voittanut juoksija.

Järjestävän seuran sivuilla ei ainakaan vielä ole linkkiä tulospalveluun, lähtö lauantaina 09.00 Suomen aikaa.

Link to comment
Share on other sites

Vähintäänkin kohtuullista vauhtia! Meneeköhän 7h rikki?

Szalkain tasoisen maratoonarin pitäisi toki mennä ns. heittämällä alle 7 h, mutta nähtäväksi jää miten käy.

Vuoden pohjoismainen kärkitulos (Per Olav Bøyum, 7.23.40, Bergen 9.4.2011) on ainakin mahdollisuuksien rajoissa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Szalkai sanoi blogissaan harjoitelleensa etupäässä (Tukholman) maratonia varten ja lähtevänsä juoksemaan satasta enemmän testinä kuin kilpailuna eli olevansa menossa hakemaan haastetta ja kokemusta. Hän myös tunnusti, että pitkislenkkipohja voisi olla parempikin ja että hän oikeastaan uskottelee samaa kuin kaikki maratonin vähällä treenillä selvittäneet. Jotain kiusaa oli myös aikaisemmin talvella (viikolla 6?) sattunut liukastuminen, josta vatsalihas ja toinen nivus ottivat pahakseen.

Harjoittelusta hän mainitsee blogissaan 43 km:n lenkin ( 4.00 min/km-vauhtia) 28-vuotisen uransa pisimmäksi, jonka jälkeen jalat olivat ookoo, mutta hauislihakset valittivat. Hän myönsi, ettei ole täysin noudattanut omia oppejaan eli lihaskunto- ja erityisesti keskivartalotreeni on jäänyt liian vähälle. 42 km:n ja 100 km:n ero mietitytti hieman. Erikoisharjoittelusta hän mainitsee 20 x 400 m (75->67s/pal. 30->60s) ja seuraavana päivänä 30 km 4.00 min/km vauhtia; kolmekymppinen oli tuntunut kovemmalta kuin 43 km.

Kommenteissa joku kertoi Rune Larssonin pitävän Szalkaita ihanteellisena tyyppina ultraajaksi - ja toinen varoitti avaamasta peliä 4.00-vauhdilla kuinka helpolta se sitten tuntuisikaan...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy