Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Euroviisut!! \o/


Seppo
 Share

Recommended Posts

  • Replies 38
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kyllä kädet tärisi jännityksestä kun tuota kattoi, mutta tuota voittoa ei kyllä vielä oo tajunnu todeksi mitenkään. No ehkä se sitten viimeistään vuoden kuluttua kun pippalot pidetäänkin täällä.

Ja tv-lupamaksuun tulee yllätyskorotus ensivuodeksi et saadaan pippalot kustannettua...

Link to comment
Share on other sites

MAHTAVAAAA!!

Vaikka musiikkitalon tonttia vähän tasoiteltiinkin pari viikkoa sitten, niin ei taida ihan ehtiä valmiiksi vuodessa....

Hjallis-hallin akustiikka tullee rikkomaan taas yhden ennätyksen eurovisiohistoriassa ensi vuonna, mutta toisaalta hard rockissa se ei niin hirveästi merkitse. Vai voisiko siellä olla muunkin genren edustajia mukana?

Link to comment
Share on other sites

WUHUU!! Naurulla ei ole ollut rajoja, jo karsinnan jälkeen kiemurtelin vatsa kipeänä kuunnellessa/lukiessa kaikkien patavanhoillisten valituksia ja häpeäpurkauksia.

Ja tätä ei tosiaan satu kuin kerran!

:voitto:

Ja nyt sitten Suomi seuraaviin EM-futiksiin mukaan! Kirosin aikanaan erään Unkari-matsin jälkeen, että Suomi pääsee arvokisoihin vasta Euroviisuvoiton jälkeen...

Link to comment
Share on other sites

Lordin voitto oli itse asiassa väistämätön, muilla ei ollut alun perinkään mahdollisuuksia. Perustelut ovat tässä:

Kisassa oli mukana 23 biisiä jotka jakoivat perinteisten Euroviisu -fanien äänet. Jotkut huonompia ja jotkut parempia, niiden saamat äänet tulivat enemmän tai vähemmän oman maan kansalaisilta. Turkkilaiset siirtötyöläiset hoitovat homman Saksassa y.m. Näistä muista biiseistä yksikään ei ollut niin hyvä että ne olisivat saaneet kovin paljoa ääniä "aidoilta" äänestäjiltä, siis sellaisilta jotka olisivat ensin katsoneet ja kuunnelleet euroviisut avoimin silmin ja korvin ja sitten vasta päättäneet ketä äänestävät.

Lordi sen sijaan ei saanut montakaan ääntä perinteisiltä euroviisu-diggareilta, Lordin äänestäjät tiesivät jo ennen viisuja äänestävänsä vain ja ainoastaan Lordia, ja mahdollisesti vielä monta kertaa. On myös selvää että Lordin äänestäjistä suurin osa olisi jättänyt Euroviisut katsomatta jos Lordi ei olisi ollut mukana. Näin Lordi kisaili kokonaan omassa sarjassaan, modernia liikkeenjohdon strategiaa soveltaen voisi sanoa että Lordi valitsi areenakseen Sinisen meren kun 23 kilpailijaa taistelivat verissäpäin Punaisella merellä. Tämä Blue Ocean -strategia on moderni versio vanhasta viisaudesta, jonka mukaan (yritystoiminnassa) kannattaa hakeutua sellaisille alueille missä ei ole ennestään kilpailua, siis pois "punaisilta meriltä" jossa vesi on verisen kilpailun seurauksena värjäytynyt punaiseksi. Miksi siis lähteä kalastelemaan ääniä kovasti kilpailluilta perinteisiltä Euroviisu-markkinoilta, kun voittoon riittävät äänet sai helpommin kerättyä muualta!

Nyt kun on jälkiviisasteltu oikein urakalla, niin esitetäänpä lopuksi vielä ennustus. Lordin voitto päättää muutaman vuoden aikana tapahtuneen kehityksen, jossa "Eurovision Song Contest" on muotoutunut ylitseampuvaksi teatteri-sirkukseksi. Lähes kaikilla mailla oli esityksensä tukena edellisvuosien voittajien mallin mukaisesti ties mitä alusvaatemalleja ja akrobaatteja ja Lordi vei tämän kehityksen äärirajoille, tällä tiellä ei voi enää jatkaa pidemmälle. Myös puhelinäänestykset manipulaatiomahdollisuuksineen ovat tulossa tiensä päähän. Ennusta että viimeistään 2008 Euroviisut palaavat vanhaan malliin jossa eri maissa tasapuolisesti valitut raadit jakavat pisteitä ja ylitseampuva teatterimeininki kielletään.

Oho, jopas tuli tilitettyä...

Link to comment
Share on other sites

Minä kansakunnan suurin Euroviisu ANTIfani. En ole ikinä ennen katsonut euroviisuja. Ei voisi normaalisti vähempää kiinnostaa Sillanpään tai Voutilaisen jne pippelipoppi. Eilen katsoin ihan loppuun saakka. Ja olin ihan liekeissä. Silloin kun Suomen karsinta oli ja kuulin ensi kertaa Lordia niin oli pakko ladata toi kappale puhelimeen. Sitä vinguttelin töissä ja kehuin että tänä vuonna Suomi voittaa euroviisut. Ei kukaan korvaansa lotkauttaneet. Tai eivät uskoneet. Nyt kun paukuttelin henkseleitä, jotta minä tiesin tämän. Niin kaikki olivat muka sen tienneet jo aikoja sitten, että Suomi voittaa...kele...

Link to comment
Share on other sites

Kyllä oli upeeta seurata euroviisuja baarissa. Tunnelmaa meinaan piisasi ja paljon. Pisteidenjaossa homma meni jo karnevaaliksi, ja Lordin esittäessä lopussa vielä kertaalleen voittokappaleen, meinasi paikan katto räjähtää.

Itse kappale on mun mielestä hyvä, vaikka muuten Lordin musiikki on vähän turhan poppia. Noin upeilla asuilla voisi soittaa vähän rankempaakin musiikkia.

Link to comment
Share on other sites

Kisan jälkeen pidetty lehdistötilaisuus löytyy täältä: http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/4998186.stm

En tiedä mistä Lordin kielitaito on kotoisin, mutta äijä puhuu erittäin hyvää ja sujuvaa englantia, ei mitään F1-mongerrusta! Lordin kommentit ovat sisältönsäkin puolesta erittäin fiksuja.

Kuinkahan on ensi joulukuussa, kai Lordille tulle kutsu pressanlinnan itsenäisyys-bileisiin?!!

Link to comment
Share on other sites

Vautsi! Kyllä Cornerin noilla analyyselillä vois palkata vaikka meitsin firmaan hommiin. Pakko sanoa, että muidenkin kommentit näin heikossa tahmassakin lämmittää syräntä ja pitkään. Kyllä se kisapaikkakin meidän elinaikana tulee, viimeistään Litmasen valmennuskaudella :).

Nyt kyllä kulttuuritanttojen änkyräsiivellä on selittämistä. Eilen jo baarissa kuulin valituksia parillakin kommentilla. Yksi oli jopa hyvä yritys: "ei tätä lasketa kun ei laulaneet Suomeksi". Kyllä vanhempi (miespuolinen) kaveri oli ihan maassa kun ei päässyt oikein vauhtiin änkyräteorioissan.

Kattelitteko muuten keppitappelua? Kun juontaja (Hoopiko se oli?) kysy kommentoijilta, että mitä mieltä olette, niin tikitikkanen tunnustautui humppamieheksi. Ja päälle kunnon halveksiva hymähtelynauru. Sitten Jaloselta kysyttiin "meniskö läpi ensi kaudella kopissa" ja vastaus tuli "tottakai" (saattaa muuten soida kopissa...). No juontaja siihen sitten tarkkana keksi kysyä "mitä olet henkilökohtaisesti mieltä" niin näyttöjen perusteella kai aika hyvä valmentaja vastasi "joka kerta kun kuulen biisin, niin se kuulostaa aina paremmalta". Itsekään en aluksi edes kuunnellut biisiä, mutta näin soittajana/laulajana olen kovastikin tarkasti kuunnellut biisiä näin jälkikäteen. Olen Jalosen kanssa samaa mieltä.

Kisoissa oikeasti jännitti miten Lordin ääni toimii, ei muuten ole helppo biisi laulaa! Toimi! Hymyilyttää.

Kyllä nyt on Suomi pudonnut puusta. :)

Link to comment
Share on other sites

Ei ollut viisukisoissa muilla mitään jakoa, kun Lordi esitti kunnon musiikkia ja vielä hienon shown. Nämä kisat voitettiin varmasti juuri niiden äänillä, jotka eivät yleensä koko tapahtumaa katsele. Toki maailmaan mahtuu monenlaista musiikkia, mutta kyllä suurin osa euroviisujen biiseistä on aivan hirveää kuraa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy