Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Leffasoundtrack


perttu
 Share

Recommended Posts

Mikäpä sopisi Elokuvat/musiikki osioon paremmin aiheeksi kuin elokuvamusiikki. Pitkästä aikaa kuuntelin ehkä onnistuneinta elokuvamusiikkia eli Amores Perros -leffan soundtrackia, joka koostuu meksikolaisten artistien biiseistä. Hienoa materiaalia, joka tukee täydellisesti kyseistä elokuvaa. Eipä tartte Mexico Cityyn lähteä kun autenttiseen tunnelmaan pääsee tuota levyä tai leffaa pyöräyttämällä. Ohjaaja Gonzalez-Inarritu on työskennellyt mm. meksikolaisen radioaseman dj:nä, joten sinänsä ei ole kovin yllättävää että hän on onnistunut loistavan soundtrackin kokoamaan latinopohjalta.

De Perros Amores(Control Machete & Ely Guerra) Ei mitään suomirappia vaan jotain todella hienoa ja kaunista alusta loppuun.

Lucha de Gigantes (Nacha Pop)

Perro amor explota (Bersuit Vergarabat)

Quiebre Fuego Y Revelacion (Gustavo Santaolalla)

Brown Sugar (TrapByall)

Si Senor (Control Machete)

Corazon (Titan)

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Minulla ei ole mitään linkkejä tähän laittaa, mutta kun tällainen ketju avautui, niin pakkohan se on mainita ikisuosikki niin itse elokuvan kuin sen musiikinkin osalta: Huuliharppukostaja. Siinähän ei pahemmin puhuta eikä aina hirveästi tapahdukaan (ainakin jos tähän nykyaction-rymistelyyn vertaa), mutta oli se Morricone aika sälli...

Link to comment
Share on other sites

Ilan Eshkerin musiikki elokuvassa Stardust on kyllä upeata, esimerkiksi tää on mahtava:

Ja toinen hieno:

http://www.youtube.com/watch?v=F7IgihAxFTg&feature=related

Itse elokuva Stardust - Tähtisumua on parhaita näkemiäni, menee jopa leffojen Betty Blue, Englantilainen potilas ja Tyttö sillalla edelle leffa rankkauksessani.

Ihan viime vuosina parhaita näkemiäni on myös Hachiko - Tarina uskollisuudesta, se oli melkoisen koskettava elokuva.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Mutta enpä taida yrittää... :viheltely:

:icon_twisted: On miehellä huikea tuotanto. Lisää Morriconen klassikoita: L'uccello dalle piume di cristallo (The Bird with the Crystal Plumage), 4 mosche di velluto grigio (Four Flies on Grey Velvet), Una lucertola con la pelle di donna (Lizard in a Woman's Skin).

Kummasti muutenkin Italian suunnasta näitä tuntuu löytyvän: Goblin (Profondo rosso (Deep Red), Fabio Frizzi (L'Aldila (The Beyond).

Ja jokunen video voi tosiaan sisältää verta, suolenpätkiä tai muuten aikuisille tarkoitettua sisältöä. Ettei vaan kukaan pääse pahastumaan...

Mainitaan nyt muutama amerikkalainenkin: Jon Brion (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), Thomas Newman (Revolutionary Road).

Huh, tulipa tageja, toivottavasti ei aivan kaikkia tullut sössittyä.

Link to comment
Share on other sites

Mulle kelpaa Hans Zimmerin mahtipontinen tuotanto vallan hyvin, Tässä yksi parhaista:

The Rock

Zimmerin parhaat on kyllä samasta puusta veistetty. Laadukasta tunnelmankohottajaa sopivissa elokuvissa. Oma suosikkini on Crimson Tiden teema.

Muita hyviä, hieman paremmin elokuvien ulkopuolella toimivia ääniraitoja löytyy esimerkiksi Tarantinon elokuvista. Kill Bill Vol. 1:n OS on mahtava samoin kuin Pulp Fictionin vastaava. Amélien soundtrack (Yann Tiersen) kestää myös mainiosti kuuntelua. Monissa enemmän musiikin ympärillä pyörivässä elokuvassa tai musikaalissa on tietysti poikkeuksellisen laadukasta musiikkia, esimerkkinä vaikkapa Moulin Rouge.

Nämä näin tuoreempien elokuvien kantilta. Klassikoita löytyy tietysti vinompi pino.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kieslowskin elokuvien hovisäveltäjä Zbigniew Preisner ja Greenawayn vastaava Michael Nyman vakuuttavat. Painivat eri sarjassa kuin nämä tumtututum tumtututum TUMTUTUTUMM -heebot Zimmer & klooninsa jokusaksalaisnimimyös. Klaus Badelthan se oli se toinen tumtutuTUM-heppu.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Sanotaan nyt vielä Lynchin hovisäveltäjä Angelo Badalamentin musiikki. Luonut monet oudot tunnelmat niin leffoihin kuin Twin Peaks sarjaan. Tuossa mies itse analysoimassa ja sitten vielä Lynch. Ja onhan Lynch säveltänyt & laulanut itsekin siinä käsikirjoituksen, ohjauksen, tuottamisen, kuvanveiston, valokuvauksen, maalauksen, kirjojen kirjoittamisen ja näyttelemisen ohessa... Ja tuossa aluksi esille tulleessa Mulholland Drive'ssa on muutenkin hieno soundtrack.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy