Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Jääpallomestaruus ratkeaa lauantaina


jarmohenrik
 Share

Recommended Posts

Sen verran pitää näköjään löytyä kotiseuturakkautta, että pitää alkaa mainostamaan tilaisuutta, jollaista ei ole näillä seuduilla nähty about 40 vuoteen. Eli: Suomen jääpallomestaruus ratkeaa Mikkelissä lauantaina klo 15 alkaen, vastakkain Kampparit ja HIFK - jos Luoja suo...

Tuo loppukaneetti siksi, että edelleen täällä ollaan sään armoilla. Tämänhetkiset ennusteet näyttävät ihan lupaavilta, eli yöpakkasia kyllä eikä hirveitä helteitä iltapäivällekään... Joten tämän voi kääntää hetkessä yltiöpositiiviseksi: nyt kannattaa tulla katsomaan, kun maailmanhistorian viimeinen joukkue voittaa Suomen mestaruuden luonnonjäällä pelaten!

(Tuolla viimeisellä en toki toivo sitä, että tämä mahdollinen mestaruus jäisi Kamppareitten viimeiseksi, vaan sitä, että saataisiin ensi syksynä tekojää lopulta toimintaan. Putket ja koneistohan ovat olleet valmiina jo puolitoista vuotta, mutta kun muutama naapuri äityi valittamaan prosessista hallinto-oikeuteen, ja toki sieltä muotovirhe löytyi. Surullisinta tässä kaikessa on se, että yksi aktiivisimmista valittajista on itse entinen jääpallon Suomen mestari...)

Edellä kuvattu on turhankin tuttua teille kaikille, jotka jotain jääpallosta tiedätte, mutta pistin sen tuohon uhallakin mukaan näitä vähemmän tietoisia varten (jos joku tämän otsikon alle eksyy).

Mutta mites esim. Baldini, sie kun kaipasit järkevää toimintaa lauantaiksi: täällä olisi HIFK tosi toimissa! Ja jos olet enempi lätkäihmisiä, voit jatkaa siitä jäähalliin, siellä on Mestiksen 3. loppuottelu Jukurit-Sport - ja sen jälkeen iltaelämä odottaa parin kilometrin päässä...

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Mutta mites esim. Baldini, sie kun kaipasit järkevää toimintaa lauantaiksi: täällä olisi HIFK tosi toimissa! Ja jos olet enempi lätkäihmisiä, voit jatkaa siitä jäähalliin, siellä on Mestiksen 3. loppuottelu Jukurit-Sport - ja sen jälkeen iltaelämä odottaa parin kilometrin päässä...

Harmi kun toi ei ollut viime viikonloppuna, olisi kyllä ehkä kelvannut. Samoin ensi viikko sopisi paremmin kuin tämä viikko. Ehkä tämäkin vko, mikäli matka olisi vähän lyhyempi. 361,77km Fonectan mukaan Hanko-Mikkeli suuntaansa. HIFK on vielä hallitseva mestarikin. Bandya en tosin ole katsonut kuin muutamana kerran joskus aikanaan kaksikielistä Tapaninpäivän tv-lähetystä kakkoselta klo 12 paikallisottelusta HIFK vs. Botnia. Nykypelaajia en tiedä edes nimeltä. Sen sijaan nimet kuten Veikko Niemikorpi ja Janne Hölttö muistan.

Rahastahan tuo Kamppareiden tekojää ei pitäisi ainakaan jäädä kiinni, kun siellä on se sveitsiläinen monimiljonääri sponsorina.

Link to comment
Share on other sites

Juu ei, sehän on jo valmiiksi tehty, ei oo vaan lupaa käynnistää koneita... :conf:

Uskomatonta. Tosin samaa luokkaa oli mielestäni se HIFK:n tilanne, että joutuivat Ogeliin koko kaudeksi evakkoon, kun Brahen kentän tekonurmi oli joko tehty väärin tai kaupungin porukka ei osaa jäädyttää kenttää oikein. Jää siis murtuu tekonurmen päällä, eikä bandya ole voinut koko talvena siellä kentällä pelata, eikä Ogelissa puolestaan käy juuri lainkaan yleisöä.

Link to comment
Share on other sites

Jaaha, tämäkö siis on Mikkelissäkin ensi talvena tulossa... No, eipä maalata piruta seinille.

No ei välttämättä. Onhan muillakin kentillä tekonurmea, mutta tuonne uusittiin viime kesänä uusi, FIFAn hyväksymä tekonurmi ja jostakin syystä maan ja jään väliin jäi ilmaa, jolloin jää mureni, eikä kestänyt varsinkaan jäädytyskoneita. Kaupunki väitti, että ovat jäädyttäneet kentän niinkuin tekonurmivalmistaja ohjeisti kun taas tekonurmivalmistaja sanoi, että heidän nurmensa päälle voi laittaa jään, mutta kaupunki on jäädyttänyt väärin. En tiedä, miten tuo kiista on edennyt, mutta ainakin tämä kausi meni mönkään.

Link to comment
Share on other sites

Pari peliä tullu nähtyä tälle kaudelle. HIFK-OLS-matsit kahteen kertaan ja jälkimmäinen oli ensimmäinen välierä. OLS johti jo 5-1 ja niin se vaan meni jatkoille ja rankuissa tuli kuokkaan. Finaaliparissa asetutaan Kamppareiden puolelle. Toivotaan säiden suosivan. Paljonko Kamppareiden kotikenttä vetää yleisöä? MElkoinen yleisöryntäys lienee tulossa. Mikkelissä on melkoinen kevät, kun Jukuritkin pelaa Mestisfinaaleja.

Link to comment
Share on other sites

Nyt sitten alkamisajaksi on muutettu klo 18, eli menee jääkiekon kanssa päällekkäin... Harmi, mutta ehkä varminta näin, kun toinen vaihtoehto olisi ollut koko matsin siirtäminen Lappeenrantaan.

Yleisökapasiteetti on vähän liukuva käsite: perinteisesti parhaat katsojapaikat ovat aina olleet vieressä kulkevien katujen varsilla, jotka ovat kenttää ylempänä, joten niin paljon kuin siihen jalkakäytävälle mahtuu seisomaan - ellei sitten koko kadulta poikkasta liikennettä, tosin eipä sieltä toisten selkien takaakaan kyllä mitään näe... Viime lauantaina oli välierässä muistaakseni 1300 maksanutta, nyt Kampparijohto odottaa loppuotteluun jopa 3000, joten tuskin olen kauhean väärässä, jos epäilen totuuden olevan jossain siinä välissä!

Link to comment
Share on other sites

Miksi se noin myöhään pelataan ja ilmoitetaan vasta nyt? Jotenkin törkeätä. Näkeekö pilleriä katsoja edes pimeässä?

Esim. Stadin Kingit ovat myyneet jo ajat sitten bussimatkoja, joissa on aikataulu. Nyt kun se matsi siirtyy niin ihmisillä menee la-ohjelma sekaisin. Bussit ovat takaisin varmaan vasta puolen yön jälkeen, joten ainakin mestaruuden juhlinta jää lyhyeksi baareissa. Tuntuu, että älytöntä meininkiä, koska lauantai on useimmille vapaapäivä ja koko päivä tosiaan aikaa järjestää sitä peliä. Mielestäni se matsi pitäisi nyt järjestää Oulunkylässä niin loppuisi pelleily.

Link to comment
Share on other sites

Esim. Stadin Kingit ovat myyneet jo ajat sitten bussimatkoja, joissa on aikataulu. Nyt kun se matsi siirtyy niin ihmisillä menee la-ohjelma sekaisin. Bussit ovat takaisin varmaan vasta puolen yön jälkeen, joten ainakin mestaruuden juhlinta jää lyhyeksi baareissa.

Ai niin, tämä unohtui: HIFK on ollut kyllä tietoinen tilanteesta, joten eiköhän ne ainataulutkin ole helpompi rukata myöhempään kuin aikaisempaan. Ja se mestaruuden juhlintahan alkaa tietty heti iltakahdeksalta, mihin sitä nyt bussilla kotikaupungistaan siinä tilanteessa lähtisi... :icon_pidu:

Link to comment
Share on other sites

Jaaha, vi:censored:ks män koko vapaussota, vaikka piämajakaupunnissa taisteltiin...

No ei vaineskaan, HIFK oli juuri oikeissa asioissa sen verran parempi että voitto oli ansaittu. Niitä monia hyviä tilanteita ei kukaan myöhemmin muistele, vaan maalit on tehtävä silloin kun paikka tulee. Viimeistään rankkarikisassa ero juuri tässä tuli selväksi.

Mutta olihan hieno urheilutapahtuma, jota lopulta jopa vieraat kehuivat: harvoin Suomessa pääsee tätä lajia pelaamaan niin, että ympärillä seuraa 2860 silmäparia. Ja ellei ottelu olisi mennyt päällekkäin Jukureiden pelin kanssa, luku olisi varmasti ollut suurempi - jäähallissa kun näytti olleen 3600 katsojaa. Ihan mukava lauantai-illan yhteismäärä tämän kokoiselle kylälle...

Vaikka täällä lauantai-iltana murrettiinkin mustoa haventa, on hyvä muistaa, että tämä hopea on Kamppareitten liki nelikymmenvuotisen historia ensimmäinen mitali. Eikä siitäkään ole kuin kymmenen vuotta, kun koko edustusjoukkue lakkautettiin pelaajien puutteessa, ja keskityttiin junioreihin. Se oli näköjään viisasta, nyt ne omat kasvatit muodostavat koko hopeajoukkueen rungon (btw: Jukureiden lauantai-illan joukkueessa taisi olla vain yksi oman juniorityön tulos, Kai Tillanen...). Ja hyvinhän nuo juniorit täällä pärjäsi tänäkin talvena, kaikissa ikäluokissa neljän parhaan joukossa.

Nyt kun vielä saataisiin se tekojää pistää käyntiin! Sitä odotellessa tästä tähän, ja ensi syksynä jatketaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Heh, en nyt sitten malttanut olla kaivamatta tätä vuodentakaista juttua esiin, vaikkei tämä enää Baldiniakaan taida kiinnostaa, kun HIFK onnistui sössimään itsensä ulos loppuottelusta. Eli lauantaina Mikkelissä vastakkain Kampparit ja Narukerä.

Mikään muuhan ei sitten viime keväästä ole muuttunutkaan, ja ylläkerrottu pätee edelleenkin: edelleen pelataan luomujäällä, ja valmiiksi rakennettu tekojäärata on saanut viettää jo kolmannen talven ruususen untaan. Oman lisäharminsa on tuonut toki sekin, ettei kahteen kesään ole pelattu tekonurmella jalkapalloa ja pesistä, niinkuin tarkoitus oli...

Sen verran "edistystä" on tapahtunut, että Kuopion hallinto-oikeus hylkäsi kaikki valitukset joulun alla, mutta kun valittajilla oli mahdollisuus jatkaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, niin tokihan he sen tekivät. Sieltä päätös tulee... joskus, kenties kuluvan vuoden mittaan. Toivottavasti käyttämättömät putket kentän alla ym. muut härpäkkeet ovat vielä siinä vaiheessa toimintakunnossa...

Että näin se kehitys kehittyy. No, hyvinhän Kampparit on siitä huolimatta talven selvittänyt, 22 ottelua ja 20 voittoa. Nyt puuttuu enää se yksi!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy