Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Twitter - ootteko trendikkäitä?


Baltsu
 Share

Recommended Posts

Aika moni on varmaan kuullut tuosta Twitter-nimisestä sivustosta, mutta se ei ole kai Suomessa ottanut vielä hirveästi tuulta allensa. Pari vuotta sitten kuulin siitä, mutten oikein tiennyt, mitä se tarkoittaa. Sittemmin sivuston tunnettuus on lisääntynyt ja yks jos toinen, joka on halunnut viestiä nuorekasta pr-meininkiä, on alkanut siellä vaikuttaa kuten Stubb, Halonen ja Porttila. Silti minulle on jäänyt vähän epäselväksi, mikä tuon sivuston tuoma lisäarvo on, joten keskustellaanpa siitä.

Ensiksi voisimme ratkaista sen, mikä on oikea tapa käyttää Twitteriä. Yksi tapahan on se, että lukee vaikkapa joidenkin nettilehtien sivuilla bokseja, joissa on eri henkilöiden viimeisiä Twitter-päivityksiä. Toinen tapa on pyöriä itse Twitter-sivustolla ja lukea siellä, mitä ihmiset kertovat tekevänsä ja kolmas tapa on itse kertoa, mitä tekee. Mitään näistä en oikeastaan ole harrastanut. Joskus lukenut semivahingossa kategoria ykkösen juttuja. Luulen, että se ykkönen eli boksit muualla ovat vain lähinnä mainosta Twitterille ja tuon ekan kategorian käyttäjät eivät ole aitoja Twitter-nörttejä. Eli ehkä ne kohdan kaksi tai kolme käyttäjät osaavat kertoa tarkemmin kuinka tuota Twitteriä nyt sitten tulisi käyttää.

Mennään sitten itse sisältöön. Minusta on ihmeellistä se, että nuo "twiittaukset" ovat niin lyhyitä. Se on vähän kuin lähettäisi julkisia tekstiviestejä. Eihän siinä voi silloin käydä mitään kunnollista keskustelua. Niinpä herää kysymys, että onko Twitter internetin small talkia? Heitetään ns. hellouta tuntemattomille. Vai onko kysymys siitä, että se on väline, joka mahdollistaa ratsastamisen voittajien kelkassa. Nyt kaikki onnittelevat siellä Mäkäräistä sekä omissa viesteissään että ehkä Mäkäräisen sivulla (mikäli hänellä sellainen on). Ihmiset kuvittelevat, että ovatkin itsekin osittain mukana siinä menestyksessä, kun keskittyvät niihin asioihin, missä menee hyvin. Kolmas vaihtoehto on se, että Twitter on jonkinlaista Seiska-lehden tyylistä sosiaalipornoa. Halutaan saada repostella koko kansan voimin pääasiassa julkkisten yksityiselämällä. On hämmentävää huomata, että Kylie Minoguen lähettämä viesti Helsingin säästä oli niin tärkeä, että se nousi iltapäivälehtien viihdesivujen ykkösuutisaiheeksi. Sehän oli vain jonkun yksittäisen muusikon "ääneen" ajateltu sen hetken tunnelma.

Omin avuin en ole oikein keksinyt tuolle Twitterille kunnollista käyttötarkoitusta. Herää kysymys: minkä ihmeen takia valtionpäämiehet ovat mukana tuossa meiningissä. Miksi esim. Presidentin pitää harrastaa Twitterin käyttöä? Itse en esim. edes halua tietää, koska hän käy Hakaniemen torilla muikkuostoksilla. Herää myös kysymys: kuinka paljon "twiittaukset" ovat todenmukaisia? Eli jos joku ministeri onnittelee siellä jotain urheilijaa niin tekeekö hän sen vain viranpuolesta ja olisiko tilanne niin, että hän ei itse asiassa seuraa koko lajia tai kannattaa jotain toista urheilijaa. Eli voidaanko ajatella, että Twitter onkin paitsi PR-työkalu niin myöskin väline, jolla jonkinlaista tekopirteyttä välitetään ulospäin ja ajelehditaan ikäänkuin yleisen mielipiteen mukana.

Minusta tuo Twitter ei jotenkin ole eurooppalaisten arvojen ja käyttäytymismallien mukainen. Se on jotenkin falskin amerikkalainen ja/tai aasialainen tuote, enkä oikein kerta kaikkiaan ymmärrä, miksi ja miten täällä ihmiset sitä käyttävät. Ei vain kertakaikkiaan avaudu mitä hemmetin järkeä koko Twitterissä on. Ehkä pitää lukea urakalla Rita Tainolan ja Jari Porttilan ajatuksia niistä bokseista, jotta tulisin vihdoinkin hullua hurskaammaksi.

Mites muut, ootteko trendikkäitä ja käytätte Twitteriä ja ennenkaikkea miksi ja miten?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

seurailen twitterin kautta alani uutisia joskus jos muistan (yleensä ilmoituksissa on lyhyt teksti jossa linkki pidempään artikkeliin), mutten ole koskaan itse kirjoittanut sinne mitään. Kyllähän tuota varmaan voisi käyttää enemmän hyödyksi, jos viitseisi. Siis en pidä twitteriä kovin huonona keksintönä, jos vertaa esim. facebookiin. Luulisin kuitenkin että ilmankin pärjää.

nykyään on kaikenlaista uutta, jolle ei heti keksi mitään käyttöä, mutta luovemmille henkilöille avaavat uusia ovia. Esim. joku iPhone vaikuttaa minusta turhakkeelta, vaikka sitä on myyty jo yli 100 miljoonaa kappaletta.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Twitter on oikein hyvä lisä esimeriksi seminaareissa. Siellä yksi toimiva tapa käyttää Twitteriä on sen kautta, että järjestäjät ilmoittavat jonkun tagin minkä kaikki lisäävät viesteihinsä (esimerkiksi #juoksufoorumi). Tämän jälkeen tagaamalla twiittaukset voi käydä seminaarin aikana keskustelua kaikkien osallistujien kanssa eri aiheista, kommentoida esityksiä, yms. Koska Twitter on avoin systeemi, sen haku löytää kaikki tagatyt twiittaukset ja keskustelua voi käydä paljon laajemmin kuin vain tuntemiensa ihmisten kanssa.

Halosen idea alkaa twiittaamaan oli mun mielestäni loistava. Oikeastaan ihan sen takia, että se antaa hänelle suoran kanavan kertoa eri asioista ja tapahtumista ihmisille. Kun poliitikkoja usein syytetään siitä, että he elävät norsunluutornissaan, niin tuo on omalla tavallaan pieni askel pois sieltä.

Link to comment
Share on other sites

En ole käyttänyt mitenkään ja ei tunnu mun jutulta. Facebook-tilinkin suljin, kun en keksinyt sille mitään järkevää käyttöä. Valitetavasti elämäni ei ole kovin erikoista, eikä ystäväpiirini kovin laaja, joten hittojakos tässä on tarvetta sosiaalisille medioille. En ole sosiaalinen livenä sen enempää kuin mediassa :D

Link to comment
Share on other sites

En tiedä mikä on Twitter. Hämärä käsitys on jostain tekstittelystä, mutta ei kummempaa tietoa. Eikä kyllä kiinnosta yhtään. Sama homma kuin facebook. En keksi tylsempää ajatusta kuin lukea jonkun toisen arjesta saatikka kirjottaa sinne omastani. Eikä saa tykätä huonoa, kerron vain omasta puolestani. En yritä olla yhtään parempi tai näppärämpi kuin facebookkailijat. Ei vain yhtään kiinnosta. Avoimet foorumit, kuten tämä juoksufoorumi, on mun juttu.

Link to comment
Share on other sites

Tilin olen sinne avannut, mutta en juuri koskaan twiittaile mitään. En ihmettele, että palvelu on suosittu: jos haluaa pysyä ajan hermolla ja on vaikka jostain bändistä, merkkihenkilöstä, yhtiöstä tai peleistä kovasti kiinnostunut, niin tuota kauttahan niiden ajantasainen seuraaminen onnistuu. Seuraajia en ole saanut riesaksi asti, en oikeastaan keksi mistä niitä ilmestyisi. Käytän Facebookia ahkerasti enkä koe mitään tarvetta twiittailla siihen päälle, mutta siihen voisi joskus paneutua tarkemmin.

Link to comment
Share on other sites

En ihmettele, että palvelu on suosittu: jos haluaa pysyä ajan hermolla ja on vaikka jostain bändistä, merkkihenkilöstä, yhtiöstä tai peleistä kovasti kiinnostunut, niin tuota kauttahan niiden ajantasainen seuraaminen onnistuu.

Minua ihmetyttää. Merkkihenkilöillä, firmoilla ja bändeillähän on nettisivut, joilla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja ainakin pörssiyhtiöillä on jo velvollisuuskin kertoa asioista. Ei silloin tarvitse vahtia 24/7 mitään 160 merkin juttuja ja kun kyse ei ole edes käsittääkseni mistään merkittävästä, mitä Twitterissä kerrotaan, vaan enemmänkin siitä, että joku Matti Vanhanen esimerkiksi voisi kertoa ostaneensa Citymarketista Coca-Colaa tai Kylie Minogue kertoo, että ulkona on kylmä tai Alexander Stubb toivoo, että Forssell iskisi kaksi maalia viikonlopun ottelussa jne. Tuskinpa mitään oikeasti merkittävää kerrotaan Twitterissä. Musta se tuntuu vähän sellaiselta koko kansan Stasilta, valvotaan toisiamme ja jo oma-aloitteisesti avataan omakin yksityiselämä siinä sivussa minuutti minuutilta eetteriin.

Link to comment
Share on other sites

Facebook-tilinkin suljin, kun en keksinyt sille mitään järkevää käyttöä.

Minullakin oli hetken aikaa simppeli Facebook-tili, mutta päätin luopua siitä. Mutta ei se niin vain onnistunut. Sen sai kyllä laitettua "jäähylle" eli deactivoitua. Mutta siellä se sivu on edelleen jollain serverillä ja aktivoituu heti, kun loggaan sisään Facebookiin.

Link to comment
Share on other sites

Minua ihmetyttää.

On tietty selvää, että siellä on 99-prosenttisesti epäkiinnostavaa juttua, mutta missä näin ei olisi? Esim. television katselu on suht yleinen harraste, vaikka sieltä tulee lähes pelkästään täyttä tuubaa. Twitteristähän löytää helpommin kiinnostavaa juttua kuin teeveestä.

Seuraan itse esim. tuota PhysOrg.comin listaa: http://twitter.com/#!/physorg_com Samoin Richard Dawkins twiittailee ahkerasti, ja joskus kiinnostavaakin juttua. Noita tulee vilkuiltua ehkä pari kertaa kuussa.

Link to comment
Share on other sites

Ylihypetettyä ja yliarvostettua scheissea. Olikos joku arvioinut twitterin "arvoksi" 6-7 miljaaardia, kun viime vuoden liikevaihto oli saman uutisen mukaan 30 miljoonaa tms.

Mistäs se Twitterin liikevaihto muodostuu? Facebookiinhan on käsittääkseni sentään mahdollisuus aika helpostikin laittaa maksullista sisältöä sekä hankkia mainostuloja myymällä mainospaikkoja kohdistettuun mainontaan, mutta entäs Twitter? En jotenkin ymmärrä, miten Twitterin voisi saada tekemään rahaa. Toki kyllähän FB:nkin yli 50 miljardin arvioitu markkina-arvo tuntuu ylimitoitetulta. Samoin kaiken maailman matkailusivustoja on ihan valtavasti. Mielestäni niidenkin on aika vaikea tehdä rahaa, vaikka käyttäjä kuinka pystyisi ilmoittamaan muille käyneensä niin ja niin monessa paikassa.

Link to comment
Share on other sites

Minullakin oli hetken aikaa simppeli Facebook-tili, mutta päätin luopua siitä. Mutta ei se niin vain onnistunut. Sen sai kyllä laitettua "jäähylle" eli deactivoitua. Mutta siellä se sivu on edelleen jollain serverillä ja aktivoituu heti, kun loggaan sisään Facebookiin.

Näinhän se toimii. Itse feidasin sivuston ensin hissukseen alas poistamalla sisällön ja sitten muutaman kuukauden hiljaiselon jälkeen deaktivoin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy