Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Uskoa vailla


H2O
 Share

Recommended Posts

Tässä taas naisimmeinen miettii onko toivoa parantaa aikaa jo niin lähellä olevalla toukokuun HCR:lla. Koko talven olen harrastanut jotain liikuntaa, ehkä vähän rauhallisemmin kuin muutoin. Taukoakin alkuvuodesta on ollut, oli parin viikon lomaa ulkomailla, hurjia pakkasia yms. Kokonaan veltoksi en ole ryhtynyt, uintia, kävelyä, hiihtoa yms on ollut. Nyt helmikuun puolivälistä olen käynyt juoksulenkeillä jotka noin 7km pari kertaa viikossa.

Tavoitteena olis selviytyä Helsingissä 2:15 aikaan. Viime vuonna se otti 2:25. Nyt vkl:na 14 km otti 1h50min, mutta menin sen toooosi rauhallisesti välillä jopa kävellen. Nyt haluaisin saada juoksuun vauhtia. Matolla kävin juoksemassa 7km 50min, kun sopiva vauhti olisi kaiketi 7km 45min, sitten tavoite täyttyis. Tuokin vauhti tuntui raskaalta, ainakin säilyttää se kolminkertaisesti.

Eli nyt mietin onko mahdollista vielä ehtiä kehittyä, oikeastaan vain kaksi kuukautta aikaa. Eli kyse ei kai mahdottomasta parantamisesta, mutta jotenkin tuntuu silti vaikealta... Ehtiikö kahdessa kuukaudessa kehittyä reippasti jos oikein kunnolla nyt aloittaa juoksukauden?

Link to comment
Share on other sites

On mielestäni hyvin aikaa. Aikaa on kuitenkin vielä kuitenkin n. 10viikkoa.

Nyt koetat harjoitella 4 kertaa viikossa joista 2 lenkkiä pk vauhtia (7-10km), yksi pitkä lenkki (1,5h-2h) ja yksi lenkki pk vauhtia nopeampaa (intervalleja tai mäkitreeniä). Joka 4 viikon treenit kevennettynä ja viimeinen viikko pari rauhallista hölkkää tai kävelyä. Kyllä se 2:15 alittuu usko pois ;)

Myös HCR 2011 edessä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy