Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Bornholm Ultra 6.-7. toukokuuta 2006


X-Caliber
 Share

Recommended Posts

Kopioin tähän viestiin Bornholm-keskustelun vanhasta foorumista, koska kukaan ei sitä kuitenkaan sieltä löytäisi

corner

« Lähetetty: 10.10.2005 - 22:18:02 »

Tehdäänpä vähän alustavaa galluppia, ketkä haluavat lähteä Bornholmiin juoksemaan ensi toukokuussa?!

Bornholmin 6/12/24 tunnin juoksu juostaan toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna. 12 ja 24 tunnin juoksujen startti on lauantaina 6.5. klo 12.00 paikallista aikaa, 6 tunnin juoksu alkaa sunnuntaiaamuna kuudelta, niin saadaan 24 tunnin juoksijoille vetoapua urakan loppupäähän. Juoksin elämäni ensimmäisen 12 tunnin kisan viime keväänä Bornholmissa, ja kokemus oli sen verran mukava että ensi keväänä ajattelin lähteä samaan paikkaan kokeilemaan 24 tuntia.

Matkustin Bornholmiin Kööpenhaminan kautta SAS:n lennoilla, ja samaa kyytiä ajattelin käyttää myös ensi keväänä. Viime keväänä lento maksoi noin €300, ja aikataulu menivät niin, että Helsingistä lähdin Kööpenhaminaan perjantaina puolen päivän aikoihin ja paluulento oli Helsingissä sunnuntai-iltana. Jostain syystä en nyt saanut SAS:n sivuilta tarkistettuja aikatauluja Bornholmiin, mutta eiköhän sinne vieläkin lennetä!

Toinen vaihtoehto olisi mennä laivalla Tukholmaan, ajaa autolla Ystadiin ja hurauttaa sieltä Bornholmiin lautalla. Matka Ystadista Bornholmiin on suunnilleen samanlainen kuin Helsingistä Tallinnaan. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan oikein innosta, ajomatka Tukholmasta Ysadiin on peräti 670 km, ja sellainen autossa istuminen ei välttämättä ole parasta mahdollista valmistautumista ultra-kisaan. Myös paluumatka venyisi turhan pitkälle, 24 tunnin juoksijoiden maaliin tulon jälkeen ei millään ehtisi sunnuntai-illan laivaan Tukholmaan, joten paluu Suomeen venähtäisi tiistai-aamuun asti.

Tässä vielä plussia ja miinus Bornholm Ultrasta:

+ Sää Bornholmilla on todennäköisesti sopivan viileä mutta aurinkoinen. Toukokuun alku on muutenkin hyvä aika avata kausi, kovemmastakin rääkistä ehtii toipumaan kesän kisoihin.

+ Reitti on nopea. Lenkin pituus on vajaat kaksi kilometriä ja korkeuseroa vähemmän kuin esim. Masokistin unelmassa. Alusta (puolet asfalttia ja puolet erittäin miellyttävää maapohjaa) on asiallinen ja tiheän puuston ansiosta mahdollinen tuuli ei häiritse ollenkaan. Lenkki on muodoltaan pitkulainen joten kanssakilpailijoita näkee metsän läpi reitin vastaantulevalla osalla, tästä on apua siinä vaiheessa kun matka alkaa painaa.

+ Kisan järjestäjä Kim Rasmussen (tämän vuoden Spartathlonin kymmenes ajalla 30:00:20) hallitsee hommansa, järjestelyt pelaavat varmasti mutta kuitenkin tanskalaisen rennolla otteella. Ainakin viime vuonna tunnelma oli mainio, niin kuin ultrakisoissa varmaan aina!

+ Majoitus järjestyy edullisesti joko 300 metrin päässä olevassa retkeilymajassa tai aivan lähtöpaikan vierellä olevalla leirintäalueella, josta voi vuokrata mökin jos saadaan isompi porukka kasaan.

- 7.5. on äitienpäivä, ja vaikka Bornholmista ehtiikin lentäen Suomeen illaksi (12 tunnin juoksijat voisivat jopa ehtiä aiemmalla lennolla), voi reissu tyssätä äitienpäiväperinteisiin. Vaihtoehtona voi tietysti miettiä perheen ottamista mukaan reissuun kevätlomalle, Bornholmilla kyllä riittää katseltavaa ja ihmeteltävää! Juoksureitin varrella on myös "tavallinen" hotelli jossa majoitus järjestyy retkeilymaja-tasoa laadukkaammin.

Kisaan ilmoittautumisella tai matkojen varaamisella ei ole mikään kiire, joskus helmi-maaliskuussakin löytyy vielä varmasti paikkoja. Mutta harjoitusohjelmat on hyvä laittaa asianmukaiseen kuntoon jo nyt syksyllä, pitkiä ja vieläkin pidempiä lenkkejä olisi hyvä saada alle riittävä määrä! Talven juoksuja voi tietysti motivoida vaikka ilmoittatumalla kisaan saman tien, 24 tunnin juoksun Deltagerlisteltä löytyy jo nyt neljä nimeä!

http://www.ultramarathon.dk/

Pasi

Täältä tulee yks innokas mielellään mukaan, mutta ku oon vähän liikkuvaa sorttia ja suunnitelmat muuttuu tiuhaan tahtiin niin en voi luvata vielä mitään varmaks. Enkä viitti taas maksaa maksua etukäteen niinku viimeks tein ettei sitte mee taas rahat kankkulan kaivoon jos vaikka juoksen jalkani hajalle ennen kisaa.

Tosi kivaa ois, jos saatais iso porukka kasaan ni puhallettais yhteen hiileen ja paranneltais omia ennätyksiä. Ois kiva koittaa jossain jo ennenkin 24h juoksua kunhan sais järkättyä työt ja pikkusen enemmän palauduttua. Kannatan lähtemistä!

Cursor

Pitää pistää harkintaan. Tosin samoihin aikoihin on luultavasti / toivottavasti Hiekkararjun kuuden tunnin juoksu. Siitä jäi tältä vuodelta ihan hyvät fiilikset, joten tekisi mieli myös mennä sinne uudelleen.

3.40

Bornholm on jo ohjelmassa täälläkin, jossen treenaa itseäni karrelle kovin pahasti ennen sitä. Tässä on nyt vähän hakemista sen kanssa miten sitä pitäis harjoitella, mutta eiköhän se ole ainakin aika selvää että määrää määrän perään ainakin tuonne Helmikuuhun asti. Sitten voi katsoa pitäiskö sitä vauhtikestävyyttäkin treenata vähän enemmän.

Se olisi kyllä mukavaa jos saataisiin isompi porukka sinne mukaan. Kaukanahan tuo ei ole.

Jamppa

Minuakin kiinnostaisi kovasti lähteä mukaan. Kuitenkin selkeänä ykköstavoitteena ensi vuodelle on maratonennätyksen parantaminen. 24h juoksu toukokuun alkuun voisi olla melkoista shokkihoitoa elimistölle, ja ainakin alkukesän mara jäisi varmaankin juoksematta. Siksi epäilen lähtöäni.

Ensi vuonna juoksen varmasti ultran, mutta taidan vielä tyytyä "amatöörien ultraan", eli 100 kilsaan. Todennäköisesti tämä tapahtuu Paloheinässä, mutta jään odottelemaan 3.40 suunnalta tietoa erään toisen suomalaisen ultran toteutumisesta.

Onneksi vielä ei tarvitse kuuluttaa kirkossa päätöksiä, jatkan jahkailua ja pohdin vaihtoehtoja.

hengenj

Bornholm kiinnostaa tai sit Ponnenjärven nonstop, jos se juostaan ens vuonna. Pitäis vaan saada joku pitkä kisa pohjaks ennen 24h kisaa, ettei joudu ihan kylmiltään noin pitkään ultraan.

Pelkään, että pohjat ovat kadonneet, ainakin jossain määriin. Viimeinen ultra on Siuntion lumisatanen vuodelta 2003. Edwin meni silloin kyllä hirmuvauhtia ohi 95 kilsan kohdalla, ei ollut hengenj:stä vastusta.

3.40

Todennäköisesti tämä tapahtuu Paloheinässä, mutta jään odottelemaan 3.40 suunnalta tietoa erään toisen suomalaisen ultran toteutumisesta.

Valitettavasti se projekti mistä Paloheinässä oli puhetta ei sitten toteudukkaan ainakaan ensi kesänä. Eli Suomessa juostavat ultrat on näillä näkymin Ponnenjärvi, Suomi-juoksu ja Masokisti. Lohjan hallijuoksun kohtalosta ei ole tietoa mutta se on varmaankin kutsukilpailu, jos järjestetään. Syy kutsusysteemiin on tilan ahtaus, radalle ei kerta kaikkiaan mahdu kovin paljoa väkeä. Viimeksikin kapeampi suora oli noin metrin levyinen, ja siinä tulee jatkuvasti ohitustilanteita kun juoksijoilla on melko suuret erot vauhdeissa.

corner

Pientä up-datea peliin...

* Lentolippujen hinnasta sen verran tarkennusta että viime keväänä maksoin lennoista €348, tuo muistelemani €300 oli hinta jolla samaisen lennon olisi saanut viikkoa sen jälkeen kun olin omani ostanut. Vihainen

* Pasin kommenttiin osallistumismaksun maksamisesta tarkennuksena, että ulkomaisten osallistujien ei tarvitse enää maksaa etukäteen, riittää kun latoo kruunut tiskiin numerolappua noutaessa. Itse kisaan ilmoittautuminen (http://www.ultramarathon.dk/cp/scripts/formmail.html) pitää tietysti hoitaa etukäteen.

* Ensi kevään 24 tunnin juoksu on myös Tanskan mestaruus -kilpailu, ja kierrokset lasketaan Champion chipilla. Näin ei ole riskiä siitä että kierroslaskijolta menisi yön pimeinä tunteina laskut sekaisin!

Enemmän tai vähemmän tosi mielellä Bornholmin reissua ovat tällä palstalla pohtineet ainakin seuraavat hahmot:

* 3.40 (jossen treenaa itseäni karrelle kovin pahasti ennen sitä)

* Pasi (mielellään mukaan, mutta ku oon vähän liikkuvaa sorttia ja suunnitelmat muuttuu tiuhaan tahtiin niin en voi luvata vielä mitään varmaks)

* cursor (pitää pistää harkintaan)

* Jamppa (minuakin kiinnostaisi kovasti lähteä mukaan)

* hengenj (Bornholm kiinnostaa)

* M.Luusalo (viime keväänä: Bornholm 2006, ja 12 tuntia kiinnostaisi minuakin)

* hannus (viime keväänä: vuoden 2006 Bornholm 12h kiinnostaa)

* corner (ilmoittautuminen 24h juoksuun lähti juuri!)

Lopuksi vielä Karjalohjan tietotoimistolta juuri saapunut uutissähke. Bornholmiin on lähdössä myös Spiros Louis -seuran edustajat Seppo Leinonen ja Ari-Pekka Julkunen. Näyttäisi siltä että Sepon Tallin ultra-hörhöjen nuoruuden innon ja keski-iän kankeuden lisäksi matkaan saadaan myös extra-iso annos ULTRAKOKEMUSTA!

hannus

Kiinnostusta on edelleen, joten matka on vakavassa harkinnassa.Tuo äitienpäivän päällekkäisyys hieman mietityttää..

M.Luusalo

12 tuntia on edelleen suunnitelmissa, ja kannattaahan sitä lähteä jo senkin takia, että varmasti oppia saa kerralla enemmän kuin vuoden palstan lukemisella, kun noinkin kokeneita suomalaisia on kisaan tulossa.

Petri Lietzen

Kyllähän Bornholm kiinnostaa ,mutta taashan on se aika vuodesta kun ajatus jo lentää ensivuoden juoksuissa.Hyvin harvat niistä loppujen lopuksi toteutuu,eli ans kattoo ny.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kiitokset X-Caliberille vanhojen postien editoimisesta, olin itse aikeissa tehdä saman asian viikonlopun aikana mutta olin tällä kertaa ultrahidas... Nyt on alustavasti kiinnostuksestaan ilmoittanut jo 12 ultraajaa, vaikka kaikki eivät lähtisikään niin näyttää siltä että saadaan asiallisen kokoinen seppo-joukkue liikenteeseen!

Kysyin eilen SAS:ltä lennoista, ja luontevin ratkaisu näyttää tältä (Köpiksen ja Bornholmin ajat ovat luonnollisesti paikallista aikaa):

perjantai 5.5.

Helsinki - Kööpenhamina SK6606 1125 - 1205

Kööpenhamina - Bornholm QI623 1335 - 1410

sunnuntai 7.5.

Bornholm - Kööpenhamina QI624 1435 - 1510

Kööpenhamina - Helsinki SK6625 1730 - 2010

12 tunnin juoksijat voivat tietysti lähteä paluumatkalle jo sunnuntai-aamuna, näin ehtisi osallistumaan paremmin äitienpäivänviettoon:

sunnuntai 7.5.

Bornholm - Kööpenhamina QI612 0930 - 1005

Kööpenhamina - Helsinki SK6624 1245 - 1525

Meno-paluu lennon hinnat SAS:ltä ovat reilut €300, mutta ainakin teoriassa yksittäisen matkan hinnan voisi saada rutistettua jopa alle 200 euron. Cimber Airin http://www.cimber.dk/ Köpis - Bornholm - Köpis lipun hinta nimittäin näyttää olevan DKK 847 eli noin €115, näin ollen SAS veloittaisi Helsinki - Köpis - Helsinki lennosta noin €200. Kuitenkin www.sas.fi sivulta kun katsoo Köpiksen lentojen hintoja, niin ajankohdasta riippuen menopaluun voi saada jopa €58 hintaan. Jos foorumilta löytyy asiantuntemusta lentolippujen kanssa kikkailemisessa, niin saa kommentoida, kiitos!

Ja vielä pari juttua itse tapahtumasta. Kim Rasmussen on päivittänyt kisan kotisivuja http://www.ultramarathon.dk/, sieltä löytyy m.m. tapahtuman menu:

Forplejning

Under hele løbet

Kiks, chips, slik, toastbrød, kransekager, honning, nutella, marmelade

Der vil være bananer, æbler, appelsiner, vand, the, kaffe, kakaomælk, Maxim sportsdrik, coca cola, juice

Om natten varm kakao og suppe.

Pasta og kødsovs fra 18.00 til 22.00 lørdag.

Kisan 1578 metrin lenkin kartta löytyy kisan kotisivulta, tarkemmin niitä maisemia voi zoomailla täältä: http://maps.google.com/maps?ll=55.087481,14.706917&spn=0.009450,0.026786&t=k&hl=en

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ei muuten näytä pahalta myöskään GrÃ¥hundbussin linja 866 Kööpenhaminasta Bornholmiin: http://www.graahundbus.dk/index866.htm. Matka-aika lauttoineen on kuitenkin vain vajaa 3 tuntia ja hintaa 200 yksikköä per suunta. Tulisi tosin aikataulun kanssa liian tiukkaa tuohon paluulentoon. Tuo bussi kulkee Köpiksen keskustasta, ja en kyllä yhtään tiedä miten pitkä ja kallis matka on lentokentän ja keskustan välillä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

No nyt on lennot jo hankittu. Voi olla, että hinnat vaan nousee jos varaa matkat vasta myöhemmin. Tein matkasuunnitelman vähän pidemmän kaavan mukaan, jotta ehtii pikaisesti vilkaisemaan tuota Köpistäkin kun en ole koskaan käynyt.

Lähtevä lento: Helsinki - Kööpenhamina, 5. toukokuuta 2006

KF649

5. toukokuuta 2006 9:25, Helsinki

5. toukokuuta 2006 10:05, Kööpenhamina

Sitten pikainen kierros Kööpenhaminassa, vaikka kisaa ajatellen olisi kyllä parempi vaan olla aloillaan.

Gråhundbus, linja 866

Hovedbanegården, København 5.5.2006 klo 14:00

Rønne Havn 5.5.2006 klo 16:45

Sitten 12 tunnin juoksu, ja jään vielä siksi aikaa paikanpäälle, että näkee 24 tunnin juoksun loppuun asti.

Gråhundbus, linja 866

Rønne Havn 7.5.2006 klo 13:45

Hovedbanegården, København 7.5.2006 klo 16:35

Sitten jää vielä ennen paluulentoakin aikaa katsella kaupunkia, jos vaan yhtään jaksaa.

Paluulento: Kööpenhamina - Helsinki, 7. toukokuuta 2006

KF646

7. toukokuuta 2006 22:40, Kööpenhamina

8. toukokuuta 2006 1:15, Helsinki

Otin tämän yölennon koska se oli halvempi kuin edellinen lento. Toivottavasti avovaimo hakee lentokentältä ettei tartte taksiin tuhlata noitten lentojen hintaeroa. Lentoihin meni 165,71 euroa.

Bussimatkojen etukäteisvaraus on vielä hiukan epäselvä. Ne pitäisi maksaa etukäteen jos tekee varauksen ja maksuvaihtoehtoina on Girokort tai Dankort.

Link to comment
Share on other sites

Mä en ole vielä lentoja varannut, mutta lähi aikoina pitää sekin hoitaa pois. Itse aion lentää Bornholmille asti, luulen että 24 tunnin juoksun jälkeen kotimatka saisi olla mahdollisimman nopea ja vaivaton... Eli itse lentänen SAS/Blue1:n lennoilla näin:

5.5. 2006 11:25 HEL - 12:05 CPH SK6606

13:35 CPH - 14:10 RNN SK3417

7.5.2006 14:35 RNN - 15:10 CPH SK3416

17:30 CPH - 20:10 HEL SK6625

Hintaa kertyy €329.00 tällä hetkellä, enkä usko että se siitä halpenee. https://ibp2.scandinavian.net/ibp/planandbook/searchAvailView.aspx?MKT=FI

Majoitus kannattaa varmasti varata täältä: http://www.gallokken.dk/default.htm. Tuollainen neljän hengen mökki kahdeksi päiväksi maksaa ymmärtääkseni DKK 750 eli noin 100 euroa, ja sieltä on juoksun lähtöpaikalle matkaa alle 100 metriä. Voisin laittaa sieltä varaukseen Camp Finlandin, jos Luusalo ja 3.40 tulevat mukaan niin tilaa olisi vielä yhdelle?!!

Link to comment
Share on other sites

Mä en ole vielä lentoja varannut, mutta lähi aikoina pitää sekin hoitaa pois. Itse aion lentää Bornholmille asti, luulen että 24 tunnin juoksun jälkeen kotimatka saisi olla mahdollisimman nopea ja vaivaton... Eli itse lentänen SAS/Blue1:n lennoilla näin:

5.5. 2006 11:25 HEL - 12:05 CPH SK6606

13:35 CPH - 14:10 RNN SK3417

7.5.2006 14:35 RNN - 15:10 CPH SK3416

17:30 CPH - 20:10 HEL SK6625

Hintaa kertyy €329.00 tällä hetkellä, enkä usko että se siitä halpenee. https://ibp2.scandinavian.net/ibp/planandbook/searchAvailView.aspx?MKT=FI

Majoitus kannattaa varmasti varata täältä: http://www.gallokken.dk/default.htm. Tuollainen neljän hengen mökki kahdeksi päiväksi maksaa ymmärtääkseni DKK 750 eli noin 100 euroa, ja sieltä on juoksun lähtöpaikalle matkaa alle 100 metriä. Voisin laittaa sieltä varaukseen Camp Finlandin, jos Luusalo ja 3.40 tulevat mukaan niin tilaa olisi vielä yhdelle?!!

Mökki on korvaamaton varsinkin pitkässä kisassa, Töysässä oli yhtä lähellä rataa, ja siellä oli hyvä hoitaa huoltohommia ja levätä. Jos viitsit varata olen ainakin kimpassa. Hinta ei päätä huimaava ole kahdelle tai kolmelle jaettuna.

Taidan valita kanssa tuon suoran lennon, kun on kuitenkin 24 h edessä, niin kaikki mahdollinen kiertely, vaikka se kiistatta kivaa olisikin, on menomatkalla karsittava pois.

Tänään ei enää ehdi, mutta Maanantaina varaan jo lennot varmuuden vuoksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy