Jump to content
Juoksufoorumi.fiGrigoriSoiros

Puolimaraton alle 1.35

Recommended Posts

Mukana kuin pukama. Viime kesänä meni 1.36.xx kramppien maaliin saattelemana, joten potentiaalia ja itseluottamusta riittää, koska tuolla enkkapuolikkaalla jäi kunnon loppukiri ottamatta.

Akillesvaivojen takia puolikas saattaa jäädä pisimmäksi matkaksi mitä ylipäätään uskaltaa juosta tänä vuonna.

Harjoittelussa on omat vapaat kuviot siinä mielessä, että mukana on ainakin jonkun verran futista ja ihan liian vähän pitkiksiä, kuten koko ajan tällä uudella muutama vuosi sitten alkaneella juoksijan uralla. Lyhytjänteiselle ja kärsimättömälle ei tunnu parin kolmen tunnin jolkottelut millään maistuvan, tai sitten mahtuvan kiireelliseen aikatauluun.

"Päämatkoinani" pidän edellämainituista syistä ehkäpä cooperia ja kymppiä. Cooperia siksi, että sitä varten on tullut viime vuosina harjoiteltua melkoisella antaumuksella, ja kymppiä siksi, että se on palvellut sopivan mittaisena kovana harjoituksena moneen otteeseen. Ratakymppi on tosin vielä juoksematta.

Koska harjoitusohjelmani on ja pysyy varsin improvisoituna, yhtenä ohjenuorana on ainakin erään suht kovan maratoonarin antama neuvo "koko sykealue käyttöön". Tuota ohjetta on helppo soveltaa vaikkapa kolmen vartin mattolenkillä kun aloittaa rauhallisesti ja ottaa loppuun pari reippaampaa kilsaa rajulla loppukirillä.

Näillä mennään, ja sehän tässä huolestuttaakin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä porukassa ois todella hyvänä päivänä kiva lähtee kokeileen mihin asti kantti kestää. 15km jälkeen jokainen kilometri on arvoitus katkeaako tämä poika heti vai hetken päästä. Ens kesälle ei ole luvassa virallista puolikasta. Testi lenkin muodossa kyllä kokeilen. Ongelma on kaikissa kisoissa ja ennätys yrityksissä sama. Alussa vauhti on aivan liian kova ja 5km jälkeen on sama vaikka kääntyy kotia tankki on tyhjennetty. Onneks tähän on yks ja ainoa konsti lisää Reeniä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilmoittaudutaan ketjuun, vaikka en tiedä onko siinä mitään järkeä kun vuoden alusta juoksua takana vasta reilu 200km. Taustana on pari vuotta sitten juostu puolikas 1.40h ja viime vuonna mara 3.35h. Alhaisten juoksukilometrien syynä ovat olleet vuosittaiset jalkavammat. Parempaan huomiseen kuitenkin uskotaan ja uskon vahvistusta sainkin viime vuonna fysioterapeutin tutkimuksen jälkeen. Tavoitteen toteutumista voisi kokeilla syksyllä jollakin tasaisella reitillä. Kesällä on tarkoitus rykäistä muutama kisakymppi ja vähintään yksi puolikas, kunhan vaan kuosissa pysytään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tuusulassa nykykunnolla voi tehdä tiukkaa 1.40:kin alitus, mutta katotaan miten äijän käy jos viivalle asti pääsen..

Vähän epävarma ole itselläkin. Pitkä lenkki kulkee, kun olen noita tuplia tehnyt, mutta VK-puoli ei ole ehkä parhaassa iskussa. Painetaan nyt molemmat kuitenkin tuon 1:40 alle, mullehan se olisi jopa ennätys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matkalla kohti tavoitetta kuuden kilsan hölkkäkisasta torjuntavoitto. Aika huononi vuoden takaisesta vain kokonaisella sekunnilla. Ei taida McMillanista löytyä tuota matkaa enkä jaksa alkaa interpoloimaan vitoselle. Paremmalla ajalla sitten...

Summa summarum, samoilla tuloksilla tallataan kunnes muutama kilo löysääääää putoaa vyötäröltä. Tällä tahdilla epätodennäköistä tämän vuoden kuluessa.

Iltapalaksi punkkua ja suklaatia, FIN-LAT seuranta vaihtui otteluun LAZ-JUV ensiksi mainitun 1-2 tilannepäivityksen yhteydessä. Hermot meni huonoon kuntoon just sillä hetkellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy