Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Puolimaraton alle 1.35


GrigoriSoiros
 Share

Recommended Posts

Mukana kuin pukama. Viime kesänä meni 1.36.xx kramppien maaliin saattelemana, joten potentiaalia ja itseluottamusta riittää, koska tuolla enkkapuolikkaalla jäi kunnon loppukiri ottamatta.

Akillesvaivojen takia puolikas saattaa jäädä pisimmäksi matkaksi mitä ylipäätään uskaltaa juosta tänä vuonna.

Harjoittelussa on omat vapaat kuviot siinä mielessä, että mukana on ainakin jonkun verran futista ja ihan liian vähän pitkiksiä, kuten koko ajan tällä uudella muutama vuosi sitten alkaneella juoksijan uralla. Lyhytjänteiselle ja kärsimättömälle ei tunnu parin kolmen tunnin jolkottelut millään maistuvan, tai sitten mahtuvan kiireelliseen aikatauluun.

"Päämatkoinani" pidän edellämainituista syistä ehkäpä cooperia ja kymppiä. Cooperia siksi, että sitä varten on tullut viime vuosina harjoiteltua melkoisella antaumuksella, ja kymppiä siksi, että se on palvellut sopivan mittaisena kovana harjoituksena moneen otteeseen. Ratakymppi on tosin vielä juoksematta.

Koska harjoitusohjelmani on ja pysyy varsin improvisoituna, yhtenä ohjenuorana on ainakin erään suht kovan maratoonarin antama neuvo "koko sykealue käyttöön". Tuota ohjetta on helppo soveltaa vaikkapa kolmen vartin mattolenkillä kun aloittaa rauhallisesti ja ottaa loppuun pari reippaampaa kilsaa rajulla loppukirillä.

Näillä mennään, ja sehän tässä huolestuttaakin!

Link to comment
Share on other sites

Tässä porukassa ois todella hyvänä päivänä kiva lähtee kokeileen mihin asti kantti kestää. 15km jälkeen jokainen kilometri on arvoitus katkeaako tämä poika heti vai hetken päästä. Ens kesälle ei ole luvassa virallista puolikasta. Testi lenkin muodossa kyllä kokeilen. Ongelma on kaikissa kisoissa ja ennätys yrityksissä sama. Alussa vauhti on aivan liian kova ja 5km jälkeen on sama vaikka kääntyy kotia tankki on tyhjennetty. Onneks tähän on yks ja ainoa konsti lisää Reeniä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Ilmoittaudutaan ketjuun, vaikka en tiedä onko siinä mitään järkeä kun vuoden alusta juoksua takana vasta reilu 200km. Taustana on pari vuotta sitten juostu puolikas 1.40h ja viime vuonna mara 3.35h. Alhaisten juoksukilometrien syynä ovat olleet vuosittaiset jalkavammat. Parempaan huomiseen kuitenkin uskotaan ja uskon vahvistusta sainkin viime vuonna fysioterapeutin tutkimuksen jälkeen. Tavoitteen toteutumista voisi kokeilla syksyllä jollakin tasaisella reitillä. Kesällä on tarkoitus rykäistä muutama kisakymppi ja vähintään yksi puolikas, kunhan vaan kuosissa pysytään.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

tuusulassa nykykunnolla voi tehdä tiukkaa 1.40:kin alitus, mutta katotaan miten äijän käy jos viivalle asti pääsen..

Vähän epävarma ole itselläkin. Pitkä lenkki kulkee, kun olen noita tuplia tehnyt, mutta VK-puoli ei ole ehkä parhaassa iskussa. Painetaan nyt molemmat kuitenkin tuon 1:40 alle, mullehan se olisi jopa ennätys.

Link to comment
Share on other sites

Matkalla kohti tavoitetta kuuden kilsan hölkkäkisasta torjuntavoitto. Aika huononi vuoden takaisesta vain kokonaisella sekunnilla. Ei taida McMillanista löytyä tuota matkaa enkä jaksa alkaa interpoloimaan vitoselle. Paremmalla ajalla sitten...

Summa summarum, samoilla tuloksilla tallataan kunnes muutama kilo löysääääää putoaa vyötäröltä. Tällä tahdilla epätodennäköistä tämän vuoden kuluessa.

Iltapalaksi punkkua ja suklaatia, FIN-LAT seuranta vaihtui otteluun LAZ-JUV ensiksi mainitun 1-2 tilannepäivityksen yhteydessä. Hermot meni huonoon kuntoon just sillä hetkellä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy