Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vaajakosken maastoultra 2011 - tuskimpa...


Ana Grammi
 Share

Recommended Posts

Joitain kyselyjä on tähänkin aiheeseen liittyen tullut, joten tuotakoon nyt julki, että näillä näkymin ko kisaa ei ainakaan 2011 vuonna järjestetä. Kyseessä ei ole se, etteikö kisa olisi ollut kaikin puolin onnistunut ja viime vuosina joukkuekisojen ansiosta jopa taloudellisestikin sitä. Liikaa homma vain pyörii yhden henkilön voimin ja ehkä alkuperäisestä johtoajatuksestakin on hieman harhauduttu.

Aikoinaan kun homma tuli aloitettua, niin lähtökohta oli nimenomaan tuo soolojuoksijoiden maastoon sijoitetun ultran saaminen suomalaiseen ultrakalenteriin. Soolojuoksijoita on mukana ollut vuosien saatossa 10-20/vuosi ja hienoja suorituksia onkin nähty aina valtakunnan huippu-ultraajia myöten.

Tuo joukkuejuoksu on toki osallistuneiden juoksijoiden mielestä mukava ja erilainen kuin muut kauden juoksut, mutta ei näin järjestäjän näkökulmasta se asia, mihin tällä kisalla olen pyrkinyt eli ultrajuoksijoiden kisakalenterin monipuolistaminen.

Nykyisin maastoultria on muitakin ja erityisesti Pohjois-Karjalan pojat on panneet pystyyn niin hienon kisan ja vielä samaan ajankohtaan, että tämä Vaajakosken kisa jää vähän turhaksi.

Toki jos jotain paikallista yhdistystä kiinnostaa ottaa tästä omaan ohjelmaansa kannattava kisa, niin "tekijänoikeudet" luovutan mielelläni ja opastan vielä kaupan päälle kaiken siitä miten homma on tähän asti hoidettu.

Tässä yhteydessä haluan myös kiittää kaikkia viimeisen viiden vuoden aikana mukana olleita itsensä ylittäjiä. Hienoa on ollut seurata vierestä hymy huulilla tapahtunutta taisteluanne väsymystä vastaan.

Ana G.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Minulle tästä oli jo muodostunut perinteinen kisa, mihin on käytetty kauden lopuksi kaikki jäljelle jäänyt virta. Ja joka kerta on hyydytty kunnolla. Toiveissa oli, että joskus olisi niin hyvässä kunnossa, että jaksais paremmin loppuun asti.

Ana Grammille kiitokset kovasta työstä.

Ehkäpä tässä joutuu harkitsemaan Kolilla käyntiä.

Link to comment
Share on other sites

Harmillista tosiaan jos ja kun Vaajakoski nyt jää pois ultrakalenterista. Se on sitten jo toinen suomalainen ultrakisa, joka laittaa pillit pussiin tänä vuonna. Kisojen juokseminen on hienoa, mutta ilman niitä järjestäviä talkoolaisia ei kukaan pääse juoksemaan.

Kiitos Ana Grammille hienosti järjestetystä Vaajakosken kisasta!

Link to comment
Share on other sites

Joo kiitoksia Ana Grammille hienosta kisasta. Taitaa olla ainoa ultrajuoksukisa, jossa suorastaan ylitin tavoitteeni. Syy miksi minulle se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta johtuu lähinnä siitä, että en yleensäkään juokse kahta kertaa samaa kisaa, vaan yritän etsiä uusia kokemuksia. Poikkeuksena oli MasU, jossa toinen kerta oli lähinnä jalkavamman jälkeinen kuntotesti. Ehkä tuo Vaajakosken reittiennätys on toiseksi kovin reittiennätykseni, heti Kaustisen jälkeen. Vaajakoskella oli kyllä aika optimikeli, kun taas Kaustisilla oli hieman liian kuumaa ja märkää. Vaajakosken palkinto"patsas" on myös silmiä hivelevää taidetta normaaleihin pokaaleihin verrattuna.

Link to comment
Share on other sites

Ymmärrettävä, mutta harmillinen tieto! Omatunto kolkuttaa kun viime syksynä vielä Vaajiksella asuessa valitsin kotiultran sijaan Kolin. Mutta kun Savonmäkeä oli jo ehtinyt kiipeillä ja Kolin eksotiikka houkutti. Onneksi sentään ehdin hiukan huoltaa ja muutaman joukkuekisakierroksen juosta parin vuoden aikana.

Mutta voisiko välivuoden jälkeen harkita Vaajakosken tapahtumaa vaikkapa jo huhti-toukokuulle? Ajankohta sopisi monien pidemmille ultrille treenaavien ohjelmaan, eikä menisi Kolin, Wihan ja Mammuttimarrsin kanssa niin sumppuun? Savonmäen reitti on hieno esimerkiksi sillon, kun hiihtoladuista on varjopaikoissa vielä muistona hiukan viilentävää sohjolunta! :)

Link to comment
Share on other sites

Erittäin harmillinen, mutta ymmärrettävä uutinen. Kiitokset Ana Grammille pioneerityöstä suomalaisen maastoultrakulttuurin synnyttämisessä. Itse olin mukana ensimmäisessä Vaajakosken kilpailussa ja vaikka parin ensimmäisen kierroksen jälkeen pidin reittiä jopa liian helppona maastoultraan paljastui karu totuus kilpailun edetessä. Hieno ja hyvin järjestetty tapahtuma.

Kaiman ehdotus tapahtuman siirtämisestä kevään viime lumilla juostavaksi voisi olla harkitsemisen arvoinen jos vaan järjestämisestä kiinnostuneita löytyy.

Link to comment
Share on other sites

Kiitokset Ana Grammille pioneerityöstä suomalaisen maastoultrakulttuurin synnyttämisessä.

Niin ettei totuus unohtuisi, niin idean siemenenkylväjä oli kyllä X-Caliber itse. Tämä tapahtui Hollannissa 100km:n Em-kisoissa, kun kilpailua edeltävänä iltana kelailimme kaikenlaista juoksuun liittyvää. Yhtenä puutteena suomalaisessa ultrakulttuurissa tämä kaukokatseinen kaverini näki tällaisen maastoultran puuttumisen.

Vaikka seuraavan päivän kisassa onnistuinkin X:ää paremmin, niin myöhemmin historia on todistanut kummalla tuo ultrapotentiaali oli juoksemisenkin puolella "kaukokatseisempi".

Aikaisemmin viittasin paikallisiin yhdistyksiin, mutta toki jos jokin Etelä-Suomen tai muun alueen porukka haluaan tämänkaltaisen tapahtuman järjestämisestä viestikapulan ottaa, niin kaikki apu/tieto/tuki on tarjolla siihenkin suuntaan järjestämisajankohdasta riippumatta. Voin jopa harkita osallistumista, kun näihin tähänastisiin ei ole oikein "revennyt".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy