Jump to content
Juoksufoorumi.fi

800 metrin harjoittelu


jespertu922
 Share

Recommended Posts

Mahdoton vastata muuta kuin että monipuolista ja maltilla.

Monipuolisella tarkoitan sitä, että kasin juoksija ei voi jämähtää pelkästään lenkille, punttisalille tai radalle vaan pitää tehdä kaikkea. Ensin lepo, sitten rata, sitten voima ja viimeiseksi lenkki (rytmitettynä esim. 4 päivälle).

Maltilla tarkoitan sitä, että nyt on vasta helmikuun puoliväli ja ollaan ihan selvästi peruskuntokaudella joten kiirettä lajinomaisiin tehoharjoituksiin tai kisavauhtisiin harjoituksiin ei ole. Malta tehdä määrää ja kun alat keväämmällä nostamaan tehoja niin vähennä vastaavasti määrää.

Link to comment
Share on other sites

Löytyisiköhän keneltäkään vielä tarkempaa harjoitusohjelmaa?

Vaikea sellaista on tehdä ihan kirjekurssivetoisesti. Pitäisi nähdä juoksija radalla vetämässä esim 100m + 200m + 400m + 800m + 1500m. Vasta sitten pystyisi miettimään painotusta (nopeus/nopeuskestävyys/kestävyys) ja antamaan ehdotuksia esim. vetojen tavoiteajoista.

Mutta yleisesti: Jos olet juossut kasin 2.10, niin radalla tehtäväksi lajiharjoitukseksi ehdottaisin vaikka 6 x 300m / 3-5 min palautus noin 90% tehoilla (kasin vauhdista), eli siis tavoiteaikaan 54sek.

Jos oikeasti haluat kehittyä ratajuoksijana niin suosittelen lämpimästi hakeutumista yleisurheiluseuraan. Palaten tuohon ekaan virkkeeseen niin täältä saamasi ohjeet ovat kuitenkin vain mielipiteitä ja heittoja.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy