Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kiintolevypähkäilyä ja datan säilytystä/käyttöä


Esko
 Share

Recommended Posts

Nykyisistä pöytäkoneen kiintolevyistä alkoi tila käydä vähiin, joten hankin koneeseen uuden levyn. Buuttina toimiva 320-gigainen alkuperäislevy oli tarkoitus korvata kahden teran kokoisella WD Caviar Greenillä.

WD:n kloonausohjelma ei suostunut siirtämään tietoja, ja aloin miettiä muitakin vaihtoehtoja.

Kone on halpa pari-kolme vuotta vanha Packard Bellin pakettikone, johon olen jo ennestään laittanut 750-gigaisen lisälevyn (myös Caviar Green). Käyttiksenä Vista. Entäs jos jättäisinkin vanhan levyn paikoilleen, ja lisäisin vain uuden levyn rinnalle? Emolevyssä näyttää olevan yhteensä neljä SATA-liitintä, joten sen puolesta ongelmaa ei pitäisi olla. 320 gigan levy nyt ei hirveästi kokonaiskapasiteetissä tuntuisi, mutta sen voisi sitten pyhittää pelkälle käyttöjärjestelmälle/ohjelmille, mikä voisi olla ihan järkevää. Vai?

Virtalähde vähän arveluttaa, halvoissa pakettikoneissa niitä ei liene kovin paljon ylimitoitettu? Kyljessä lukee 250W. Kiintolevyt syövät 6W/kpl, lisäksi välillä kiinni on ulkoista levyä. Erilaista muuta pientä energiankuluttajaa löytyy, tyyliin mokkulaa, piirtopöytää, usb-tikkua, DVD-asemaa, kortinlukijaa... Prosessori tietysti on suurin rohmu, mutta sen virrankulutusta en oikein osaa arvioida. Tässä joku ilmeisesti samalla prossulla varustettu peruskokoonpano (koko kone) on kuluttanut 155 wattia. Sen perusteella voisi olla varaa lisätä vaikka joskus vielä se neljäskin levy. Vaikka toinen kaksiterainen RAID-levyksi (emo ei tietysti RAIDia tue).

Onkos tässä nyt mitään oikeaa ongelmaa virtalähteen kanssa vai kuvittelenko vain? Virtalähteen hajottaminen ei juuri kiinnosta, ainakaan jos jotain muutakin voisi mennä samalla rikki (lue:kiintolevyjä). Onko jotain muuta ongelmaa odottavissa? Kopassa ei tietysti ole paikkaa kolmannelle levylle, mutta se on vain askartelukysymys.

Entä onko muita ajatuksia aiheesta digitaalisen tiedon säilytys? Mieluusti voisin kuulla muitakin pohdintoja aiheesta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy