Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Miten vauhti mitattiin kisoissa ennen GPS aikakautta


Charlie
 Share

Recommended Posts

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

(Pointti siis se, että en tuomitsisi käyttämättä.)

Niin kysymyshän ei ole siitä, että tuomitaanko ko. menetelmä, vaan onko se alppimajan tyyppinen harmaalla alueella liikkuminen kisoissa. Virtuaalipartnerihan on jotenkin vilppiä. Siinä ei ole henkilö kahdestaan itsensä kanssa, vaan kone ruoskii suorituksiin.

Link to comment
Share on other sites

Miten se onnistui? Miten ihmeessä pystyi määrittämään tavoitevauhdin, vaikkapa varsinkin maran alkukilometreillä lähti varmaan tosi helposti liian kovaa liikenteeseen?

No kuule. Maratoneilta ihan niihin vähäpätöisimpiin kylähölkkiin asti oli yleensä kisassa kuin kisassa KILOMETRITOLPAT. Eikö niitä enää sitten missään ole vai...? Se oliko ne aina kohillaan olikin sitten eri asia, mutta yksi asia oli VARMA. Maalissa kello näytti ainakin muutaman sekunnin tarkkuudella loppuaikaa ja se otettiin semmoisilla pienillä ajanottokelloilla. Muutama ukko seisoi maaliviivan kohdalla ja otti kellosta ajat ylös. Näin mä kyllä semmosia vielä vaikkapa uudenvuodenjuoksussa Vantaalla, vaikka siellä taisi olla joku muu ajanottosysteemi käytössä.

Ja kyllä juoksija, hölkkääjä ja kuntoilijakin tulee tietää kropassaan mikä on milloinkin vauhti. Jos ei sitä tunne tai tiedä niin on kyllä aika kauaksi vierottautunut ruumiistaan...

Vielä varmempi asia oli se, että maalissa ENSIMMÄISENÄ tullut oli voittaja, ja toisena tullut toinen jne. Vain sillä oli merkitystä - sekä tietysti vaikkapa sillä ajalla just, jos oli kysymys jostakin tietyn pituisesta matkasta eli yleensä siis maratonista tai puolimaratonista.

Nykyään vaan puhutaan ja ajatellaan turhan monimutkaisesti - ihan kaikista asioista...

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Maahan on kilometrien väliin maalattu kilometrilukemat.

Niin jos on. Olin HCM 1/4 matkalla vuonna 2001, eikä siellä ollut yhtään väliaikatolppaa ja Rotterdamissa maratonilla tosiaan 5km välein. Samoin joissain pienemmissä hölkissä ei ole mitään väliaikapisteitä, pitää vain yrittää juosta täysiä tai sitten antaa periksi.

Link to comment
Share on other sites

Ennen juostiin alussa niin kovaa, kuin pääsee ja lopussa niin kovaa, kuin jaksaa. Siksi kai tulostasokin oli silloin kovempi.

Niimpä. Nykyään katsotaan netistä sopivan helppo tavoiteaika, hommataan Intersportista kaikki myyjän suosittelemat varusteet (mukaanlukien PowerBalance), ja kisassa yritetään minimivaivalla päästä 2 sekuntia alle tavoitteen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy