Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Nove Colli 2011 21.-22.5.


-James-
 Share

Recommended Posts

http://www.novecollirunning.it/

Vielä ei ole sivuilla tämän vuoden tapahtumasta mutta Italialainen hyvä ystäväni ja järjestelytoimikuntaan kuuluva Mario Castagnoli vastasi kyselyyni kisasta neljällä erillä viestillä (joskin samalla sisällöllä) ja vahvisti kisan ajankohdan. :D

Lentoliput on jo hommattu. Hotellit ja osallistumismaksut sitten kun sivut päivittyvät.

Sitten vaan lisää mäkitreeniä!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Thanks! Kisa tuli valittua lähinnä ajankohdan, hinnan ja maan vuoksi.

Toukokuun loppu sopii hienosti Spartathlonin kanssa, mikäli sinne siis pääsee. Mäkinen maasto ja mahdollinen helle tekee vain hyvää, puhumattakaan asvaltista. Matkaakin on juuri riittävästi. Tuo pituus 203km tuntuu vielä sopivan erityisen hyvin meikäläisen ruholle. vrt. viime vuoden 2x203km@24h.

Matkaan ei tarvi kuluttaa omaisuutta kun osallistumis/hotelli -paketti on kai luokkaa 155€, 3yötä. Tarkentunee kun sivut vähän päivittyy. Lennot Tampesterista halapalentoyhtiöllä Bergamoon saa kahdelle ees-taas 235€ ja nämä on ne kalleimmat päivät. Toki vuokra-auto vähän kustantaa mutta on se sen arvosta. Mielessä on visiitti ainakin Venetsiassa... Kisan jälkeen jäädään vielä siis viikoksi nauttimaan Italian alkukesästä. Italiassa en ole vielä ennen käynytkään.

Cornerin rapsa tuli luettua uudemman kerran ja eihän siitä voi kuin innostua. Oma, hieman sisäänpäin kääntynyt synkähkö persoona, saa varmasti virkistävän tuulahduksen pimeän talven jälkeen Italiassa.

Täytyypä jututtaa E24:llekin tulevaa Antonio Tallaritaa, joka on Nove Collissa juossut muutama vuosi sitten kakkoseksi. Vaikka muutamassa samassa juoksussa ollaankin oltu, kommunikointi jäänyt tasolle "forza Italia". Mies on muuten ilmeisti kotoisin Reggio Emiliasta, joka sijaitsee melko lähellä kisapaikkaa Cesenaticoa, ~170km. Paikka on kuuluisa juustostaan, joka myös Suomessa melko hyvin tunnetaan = parmesaani.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Nyt on aloitettu tahkoamaan mäkitreeniä yhdeksää vuorta varten.

Kun tarkastelin kisan sivuilta löytyvää nousutaulukkoa, näyttäisi mäet olevan pituudeltaan 3-9km ja mäkien keskimääräinen nousukulma välillä 3-7%.

Alustava tarkoitus on juosta matolla kaikki variaatiot välillä 3-9km ja 3-7%, kilsan ja asteen välein. Vauhdin voinee pitää näissä mukavana eli kisavauhtisena.

Kova yritys pitää ainakin jonkinlaisena hölkkänä suoritukset. Tosin 9km 7%nousuna kuulostaa aika härskiltä vaikka laittais 8km/h mattoon vauhdiksi.

Tänään siis suoritettu 3km@6:00@3% + 4km@6:00@3% + 5km@6:00@3% ja 8km verryttelyjä/palautteluja (noususetin jälkeen 500m 6:00-vauhtia) päälle. Yhteensä 20km@5:49min/km, avg.152. Suoritus meni yllättäen vähän VK-alueen puolelle. 150 oon perinteisesti pitänyt aer. sykerajana. Itse juoksu tuntui helpommalta, mitä mittari näytti.

Treenit teen työpaikan vieressä olevalla kuntosalin matolla, joka mielestäni näyttää vähän pessimistisiä lukuja. Parempi niin päin, sillä toinen vaihtoehto on hieman liian positiivinen matto. Eipähän luule olevansa kovassa kunnossa...

Lumet kun sulaa, niin ehtii vielä läpsytellä puolestaan alamäkeen. Maton kallistusta kun ei siihen suuntaan ikävä kyllä saa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

31.1 maanantaina 6km@6:00@3% + 7km@6:00@3% ja 5km verryttelyjä/palautteluja. Yhteensä 18km@5:47min/km, sykkeitä en mitannut mutta tuntuma aika kevyt.

Tänään taas suoritettu 8km@6:00@3% + 9km@6:00@3% ja 5,6km verryttelyjä/palautteluja. Yhteensä 22,6km@5:55min/km, avg.138. Kevyttä.

Meno kevenee vaikka matka pitenee, mikä on hyvä. 3% tuntuu vielä ihan mukavalta ylämäeltä. Ensi viikolla ei tule mäkeä juostua loman vuoksi mutta sitten seuraavalla viikolla 4% mäen kimppuun.

Link to comment
Share on other sites

Tein pari viikkoa sitten sellaisen mattojuoksun, jossa aloitin vauhdilla 14 km/h ja nolla-kulma. Juoksin noilla arvoilla 3 km, syke noin 120. Sitten juoksin seuraavat 8 km siten, että nopeus laski aina 0,5 km/h ja kulma kasvoi samalla 1 %, eli 13,5 km/h, 1% >>> 13 km/h, 2 % >>>...10km/h, 8 %. Lopuksi vielä 1 km 14km/h, 0%. Käytin siis sykemittaria. Syke pysyi koko tuon sarjan 122-132 välillä, ja lopussa tippui tasolle 126. Käytännössä tämä osoitti, että tuolla vauhtialueella yhden prosentin kallistuksen lisääminen vastaa suunnilleen samaa kuin 0,5 km/h vauhdin lisääminen, tai ehkä 0,6 km/h vauhdin lisääminen, koska nyt syke kuitenkin hieman kipusi ylemmäs kulman kasvaessa. Tosin tuo sykkeen nousukaan ei ollut ihan suoraviivaista, joillain kilometreillä syke hieman nousi, ja sitten seuraavalla saattoi hieman laskea. Joka tapauksessa syke pysyi koko sarjan 122-132 haarukassa, ja pelkkä treenin rasitus nosti sitä 6 pykälää (120 alussa 126 lopussa samoilla parametreillä).

Link to comment
Share on other sites

Tiistai-iltana tein Espoon Areenalla pitkästä aikaa mattojuoksua:

6 km verryttelyä radalla --> 3km@6:00@5% + 1km@6:00@7% --> lopetin tähän, kun tuli niin hiki ;) - tästä on hyvä parantaa puolentoista vuoden löysäilyn jälkeen

- kaukana ollaan kolmen vuoden takaisesta kunnosta ( esim. 10km@5:00@5% + 2km@5:00@7% + 2km@5:00@5% )

- ja vielä kauempana satasen SE-miehen mattotreenistä ( esim. 15 km, 4.30/km, kulma ka. 7% )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

On muuten kisaviikonloppuna Cesenassa odotettavissa kiihkeita jalkapallotunnelmia. Italian Serie A päättyy sunnuntaina 22.5, ja täksi kaudeksi sarjaan noussut Cesena joko saa varmistettua sarjapaikkansa tai sitten ei. Tänään oli Cesena lähellä jättiyllätystä mutta Inter jyräsi ohi ihan yliajalla.

Cesena pelaa kauden päätösottelunsa Genoaa vastaan vieraskentällä, joten Jameksen ei tarvitse pähkäillä että jaksaisiko kisan jälkeen lähteä vielä penkkiurheilemaan futiskatsomoon.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fudis olisi ehdottomasti kiinnostanut!

Tilanne on tällä hetkellä se, että jalka on edelleen vähän heikossa hapessa. Kuukausi on mennyt enemmän ja vähemmän arpoessa, juosta vai eikö juosta treenejä. Viime viikolla sain tehtyä jo 70km mutta sen jälkeen kipu taas palasi. Tällä viikolla olen käynyt/käyn vielä muutamia lenkkejä juoksemassa, ilman ongelmia so far. Starttaan toki kisaan. Jalka kestänee kisankin, jonka jälkeen voi lepuuttaa hyvällä omalla tunnolla sen täysin kuntoon. Ihan priimakunnossa se ei siis nyt ole. Lisäksi treeni on ollut olematonta ja tuntuma juoksuun on heikko. Pyöräillyt olen jonkin verran, aluksi paljonkin mutta nyt sekin on vähän jäänyt. Eli rapakunnossa starttaan. Alunperin ajatuksena ollut 24h on tällä kunnolla mahdoton tehtävä. Tavoitteeksi asettuukin maisemien ihailu ja kisasta nauttiminen. Jos vielä maaliin pääsisi lisäksi, on se plussaa.

Vielä maaliskuussa kaikki näytti hyvältä ja huhtikuun alussa vielä olin parhaassa kunnossa. Niin se äkkiä vaihtuu. Nyt katseet on jo osaksi käännetty kohti SAMia ja Spartathlonia. Lisäksi kesällä ja syksyllä on muita häröilyjä luvassa kisojen ulkopuolella.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Terveiset -Jamesilta-: 95 km takana ja vain 107 km jäljellä, kun aikaa lähdöstä oli kulunut vajaat 11 tuntia. Mies viittasikin edellisessä viestissä jalkaongelmiin. "Keväinen jalkavamma tuntuu", mutta "vielä sen kanssa pystyy elämään". Mäet ovat hitaita ja kovia ja reidet hellinä, mutta "eteenpäin mennään, vaikka vauhti ei päätä huimaa."

Link to comment
Share on other sites

Ivan Cudin on voittanut Nove Collin ajalla 18:26:07, joka jää Jean Jacques Moros'n nimissä olevasta kivikovasta reittiennätyksestä vajaat 20 minuuttia. Naisten sarjan on ilmeisesti voittanut Brigitte Bec. Nämä tiedot ovat peräisin erään italiankielisen sivuston Babelfish-englanninnoksesta.

Jameksen tilanteesta ei taida olla uutta tietoa, mutta aikaahan on vielä jäljellä.

EDIT: Babelfish osaa heittäytytä suorastaan runolliseksi, näin kuvataan Ivan Cudinin loppumatkaa: Ivan Cudin after to be be to the head of the race sin from the 40° km and with an always increasing advantage regarding the adversaries, it has cut victorious the goal of Cesena after a long solitary galopping in nocturnal.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy