Jump to content
Juoksufoorumi.fi

OutRun Espoo 9.-10.4.2011


Recommended Posts

Viime vuonna kisa taisi olla ensi kertaa Suomessa ja käytiin nimellä Extreme-run, paikkana Vantaan Hakunila.

Extreme-run on samassa paikassa myös tänä vuonna 1,5 kuukautta OutRunia myöhemmin, 21. toukokuuta.

http://www.extremerun.fi/

Espoo ja Vantaa ovat AIVAN eri asia ja Out Run siis eri tapahtuma. Out Run jää väliin, kun kevään ehdoton must Karhu-viesti on samana päivänä.

Link to comment
Share on other sites

Kuinkahan pitkällä kevät on tällaisen talven jälkeen tuolloin huhtikuun alussa? "Keväinen pelto" voi olla enemmänkin talvista peltoa :)

Päiväkirjan mukaan 5.4.2010 eli viime vuonna:

Maastopitkis 22 km 210 min. Leppävaaran kiintorastit järjestyksessä 1-20-2-19...14-8. Lunta oli paikoin polveen, polut pettäviä ja puron ylityksessä meni aikaa. Noususumma korkeuskäyristä 450 m.

Aika haastellista voipi pellolla ja metsässä olla :hali_hehe:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Niin vaikuttaa ja voi olla että kalenterissakin on tilaa. Mieluummin vedän läpi haasteellisen maastojuoksun kuin jonkun pelleilykisan

No aika samanlaiselta nuo kisat reitin puolesta vaikuttaa. Ainoa ero on todennäköisesti se, ettei OutRunissa ole kilpasarjan kanssa samaan aikaan radalla ole sitä tuhatta hupimielessä reittiä kiertävää. Mutta ei niistä viime vuoden ExtremeRunissa haittaa ollut. Ainoalla ruuhkautuneella esteellä nopeimmille tehtiin tilaa vasempaan laitaan. Muuten reitillä oli ihan hyvin tilaa ohitella hitaampia. Ja tänä vuonna tuolla näyttää olevan vain kaksi kierrosta ja kierroksen pituutta on kasvatettu kahdeksaan kilometriin, joten ohittelua on tiedossa entist vähemmän.

Viime vuoden perusteella ExtremeRun oli kyllä kunnon kestävyysurheilukisa, jonka voittamiseen "vaadittiin" suunnistuksen maailmanmestaruus, kuten Sveitsin vastaavassa ;) Kisan pääpaino on juoksussa, jota sitten esteet hyvin rikkovat. Itse ainakin uskallan tuon perusteella suositella sekä OutRunia että ExtremeRunia kaikille kestävyysurheilijoille (pl. ratamatkoille satsaavat) ja kestävyyskuntoilijoille.

Tietysti jos hikinauha kiristää ja muiden iloista urheilua tekee pahaa katsoa niin sitten ExtremeRun kannattaa kiertää kaukaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

moikka kaikille,

avasin tuossa keskustelua aiheesta toisaalle, en ollut huomannut tätä keskusteluketjua...

hienoa, että aihe kiinnostaa, muutama fakta näin reittimestarin suulla:

1) Kolme lähtöä minimoi ruuhkia, etenkin kilpasarjasta, muutoinkin esteet/tehtävät ovat niin suunniteltu, ettei ruuhkia syntyisi ja kovaa juoksevat/etenevät pääsevät omaan vauhtiinsa

2) Maastossa juostaan paljon, kuntorataa ja muuta "tasaista" alustaa käytetään kohtuudella = kisa/tapahtuma on enemmän haasteellista etenemistä (seikkailua) kuin "puhdasta/selkeä linjaista" juoksemista

3) Ajankohta on valittu tarkoituksella, koska kyseessä extremekisa, niin olosuhteet ja toiminta-alustat ovat myös tosi haasteellisia (= jos lunta on metri, niin osin reittiä "helpotetaan" auraamalla baanaa :)

4) Hakunila oli hyvä tapahtuma ja varmasti vielä petraavat tänä vuonna, suosittelen menemään sinnekin, siksikin meidän aikataulu näin, saa extremeilijät tehdä molemmat

TERVETULOA! mikaj

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy