Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vinkkejä juoksutapahtuman pilaamiseen


madass
 Share

Recommended Posts

Ajattelin koota tähän vinkkejä, kuinka voi yrittää pilata oman osallistumisensa juoksutapahtumaan (tässä esimerkkitapauksessa HCR):

1) Mene poistattamaan luomia tai rasvapatteja pari viikkoa ennen 1/2-maratonia. Elämään tulee jännitystä, kun et tiedä, paraneeko haava ennen juoksua. Samalla valmistautumiseen tulee automaattisesti harjoittelun kevennystä juoksutauon muodossa.

2) Kun pystyt taas juoksemaan, pidä huoli siitä, että juokset kovia kilpavauhtisia lenkkejä ja kovia vetoja, jotta juoksutauon vaikutukset kumoutuvat.

3) Keksi omia virityksiä valmistautuessasi viimeisinä viikkoina. Itse keksin mm. kuningasidean ja madalsin puolella oikeassa kengässä olevaa pädiä, joka ottaa painetta pois isovarpaan tyviniveleltä, ja näin estää seesamluiden ärtymisen. Voi arvata, että tuo pädi on palautettu kenkään tukevasti takaisin.

Mitä muuta voisin kokeilla, kun ylläolevista huolimatta olen lauantaina lähdössä mukaan??

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kokeile kaikkia uusia lajeja ja harjoitusmuotoja kisaviikolla. Intoudu oikein tosissaan uudesta kokeilustasi ja vedä viimisen päälle tosissaan. Uudet kengät ym. asusteet on hyvä ottaa myös käyttöön kisaviikolla. Jos olet juossut vain kuntopoluilla, siirry juoksemaan asfaltille ja mieluusti niillä uusilla kengillä. Kokeile tankkauksessa kaikenlaista uutta, mitä et koskaan ennen ole kokeillut. Eiköhän noilla jo jotain saa aikaan ;)

Link to comment
Share on other sites

Syö tukevasti tunti ennen starttia, ja älä turhaan jonota vessaan ennen kisaa, koska diplomaattisena annat muitten tehdä tarpeensa ensin. Jännitystä elämään, että kutsuuko puska juoksun aikana vai ei.

Muista myös valvoa edeltävä yö, koska mitä sitä suotta nukkumaan, koska silloinhan voit olla ylipirteä vaikka. Ja lopuksi muista, että aina voit kävellä juoksusi, ja näin varmistaa maaliin pääsyn. Kuka sitä nyt juoksisi vammat päällä.

Link to comment
Share on other sites

Muista myös valvoa edeltävä yö, koska mitä sitä suotta nukkumaan, koska silloinhan voit olla ylipirteä vaikka.

Testattu on. Parhaiten aika kuluu lapsuudenystävän kanssa höpöttäen ja jäätelöä syöden. Aamulla olo tosi pöpperö. Muita hyviä vinkkejä on vetää pari päivää ennen kisaa radalla kilpaa murrosikäisten poikien kanssa (veren maku suussa); syödä aamulla muutama tunti ennen kisaa napa soikeana tuoreita sämpylöitä; ajaa kisaa edeltävänä yönä 700km:ä kisapaikalle ja aamulla ihmetellä, missä on (kisassa on aikaa miettiä, miksi jalat kramppaavat). Tässä muutamia testattuja keinoja, miten maratoni ei varmasti tunnu liian helpolta.

Link to comment
Share on other sites

Koska olet yleislahjakas urheilija ja hyvä monessa pallopelissä ja käynyt puntilla

(Cooper 3000m v.1980), niin älä turhaan treenaa juoksua, sisulla vaan mukaan. Koska niin pitkällä matkalla voi tulla vilu, niin pue kuitenkin kesämaratonillekin hyvä hikeä läpäisemätön tuulipuku. Aloita ihmeessä heti alkumatkasta täysillä ja lyöttäydy tutun kolmen tunnin maratoonarin kannoille. Treenikaudella on hyvä kerätä lisämassaa ja antaa painon nousta, tarvitaanhan sitä energiaa pitkällä matkalla. Alkumatkasta ei kannata turhaan pysähdellä juomapisteillä, niissä vaan tuhlaantuu sekunteja eikä sitä vielä ole janokaan. Ja nestetasapainon ehtii korjata heti maratonin jälkeen juomalla reilun kännin.

Link to comment
Share on other sites

Mikäli juoksutapahtuma sijaitsee ennestään tuntemattomalla paikkakunnalla, mene paikalle muutamaa päivää aikaisemmin ja kiertele kaupungin kaikki mahdolliset nähtävyydet ja museot läpi. Tämä tietysti kävellen, että lihakset pysyvät vetreinä tulevaa juoksua varten. Efektin tehostamiseksi, voit ostaa vielä uudet kävelykengät, jotka paiskaat jalkaan turistikierrokselle. Mikäli juoksutapahtuma on jopa eri maassa, muista myös kokeilla paikallisia eksoottisia ruokia (ja [alkoholi]juomia) ennen juoksua tankkauksen loppusilaukseksi.

Link to comment
Share on other sites

Käy verenluovutuksessa. Ei tietenkään kisapäivänä, silloinhan ei saa harrastaa liikuntaa, mutta edellinen päivä jos on lepopäivä, siihehän se hyvin sopii.

Joo, ja jos oot ollu todella kipeä (kuume 38,5 viikon ja niellu niin kipeä, että hyvä kun vesi menee alas) ja parantunut pari päivää ennen kisaa, ei ole mitään asiallisia perusteita olla menemättä. Koska ei ole kuumetta ollu pariin päivään ja jalathan on mukavan levänneet. Ja allahan on edellisyönä noin 15 tunnin yöunet - ja melkein myöhästyt klo 15 startista.

Riina

Link to comment
Share on other sites

Unohdin tuossa aiemmassa.

Viimeisellä viikolla jos et pääse viimeistelylenkille niin se kannattaa korvata naruhyppelyllä. Varsinkin jos et ole sitä harrastanut sitten lapsuusvuosien. 15 minuutin hyppely korvaa oivasti 30 minuutin kevyen hölkän. Lisäksi saat pohkeisiin vuosisadan krampit ja muutamaksi päiväksi jalat todella kipeiksi.

Link to comment
Share on other sites

4 - 5 päivää ennen kisaa olisi myös hyvä tehdä esim. 45 minuuttia tv kovaa noin ana kynnyksellä ja palauttavana harjoitteena kahdelle kisaa edeltävälle illalle on hyvä lapioida soraa ja levittää multakasoja pihassa (töiden jälkeen) 3 - 5 tuntia / ilta - ja kyllä kulkee... minähän en näin tietenkään tekisi mutta...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy