Jump to content
Juoksufoorumi.fiVaarojen maraton 8.-9.10.2011


villho

Recommended Posts

 • Replies 78
 • Created
 • Last Reply

Kolille (ja etenkin ultralle tähtääville) ei voine liikaa painottaa maasto- ja mäkijuoksun (myös alamäki!) tärkeyttä harjoittelussa. Jo sinne hotellille noustessa tajuaa, että enää ei olla Kansasissa. Itse juoksu alkaa petollisen helpolla polulla, mutta sitten kun ne todelliset polut ja mäet alkavat 1. kierroksella, niin siinä voinee 2. kierroksen taktiikka ainakin vauhdinpidon suhteen muuttua.

Toisaalta itse olen sitä mieltä, että polkujen teknisyyteen pystyy harjoittelemaan ihan hyvin vaikka täällä Espoossakin (tietty Ryläys parine nelivetokohtineen on ihan oma juttunsa, mutta noin muuten) esim. jossain ketjussa mainostamallani Soukan luontopolulla. Riittää, kun polulla on kiveä ja juurta vieri vieressä niin, ettei katsetta juuri voi nostaa ylös. Omasta juoksustani huomasin, että sen minkä juoksuvauhdissa viime vuonna hävisin helpommalla pätkällä jollekin, niin heti teknisemmän alamäen koittaessa laskettelin rennolla askeleella paljon kovempaa. Taatusti juuri teknisellä polulla viettämäni ajan ansiosta.

Ne mäet ovatkin sitten jo ihan toinen juttu: Ryläykseltä laskeuduttaessa on jännä tunne, kun etureidet ovat aivan loppu.

Viime vuoden ketjussa kyselin itse "nastat vai ei nastat" ja lopulta lähdin reissuun nastojen kanssa. Ei niitä ainakaan tuollaisella kuivahkolla kelillä välttämättä tarvitse, mutta onneksi ne itsellä oli: muuten olisi kahdessa kohdassa taatusti laitettu häntäluuta uusiksi. Toisaalta nastakengillä pystyy vetämään varmemmin esim. ne tekniset laskut.

Link to post
Share on other sites

Jep, polkua suosittelen erityisen paljon juoksemaan ennen Kolille lähtöä. Mitä teknisempää, sen parempi. Jos vielä mäkistä maastoa saa samoille lenkeille niin hyvä. Oma treeni sisälsi loppukesästä

tunnista kolmeen polkujuoksua paloheinässä 1-3kertaa viikkoon. Kävin myös nuuksiossa muutaman kerran reippailemassa.

Nastoja en tarvinut viime vuonna, enkä niitä osannut kaivatakaan. Märemmällä ois voinu olla toisin.

Ei voi muuta kuin sanoa, että loistava reitti ja kisa. Kaksi kertaa olen startannut pitkälle matkalle. Ehkä vuoden-parin päästä taas baanalla. Enää tosin ei taida onnistua 2,5h parannus.

Link to post
Share on other sites

on tarkoitus keväällä alkaa juoksemaan. Viime syksynä tuli enismmäistä kertaa juostua latupohjalla (12km) ja se oli kyllä loistava kokemus. Oli aivan upea fiilis juosta metsässä, luonnon keskellä.

Siitä innostuneena tuli sitten juostua toisellakin polulla 15 km.

Innostus lähti sitten hieman lapasesta ja päätettiin kaverin kanssa, että ensi syksynä Waarojen maratonille, 86 km matkalle. Hirveitä aikatavoitteita ei ole, vaan läpi suorittaminen on jo SE juttu.

Taustasta sen verran, että kolme maraa on takana (3:52 Hampuri -10, ennätys). Kaveri kutakuinkin samanlaisella taustalla.

Saas nähdä kui äijien käy Kolilla.

Link to post
Share on other sites

Kolille on tarkoitus taas lokakuussa suunnata. Kaksi kierrosta ja aikatavoite päivän kelin mukaan. Hyvässä kelissä alle 11h on tavoite. Viime vuonna ulkoilin lähes ainoastaan juosten. Tänä vuonna kokeillaan vaihteeksi multisport-tyyppistä valmistautumista. Talvella hiihtoa ja pyöräilyä juoksun lisäksi. Alkukesästä juoksun ohella maastopyöräilyä parilla pikkukisalla höystettynä. Juoksut lähes ainoastaan metsässä.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

 • Samanlaisia ketjuja

  • riopentti
   Ajattelin juosta tulevana viikonloppuna osan Nuuksio 70:n lenkistä, Kattila 29km:
   https://nuuksioclassic.com/nuuksio-classic-yhteislenkit-2020/
   Lähtö 8.8. la-aamulla, esim. klo 9:00.  Oletettu vauhti 6-7:30 min/km maastosta riippuen, peekoota. Lähteekö kukaan mukaan? 
   Optiona perään su 9.8. vastaavasti Solvallan 23 km, löytyykö kiinnostuneita?
   Menen tutustumaan polkuihin gpx-reittin pohjalta (+kartta&kompassi) joka tapauksessa 🙂
  • PaHa
   Ei tainnut olla tätä viestiketjua vielä (tai en vaan huomannut; ylläpito voi tämän poistaa, jos oli).
    
   Kuten Karhunkierros, niin tämäkin on sitten peruttu. Paitsi ehkä perusmatka. Sillekään ei sitten kaikki halukkaat saisi osallistua.
    
   Noo... nyt kun on vuosi enemmän aikaa harjoitella, niin voisi 2021 suunnitella osallistuvansa 107km sijasta 100 mailiselle!
    
  • sebulban
   Hakusessa olisi loppukesän/syksyn polkujuoksukisa Euroopassa.
   Pituudeltaan voisi mennä 30-60km:n väliin reitin haastavuudesta riippuen. Valmista pakettimatkaa en erityisesti hae mutta niitäkin saa ehdottaa.
   Hyvin järjestetty tapahtuma sekä reitti (maisemat jne.) ovat etusijalla
   Valikoimaa tuntuu olevan melko paljon mutta googlen ensimmäisten sivujen tuloksissa vilisee enimmäkseen kisoja joihin on mahdotonta päästä ilman mittavaa polkujuoksurecordia.
    
    
   Kiitokset vastauksista jo etukäteen 🙂
    
    
  • sebulban
   Hakusessa olisi loppukesän/syksyn polkujuoksukisa Euroopassa.
   Pituudeltaan voisi mennä 30-60km:n väliin reitin haastavuudesta riippuen. Valmista pakettimatkaa en erityisesti hae mutta niitäkin saa ehdottaa.
   Hyvin järjestetty tapahtuma sekä reitti (maisemat jne.) ovat etusijalla
   Valikoimaa tuntuu olevan melko paljon mutta googlen ensimmäisten sivujen tuloksissa vilisee enimmäkseen kisoja joihin on mahdotonta päästä ilman mittavaa polkujuoksurecordia.
    
    
   Kiitokset vastauksista jo etukäteen 🙂
    
    
  • Cosmos74
   Jälleen hieman uudistunut Super PEP 2020 järjestetään 21-22.8.2020 Pyssymäellä, Nivalassa.
    
   Tapahtumasta on muotutumassa hiljalleen (järjestetään nyt kuudetta kertaa) polkujuoksu heimon kokous paikka. Paikalla olivat viime vuonnakin mm. Mikael Heerman, Jaakko Eskelinen, Mia Tuoriniemi, Sirkka Särkioja, Pasi Koskinen, Ismo Eskelinen ja Tommi Sorvoja ym.
    
   Tapahtumasta saat kattavan INFON TÄÄLTÄ. Jos tulee jotain kysyttävää niin vastaan mielelläni ( onni.cosmos@gmail.com tai 040-5186766)
   Ilmoittautuminen aukeaa TO 2.1.2019 klo.18.00. 57km matkalle (juoksu + pyörä) on yhteensä vain 50 paikkaa ja 171km Suomen pisimpään polku-ultraan on tarjolla vain 15 paikkaa. Kannattaa siis olla heti ilmon auetessa hereillä. 😊 Toki tuossa 171km matkassa on sellainen vaade, että 29.2.2019 mennessä täytyy olla vähintään 7 ilmoittautunutta, jotta matka pidetään.
    
   Tämän vuoden kisaesittely videon voit tsekata tästä
   ja viime vuoden kisavideon tästä.
    
   LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy